Gość Wodnik. Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 I nie ma proca :mur: Panowie z jupies dali pupy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) I nie ma proca :mur: Panowie z jupies dali pupy :mur:U nas w polsce to normalka :) więc się nie denerwuj i czekaj cierpliwie :lol: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jak za komuny :lol: Edytowane 16 Maja 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) A co ty wiesz o komunie? :lol: Póki co jedynie Milans pociągnął jakoś procka :) Ja myślę, że niedługo dostanę jakiegoś brisbane na testy :) Edytowane 16 Maja 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 W takim razie pozostaje mi czekac.. Mysle ze jutro zawitam tu z jakimis ciekawymi wynikami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) A co ty wiesz o komunie? :lol: Póki co jedynie Milans pociągnął jakoś procka :) Ja myślę, że niedługo dostanę jakiegoś brisbane na testy :) :banana: za troche ponad 200 zeta ajajajaj piekny czasy nastaly Edytowane 16 Maja 2007 przez komuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Gratz :D Masz jeszcze spory zapas V, jedziesz dalej :lol: Edytowane 16 Maja 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 może najpierw orthosa - jeśli przejdzie ~4h blenda to naprawdę ładną sztukę trafiłeś :) Póki co jedynie Milans pociągnął jakoś procka :) Ja myślę, że niedługo dostanę jakiegoś brisbane na testy :) póki co tylko milans ciągnął go na wc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 u mnie sie proc strasznie marnuje przez tą nie ukrywajmy nie stworzoną do oc płyte na moim wc da rade go na 36c utrzymać w orhosie - 2.85 1.3v na boxie też tak chodził ale wywalał sie jak miał ~50c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Gratz :D Masz jeszcze spory zapas V, jedziesz dalej :lol:no boxie :mur: to bylaby masakra + othros 65 stopni :) u mnie sie proc strasznie marnuje przez tą nie ukrywajmy nie stworzoną do oc płyte na moim wc da rade go na 36c utrzymać w orhosie - 2.85 1.3v na boxie też tak chodził ale wywalał sie jak miał ~50c wlasnie im wyzej z mhz jestesmy tym czynnik temperatury jest coraz istotniejszy Edytowane 16 Maja 2007 przez komuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 ja sugeruje sie pc probe II taki programik od asusa na pewno wszyscy znacie- pokazuje najrozsądniejsze temp odczyt realnych temp jest odwiecznym problemem w świecie oc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) no boxie :mur: to bylaby masakra + othros 65 stopni :) piszac to myslalem o swoim wc :unsure: B-) :lol: Edytowane 17 Maja 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 A ja mam pytanie z innej beczki. Moglby ktos sprawdzic jakie minimalne V-core i minimalne takty da sie uzyskac stabilnie na tym procesorze? Zamierzam zastapic nim moje dwa Pentium Pro. Takze wystarczylo by mi kazde taktowanie wyzsze niz 200Mhz ;-) Pod jednym jednak warunkiem. Ze odczuje znaczne zmniejszenie zuzycia pradu (tylko po to w sumie ta zmiana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 A ja mam pytanie z innej beczki. Moglby ktos sprawdzic jakie minimalne V-core i minimalne takty da sie uzyskac stabilnie na tym procesorze? Zamierzam zastapic nim moje dwa Pentium Pro. Takze wystarczylo by mi kazde taktowanie wyzsze niz 200Mhz ;-) Pod jednym jednak warunkiem. Ze odczuje znaczne zmniejszenie zuzycia pradu (tylko po to w sumie ta zmiana) 800 mhz 1.0V mniej juz plyta nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Dzieki. A na jakiej plycie? Mysle nad abitem KN9 (dwa kanaly IDE wskazane). I mam prosbe taka wieksza. Moglbys podac calosc konfiguracji i zmierzyc (chocby sposobem z FAQ na forum) calkowity pobor pradu przy normalnych taktach i na te 800Mhz i 1V? Bylbym bardzo wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) Dzieki. A na jakiej plycie? Mysle nad abitem KN9 (dwa kanaly IDE wskazane). I mam prosbe taka wieksza. Moglbys podac calosc konfiguracji i zmierzyc (chocby sposobem z FAQ na forum) calkowity pobor pradu przy normalnych taktach i na te 800Mhz i 1V? Bylbym bardzo wdzieczny. plytka abit kn9 obecnie 1000mhz ( ale dla htt 250) mnoznik 4 chodzi na 0.9V i to zdaje sie jest minimum plyty moze z 20W takie cos bierze naprawde piekny procek ten brisbane gratulacje dla amd polecam program crystalcpuid do zarzadzania Cnq z karta 8600 gt jakies 100-130 w ide kn9 + brisbane twardziel moze ciagnie Edytowane 17 Maja 2007 przez komuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) W RM Clock 2.2 ustawilem mnoznik 4x i 0.8v :D (w programie 0.7 bo ta ver ma wszystkie napiecia zanizone o 0.1) Szkoda ze nie mozna nizej (skoro 1.9ghz dziala bez problemow na 1.1v to 800mhz pewno lyknalby i na 0.7v :P) Mozna jeszcze zjechac htt do ~100 clockgenem, ale ... po co ? 800mhz 0.8v to nawet ciezko mi sobie wyobrazic jak malo zjada :) pewno 10-15W :) RM Clock mozesz ustawic zeby startowal automatycznie i na starcie systemu zapodawal 800mhz 0.8v :) Edytowane 17 Maja 2007 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 W RM Clock 2.2 ustawilem mnoznik 4x i 0.8v :D (w programie 0.7 bo ta ver ma wszystkie napiecia zanizone o 0.1) Szkoda ze nie mozna nizej (skoro 1.9ghz dziala bez problemow na 1.1v to 800mhz pewno lyknalby i na 0.7v :P) Mozna jeszcze zjechac htt do ~100 clockgenem, ale ... po co ? 800mhz 0.8v to nawet ciezko mi sobie wyobrazic jak malo zjada :) pewno 10-15W :) RM Clock mozesz ustawic zeby startowal automatycznie i na starcie systemu zapodawal 800mhz 0.8v :) zbyt niskim napieciem mozna zabic proca -- jesli zbyt duza roznica miedzy napieciem pamiatek a proca - kontroler kaput Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Z tym programem wszystko pieknie, ale serwer pod linuksem bedzie smigal ;-) Jakos to rozwiaze, dziekuje za informacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 zbyt niskim napieciem mozna zabic proca -- jesli zbyt duza roznica miedzy napieciem pamiatek a proca - kontroler kaputPrzeciez zmniejszajac napiecie na procu spada zarazem na kontrolerze ... 1 raz slysze taka teorie - nie twierdze ze tak nie jest, ale to tylko zaslyszana opinia czy sa na to dowody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Przeciez zmniejszajac napiecie na procu spada zarazem na kontrolerze ... 1 raz slysze taka teorie - nie twierdze ze tak nie jest, ale to tylko zaslyszana opinia czy sa na to dowody ? Mu chodziło o róznicę między Vcpu, a Vmem. Są dowody na XS, gdzie dobre procki, które chodziły np na 1.1v w idle z Winbondami na 3.3v++ padały ot tak sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Mu chodziło o róznicę między Vcpu, a Vmem. Są dowody na XS, gdzie dobre procki, które chodziły np na 1.1v w idle z Winbondami na 3.3v++ padały ot tak sobie...wlasnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Ale to są bardzo rzadkie przypadki i tak ;] trza trafić słabego proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 A kto daje 1,1v na proca i 3,3V na pamięci zarazem? To już nic nie ma wspólnego z energooszczędnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) U mnie se chodzilo przez pewien czas kiedys 1.2V proc i 3.3V pamieci bo tak mi się podobało ;] (i nie dla energooszczędności tylko dla ciszy na procku było 1.2) Edytowane 18 Maja 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Powiem Wam, ze jestem zachwycony tym prockiem. Na dzien dobry 2770Mhz na standardzie 1.3V. I mowie, to na dzien dobry, bez zadnych kombinacji, poprostu chcialem zeby pamieci na 800 byly itp. Powoli bede sprawdzal ile pojdzie max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Powiem Wam, ze jestem zachwycony tym prockiem. Na dzien dobry 2770Mhz na standardzie 1.3V. I mowie, to na dzien dobry, bez zadnych kombinacji, poprostu chcialem zeby pamieci na 800 byly itp. Powoli bede sprawdzal ile pojdzie max.jedz dalej ktory tydzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 jedz dalej ktory tydzien Kurde, nie zapisalem, ale jesli mnie pamiec nie myli, to 0607 bylo, czyli 06, ale reki sobie nie daje uciac, bo zapomnialem spisac. Tera testuje pamieci, ale przy okazji i proc idzie coraz wiecej. Tera 300x9,5 = 2850Mhz dalej na standardzie 1.3V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Tera 300x9,5 = 2850Mhz dalej na standardzie 1.3V. Moj robi tak dopiero na 1,35v :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Kurde, nie zapisalem, ale jesli mnie pamiec nie myli, to 0607 bylo, czyli 06, ale reki sobie nie daje uciac, bo zapomnialem spisac. Tera testuje pamieci, ale przy okazji i proc idzie coraz wiecej. Tera 300x9,5 = 2850Mhz dalej na standardzie 1.3V.0706 ;) na początku jst rok, a w lutym 2006 nie było jeszzce tych procków :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Kurde, nie zapisalem, ale jesli mnie pamiec nie myli, to 0607 bylo, czyli 06, ale reki sobie nie daje uciac, bo zapomnialem spisac. Tera testuje pamieci, ale przy okazji i proc idzie coraz wiecej. Tera 300x9,5 = 2850Mhz dalej na standardzie 1.3V.a 316-317 robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...