Spookie Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) 1. Nie 2. 5000+ BE 3. Takie które da rade. Większość 5000+ robi 3000 MHz bez zmiany napięcia, do tego nawet BOX starczy ;) - zalecany Freezer / Karakorum EDIT: FatAlbert ubiegł mnie o minutkę ;) Edytowane 27 Września 2008 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Ubiegł lecz się pomylił B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 nie skumałem za bardzo ocb, myslalem że chodzi o be ;) wiec nie bijcie tak mocno aż ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 podnieś napięcie na CPU, jesteś pewien, że pamięci ci tyle robią bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Proszę o pomoc bo mam mały problem z moim 5000 Black Edition (ADO5000DSWOF), mianowicie czy to jade w górę mnożnikiem, czy też htt to orthos wali błędami w okolicach 2950mhz. Ogólnie mam chyba jakiś problem z napięciami (btw. standardowe napięcie dla niego to 1.3 ? Bo na stronie amd nie jest jednoznacznie napisane). Jak vcore daje na auto to wyświetla się: w biosie - 1.38 w cpu-z - 1.216 w pc probe - 1.37-1.39 (programik asusa dołączony do płyty) HT zmniejszyłem do 4x. Na 200x14 jest w porządku, a na 200x14.5 już sypie błędami (bez zmiany napięcia). Przy vcore 1.3875 ustawionym w biosie (oczywiście każdy program pokazywał coś innego, np pcprobe - 1.45) orthos wywalał błędy ok 2980mhz. Byłbym wdzięczny za pomoc, bo jestem pewien że to ja coś źle robię. Płyta to asus m2n-sli deluxe, pamięci mushkin em2 ustawione na 5-5-5-15 i zasilacz corsair vx450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Czy dla 65nm napięcie rzędu 1.5-55v przy temperaturze ok 47*C w stresie jest zabójcze? Zastanawiam się czy zostawic go na 3GHZ i 1.425 czy na ok 3200 przy 1.55v... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Jak tempy w normie to ja bym zostawił - sprawdz paluchem temp coolera w stresie bo czujniki mogą oszukiwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha383 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Ja czekam, jutro przyjdzie mi Karakorum więc może wycisne jeszcze do 3.5Ghz przy 1.55. Powyżej to już chyba niezdrowo ? A jeśli temp będą w miarę niskie nawet przy 1.6v ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Ja czekam, jutro przyjdzie mi Karakorum więc może wycisne jeszcze do 3.5Ghz przy 1.55. Powyżej to już chyba niezdrowo ? A jeśli temp będą w miarę niskie nawet przy 1.6v ? Hm, widzę że z ciebie ostry zawodnik :D 1.6? A stać cię na zakup proca jak by ci ten padł po pół roku? (choć w zasadzie nie powinien jeżeli tempy będą okey). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha383 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 No założyłem w końcu Karakorum i od razu podkręciłem proca na 3.5Ghz co na boxie było nie możliwe. Napięcie 1.5v. Pewnie nie uwieżycie ale w stresie mam 33 stopnie jak testuje Orthosem. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=461645 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) A czym sprawdzasz temperatury? Odczyt masz z diody czy termistora? (czasami samo sie zmienia....) EdiT: Z nudow. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=462090 Plyta niestety sie skonczyla... Bylo nawet 3400 ale foty nie zrobilem.. Edytowane 13 Grudnia 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ja mam problemy ze swoim BE, rzuciłem mu 1,45v a dziad wyżej jak 3,2 nie chce iść....już myślałem o jakimś cofnięciu się z BIOSem mobasa, albo zaaktualizowaniem na nowszy -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ja mam problemy ze swoim BE, rzuciłem mu 1,45v a dziad wyżej jak 3,2 nie chce iść....już myślałem o jakimś cofnięciu się z BIOSem mobasa, albo zaaktualizowaniem na nowszy -_- Jaki ten BE ma def vcore ? 1.3 czy 1.35 ? Bo u siebie mam jakiś problem z odczytem, każdy pokazuje co chce ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Też tego stwierdzić nie mogę, musiałbym miernikiem pomierzyć.....po resecie BIOSa i wsadzeniu tego cepa miałem 1,3v def w BIOSie CPU-z pokazywał coś bliżej nieokreślonego 1,38 -_- ? Edytowane 15 Grudnia 2008 przez Kudl4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha383 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Dzisiaj zapuściłem swojego procka na 3,6Ghz ale nie miał stabilności a nie chciałem dawać napięcia wyższego niż 1.55v. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=467450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Piękna sztuka! Coraz bardziej zastanawiam się nad przejście na 5+BE :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 co ty jak już to brać jakiegoś selekta 7750 albo X3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Żebyś miał jeszcze jakieś pewne źródło, od którego trafisz na ładny egemplarz BE to ok....mi nie poszło w tym odcinku :D koleś, który go pakował musiał mieć złą rękę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 3600MHz to już ładny wynik :P Byle intel nie podskoczy x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha383 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ładny, ładny ale praktycznie każdy program wywalał błąd wtedy :D Na 3.5Ghz chodzi b. dobrze ale płyta wraca do stnadardowego taktowania po włączeniu kompa. Przy 3.45ghz już jest wsio ok i tak na razie zostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 2200Mhz @ 3531Mhz chyba nie jest źle :wink: 3531 MHz widziałem nawet 3.6 Ghz ale całkowicie niestabilne, max vcore jaki mogłem dać to 1.55V przydałoby się chociaż te 1.70V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 ja mam 3025Mhz na 1,25V http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=469957 Dlaczego 1,25V? bo vdrop na płycie tyle skacze. Jakbym miał płyte która pozwala na zmiane mnożnika HT i napięcia proca [:D] to może do tych 3550 dociągnął. Dlaczego mój wynik jest ciekawy? bo za zestaw Płyta + proc + chłodzenie dałem 300zł. A i na pocieszenie dodam że Orthos właśnie 3 godzinki skończył bez błędów no i mam jeszcze jeden taki procesor z niższym batchem i podobno jeszcze lepszymi wynikami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Mam takie pytanie :D bo nie wiem co zrobić nabyłem nowego procka 5600+ i gdy wziołem się za jego oc podbiłem szynę o 10 i automatycznie ustawił się na 3 Ghz a orthos wywala po 3 min. to pomyślałem że płyta nie radzi sobie z połówkowym mnożnikiem ustawiłem na równe 14 ale nadal orthos wywala. vMem=1.95V vCPU=1.35 Czy coś źle robię obniżyłem HT do x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 To jest Windsor czy Brisbane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 To jest Windsor czy Brisbane? A jak myślisz? ...to pomyślałem że płyta nie radzi sobie z połówkowym mnożnikiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) Brisbane rev. G2 Czy to możliwe że trafiła mi się aż taka padaka?? Edit: oto screen z cpu-z i orthosa http://img25.imageshack.us/img25/2760/screennqb.jpg Edytowane 21 Marca 2009 przez Busik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 a co ja mam powiedzieć X2 4000+ nawet 3GHz nie robi:( i nie wiem już co mnie ogranicza, czy fakt że grafika zintegrowana daje tak słabe wyniki;/ geil'e nie trafiły mi się aż takie złe robią ok 1000Mhz, HT staram się trzymać poniżej 1000MHz, kombinowałem już z napięciami na NB, vDRAM, timingami, czujniki w brisbane zwalone;/ już nie wiem.. jak -cinek- zrobił 3.5 na foxconn'ie to nie mam pojęcia! i jakim cudem zrobiłeś Foxconn A690GM2MA @ HTT 440 kiedy z bios pozwala tylko na 400? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Po pierwsze, to z tym AX2 nie jest tak tragicznie, mój chodził max 2,9Ghz...wyżej to raczej selekty chodziły, co do pamięci, to moje Geil'e przy 5-5-5-15 i 2,1v robiły ponad 1000Mhz, Tobie radziłbym zejść trochę z papu....a jakbyś czytał temat to w jednym z postów, właściciel Foxconn'a wyjaśniał, że tajemnicą 440mhz jest Clockgen :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) właściciel Foxconn'a wyjaśniał, że tajemnicą 440mhz jest Clockgen icon_razz.gif masz racje, dopiero po napisaniu posta skojarzyłem że faktycznie to czytałem, chyba z pośpiechu i nerwów powstał ten post.. ;) aktulnie 2.2v na pamięciach, i .1.40v na procku starczy byle stabilnie ;) Mam tylko pytanie dotyczące napięcia na NB, i samej szyny (HT link x3/x4/x5) jak to z tym jest, jak najbezpieczniej je ustawić? Edytowane 21 Marca 2009 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Brisbane rev. G2 Czy to możliwe że trafiła mi się aż taka padaka?? Edit: oto screen z cpu-z i orthosa http://img25.imageshack.us/img25/2760/screennqb.jpg Żadna padaka... średnie G2 i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...