FatAlbert Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Nicolass, od dłuższego czasu szerzysz jakieś dziwne teorie i teraz ta o 3400 mhz. brisbane są wolniejsze od windsorów wiec mając to samo oznaczenie, zawsze mają wiecej mhz (+100), f3 kończy sie na 6400+ (3200mhz) dlatego 6500 ma 3300mhz a nie 3400 jak piszesz, następnym razem przemyśl x razy swojego posta zanim naskrobiesz bo potrafisz jedną celną ripostą wywołać smiech a nie uśmiech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Ale skoro Bri mają + 100 MHz, to taktowany zegarem 3300 MHz nazywał by się 6400+, niby czemu AMD miało by zmieniać nagle nazewnictwo? Skoro trzyma zasadę nazywania Bri: 5600+ 2.9 GHz, 6000+ 3.1 GHz, więc jeżeli 6500+ to też Bri, to powinien mieć [co logiczne] 3.4 GHz. Chyba że AMD zmieni nagle nazewnictwo, ale nic takiego nie ma w niusach :) Zresztą, nic właściwie nie wiadomo, czy to Bri będzie czy nie :P więc mnie nie obrażaj, ja tyko staram się logicznie myśleć ;) Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 prosze nie osłabiaj mnie juz dziś. - 6400+/3200mhz/windsor - 6500+/3300mhz/brisbane widzisz zależność +100mhz ? moze i powinien mieć 3400 ale po co ? AMD daje zegary wyższe o 100mhz i trafiło tak a nie inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Ta, ale w sumie to daje te +100MHz do 65nm dla procków o takim samym oznaczeniu :P Zresztą te wszystkie oznaczenia to jedna wielka ściema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Ale skoro Bri mają + 100 MHz, to taktowany zegarem 3300 MHz nazywał by się 6400+, niby czemu AMD miało by zmieniać nagle nazewnictwo? Skoro trzyma zasadę nazywania Bri: 5600+ 2.9 GHz, 6000+ 3.1 GHz, więc jeżeli 6500+ to też Bri, to powinien mieć [co logiczne] 3.4 GHz. Chyba że AMD zmieni nagle nazewnictwo, ale nic takiego nie ma w niusach :) Zresztą, nic właściwie nie wiadomo, czy to Bri będzie czy nie :P więc mnie nie obrażaj, ja tyko staram się logicznie myśleć ;) Wiadomo że to nie będzie Brisbane ani Windsor tylko to co miło być czyli X2 z 2MB L3 . http://geizhals.at/deutschland/a360546.html Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) To co oni się w AMD zaklinali, że Phenoma X2 nie będzie? Dziwni ludzie :D Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 2,1 GHz powala :D Ciekawe jak się będzie kręcić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 2,1 GHz powala :D Ciekawe jak się będzie kręcić :)Najwyżej taktowany 45W X2 GE-6600 to 2.3 GHz http://geizhals.at/deutschland/a360548.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Proponuję kierować wszelkie uwagi,do zapomnianego tematu "Amd Phenom x2" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Jest jakaś nowość Brisbane X2 5050e AM2 45W. http://geizhals.at/deutschland/a361472.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Wiem, że krótko testowane oraz to żaden wyczyn ale daje: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_inf Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Podnosiłeś jakieś napięcia oprócz CPU? Jeżeli tak to o ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 nic oprócz CPU nie podnosiłem, pamięci też są default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_inf Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Ja na swoim 3200MHz nie mogę zrobić, próbowałem już wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Właśnie po 15 minutach dostałem stopped na 3300 MHz, przy 1,52V w sumie to i tak nie jest najgorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ambi_ Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 hej, Jakoże temat troszkę się rozrósł i życia mi nie starczy aby go całego przeczytać zapytam: Jak statystycznie wygląda podkręcalnośc brisbane 4000+? Czy 2,7Ghz bez zmiany napięcia to dobry wynik, czy każda sztuka tyle potrafi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Rozumiem, że to G2 i def V to 1,30V ? U mnie na def robi 3 GHz ale w pełni stabilne jest 2,9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Moj robi full stabilne 3.0 też na 1.30V (z tą różnicą, że to 4200+) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 U mnie 4000+ G1 robi 3,1Ghz full stable przy 1,4V. Do screena zrobi nawet i 3,4Ghz (z 5 sekund do BSOD w XP), ale za nic nie mogę osiągnąć stabilnie 3,2Ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 jak na G1 to gratulację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ambi_ Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Dzięki za odpowiedzi! Problem jednak dot. tego jak statystycznie te procki się kręcą. Z początkowych stron wyczytałem, że samo osiągnięcie 3GHz na 3600+ to już dobry znak. Do 2,6-2,7 ida bez zmiany napięcia, potem już potrzebują. Czy coś zmieniło się w tej materii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) 3600+ to z reguły G1 a one słabo się kręcą, nieraz do 3 GHz wymagają kosmicznych napięć Edytowane 13 Września 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ambi_ Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Nie wiem czemu, ale jak czytałem Trofix Twoją pierwszą wypowiedź po raz pierwszy, nie wiedziałem, że jest do mnie :) Może inaczej: na allegro jest do kupienia brisbane 4000+ (a więc tylko i wyłącznie G1 - wniskuje to z: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_A...icroprocessors) który kręci się do 2700mhz bez zmiany def vcore (swoją drogą jakie jest def vcore?). Co prawda nie jest to wynik potwierdzony żadnym sp2004 czy pi, ale ponoć działa stabilinie. Chciałem się dowiedzieć czy warto kupić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Chciałem się dowiedzieć czy warto kupić :) Odpusc sobie tego Brisbane, lepiej znalezc jakiegos Windsora F3, wydajnosc wieksza no i MHz wiecej zrobi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Ludziska a czy takie chore odczyty temperatur z procka (10 - 15 st w idle) sa podstawa do gwarancji? Bo nabylem dwa dni temu proca i czujnik na plycie pokazuje niecale 40st a odczyty z rdzeni bez sensu... instalowalem najnowsze softy (everest, coretemp, sys inf for win...), wszystkie pokazuja taksamo. Prosze o info bo jesli takie cos nadaje sie na gwarancje to wysylam poki mam jeszcze stary zestaw w domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Ludziska a czy takie chore odczyty temperatur z procka (10 - 15 st w idle) sa podstawa do gwarancji?NIE PS: było to już wałkowane kilka razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Halo A ja mam pytanko z innej beczki: Czy nadal potrzebny jest amd Optimizer do poprawnej pracy procków?? Bo zamierzam " W KOŃCU" :/ złożyć zestaw na amd i się zastanawiam czy nadal są jakieś problem np. w grach itp.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Mi wszystko działa, a jakby jakaś stara gra nie chciała to się wyłącza jeden rdzeń a nie bawi z optymizerami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Witam, zamierzam wymienic proc i mam kilka pytan. 1. Czy mnoznik a64x2 5000+ brisbane da rade udzwignac go do 3ghz przy htt 200 mhz? 2. Brac zwykly 5+ czy BE? 3. Jak juz siadzie na docelowym 3ghz jakie chlodzenie polecacie, ja myslalem o AC freezer 64 lp z dodatkowym 12cm wiatrakiem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 1. tak 2. be 3. karakorum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...