Juzef Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) no to sie zbootowal ale to zadna stabilnoscWiem. Odpalę co trzeba jak tylko będę miał chłodzenie jak trzeba, bo tera 55 przekracza po minucie orthosa. napiecie wysokie cos!@#$%^&. A jak pytałem po parę razy czy nie za dużo, to lipa... Oświećcie mnie więc ile vcore powinienem na obecną częstotliwość ustawić? A, i co z tą pamięcią, dobrze zrobiłem? ale jak na nooba prawie 1000mhz oc powinno ci styknacJasne, jeśli tylko uda się załatwić wszystko jak trzeba. Edytowane 25 Maja 2007 przez Juzef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 na jakiej podstawie twierdzisz ze polowkowe sa mniej wydajne...testuje testuje i wyniki wychodza bardzo podobne(porownanie 9x300 i 9,5x284..pamieci na 667)praktyznie mieszcza sie w granicach bledu pomiarowego....przy tych ustawieniach(zeby nie bylo) pamiecie rzecz jasna tez chodza jednakowo....czyli na 900MHzTak rzeczywiscie jest na windorach przepustowsc spada o jakies 60% i w ogole komp ospale chodzi. Ale przy Brisbane napewno to nie wystepuje bo mają fabrycznie polowkowe mnozniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 !@#$%^&. A jak pytałem po parę razy czy nie za dużo, to lipa... Oświećcie mnie więc ile vcore powinienem na obecną częstotliwość ustawić? A, i co z tą pamięcią, dobrze zrobiłem?przeciez to wychodzi w praniu... nikt wrozka nie jest :] u mojego kumpla procek banglal 9x300 na napieciu 1.3V az 10 min, a u kogos innego moze byc full stable testuj, testuj i jeszcze raz testuj :) oc to nie zabawa na 5 min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juzef Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) No wiem że zabawa na dłużej, niech no tylko łapnę chłodzenie... Wobec braku objekcji, uznaję że z pamięciami jest należycie (chociaz...). Spróbuję coś zjechać z tym napięciem, może przetrwa a nie będzie tak grzał... EDIT: 1,375V zdaje się działać, testuję... Edytowane 25 Maja 2007 przez Juzef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Moj robi 8h orthos'a na 1,375v przy 9,5x300=2850 i ni cholery wiecej nie chce isc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 No wiem że zabawa na dłużej, niech no tylko łapnę chłodzenie... Wobec braku objekcji, uznaję że z pamięciami jest należycie (chociaz...). Spróbuję coś zjechać z tym napięciem, może przetrwa a nie będzie tak grzał... EDIT: 1,375V zdaje się działać, testuję... ale w takie upaly a ty proca katujesz na boxie ? kupilem hp-100 alcu pentagrama za 55zl to mi temp 10 stopni zleciala nigdy wiecej boxa Moj robi 8h orthos'a na 1,375v przy 9,5x300=2850 i ni cholery wiecej nie chce isc :/diabel tkwi w szczegolach - byc moze to pamiatki nie chca - kontroler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juzef Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Upał, nie upał... widzę że daje ostro, ale to rozwiazanie na parę godzin, jestem w trakcie kupowania Freezera. Tymczasem jak mam postąpić z tymi pamieciami? Latają na ddr400, ale to chyba nie to co być powinno...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) U mnie bootuje nawet przy 3100 1,44V, ale przy ładowaniu windy restart. Chłodzenie nie wyrabia, będę musiał zmienić tego frizera na coś chłodniejszego bo już dawno wymiękł. EDIT : właśnie na stresie przy defaulcie mam 50st, temp w pokoju ok.27st :mur: :mur: Edytowane 26 Maja 2007 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 U mnie bootuje nawet przy 3100 1,44V, ale przy ładowaniu windy restart. Chłodzenie nie wyrabia, będę musiał zmienić tego frizera na coś chłodniejszego bo już dawno wymiękł. EDIT : właśnie na stresie przy defaulcie mam 50st, temp w pokoju ok.27st :mur: :mur: wc albo poczekaj na chlodniejsze dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Mój dzisiaj leci na 2760 na def. V otrhosa (teraz jakieś 12 min). Temp o ile dobrze widzę to dochodzą do 40 stopni :blink: raczej malutko jak na upał jaki dzisiaj jest :) no ale może dlatego że temp w pokoju 24 stopnie :) może wreszcie dostałem dobrego procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Chopie :D Po 12 minutach to jeszce nie masz co wspominac o tempach ;) Poczekaj tak z godzinke jescze (o ile sie nie wysypie ;)). Niech sie proc wygrzeje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Właśnie mineło 50 min. Jak narazie nadal dość niska temp. Sprawdziłem u podnuża temp Freezera tak na czuja ma koło tych 40 stopni. Hmm... Poczekamy do wieczora. Jak po ok 4h bedzie nadal liczył to będe zadowolony :) EDIT Mineło 2h 30 min i temp nadal ta sama :) tylko w CPU-Z V skacze od 1,328 do 1,344. Coś mi zawyża napięcie :/ EDIT 2 Po 4h zero błędów. Na noc spróbuje więcej ;) Edytowane 26 Maja 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 No mi CPU-Z tez zawyza napiecie. Mam ustawione 1,325V, a ten pokazuje 1,344V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harti Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 No mi CPU-Z tez zawyza napiecie. Mam ustawione 1,325V, a ten pokazuje 1,344V. Nigdy nie patrz na tempy z cpu-z :mur: Bieresz miernik w rece i mierzysz. Nie ma żadnych przeklaman, zawyzen i zanizeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Kupiłem Brisbane 3600+ i tak sobie myślałem że procesor ma poważną wadę ... problemy wynikające z rozdzielenia obliczeń starszych gier na dwa rdzenie ... wady tej nie ma core 2 duo . ( oczywiście każdy wie jak to obejść tylko jest mały dyskomfort ) .... i takie niepełne zadowolenie towarzyszyło mi do chwili kiedy dorwałem się do E6320 .... okazuje się że jest identycznie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Kupiłem Brisbane 3600+ i tak sobie myślałem że procesor ma poważną wadę ... problemy wynikające z rozdzielenia obliczeń starszych gier na dwa rdzenie ... wady tej nie ma core 2 duo . ( oczywiście każdy wie jak to obejść tylko jest mały dyskomfort ) .... i takie niepełne zadowolenie towarzyszyło mi do chwili kiedy dorwałem się do E6320 .... okazuje się że jest identycznie :rolleyes: dual core optimizer mozna sciagnac ze strony amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Kupiłem Brisbane 3600+ i tak sobie myślałem że procesor ma poważną wadę ... problemy wynikające z rozdzielenia obliczeń starszych gier na dwa rdzenie ... wady tej nie ma core 2 duo . ( oczywiście każdy wie jak to obejść tylko jest mały dyskomfort ) .... i takie niepełne zadowolenie towarzyszyło mi do chwili kiedy dorwałem się do E6320 .... okazuje się że jest identycznie :rolleyes: I czym się ten problem w konkretnym przypadku objawia? Gra przyspiesza, szarpie, czy tylko proces jest rozdzielony na 2 rdzenie po 50% (ale bez przyspieszeń, szarpnięć)? Jeśli tylko to ostatnie, to tak ma być. Edytowane 26 Maja 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 dual core optimizer mozna sciagnac ze strony amd Kupiłem Brisbane 3600+ i tak sobie myślałem że procesor ma poważną wadę ... problemy wynikające z rozdzielenia obliczeń starszych gier na dwa rdzenie ... wady tej nie ma core 2 duo . ( oczywiście każdy wie jak to obejść tylko jest mały dyskomfort ) .... i takie niepełne zadowolenie towarzyszyło mi do chwili kiedy dorwałem się do E6320 .... okazuje się że jest identycznie :rolleyes: I czym się ten problem w konkretnym przypadku objawia? Gra przyspiesza, szarpie, czy tylko proces jest rozdzielony na 2 rdzenie po 50%? Jeśli to ostatnie, to tak ma być.To pierwsze ... oczywiście ... co z Wami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 No mi CPU-Z tez zawyza napiecie. Mam ustawione 1,325V, a ten pokazuje 1,344V.Czego Ty wymagasz od "miernika" programowego? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 oczywiście każdy wie jak to obejść tylko jest mały dyskomfortMowisz o wylaczeniu jednego rdzenia w windows czy cos takiego ? O jakich 'starszych grach' mowisz ? Ja w sumie nie zauwazylem nic takiego, jedynie wczoraj jak gralem w il2 to cos mi lekko jakby 'przycinal', ale watpie zeby to bylo od proca ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 ktory z tych athlonow to Brisbane? 1. http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/27171 - [AM2] Procesor AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX 2. http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/32673 - [AM2] Procesor AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX 65W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Hi, ktory z tych athlonow to Brisbane? http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/32673 Ten to jest Brisek :) Edytowane 27 Maja 2007 przez Desti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 jak zwykle błedy w opise***** w Tych skelpach same imbecyle pracują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) ten ponizej :lol: z apollo to taka loteria zamowisz brisbane a mozesz dostac windsora ( bo nie mieli na skladzie ) zreszta lamerski sklep skoro nawet opisu nie umieja zrobic kto tam pracuje - z kartofli sie przezucili czy cus Edytowane 27 Maja 2007 przez komuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 A tak jak sprawdzic bez wkladania do kompa czy procek to Windsor czy Brisbane? Bo zamowilem i na pon/wt ma byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 z oznaczen 2627124[/snapback] ten ponizej :lol: z apollo to taka loteria zamowisz brisbane a mozesz dostac windsora ( bo nie mieli na skladzie ) zreszta lamerski sklep skoro nawet opisu nie umieja zrobic kto tam pracuje - z kartofli sie przezucili czy cus cos słaby wynik jak na 3GHz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Mowisz o wylaczeniu jednego rdzenia w windows czy cos takiego ? O jakich 'starszych grach' mowisz ? Ja w sumie nie zauwazylem nic takiego, jedynie wczoraj jak gralem w il2 to cos mi lekko jakby 'przycinal', ale watpie zeby to bylo od proca ... Tak - można przełączyć na jeden rdzeń ręcznie i problem znika. W need for speed underground i w unreal tournament trzeba używać pojedynczego rdzenia aby nie występowały anomalie ( przyspieszanie , zwalnianie , przycinanie ). Edytowane 28 Maja 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Ja na szczęście dostałem Briska od nich :) tylkojedno ale: do 2,76GHz nie musi mieć więcej niż 1,3V a do 3GHz to przy 1,375 chodzić stabilnie nie chce :/ standard czy coś u mnie nie tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 raczej standard, u mnie na 3,0 chodzi dopiero przy 1,41 i to przy dobrych wiatrach(czytaj nie zaznam takiej prędkości jeszcze dłuuugo-temperatura). Ale na szczęście dogadałem się z nim :P i na 2100 chodzi sobie na 1,1V, a przy 1000 tylko 0,8V więc źle nie jest(dzięki, że jest coś takiego jak RMClock)bo bez niego byłoby cięzko. Aha i nie używam standardowego C'n'Q bo nie ma sensu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 A tak jak sprawdzic bez wkladania do kompa czy procek to Windsor czy Brisbane? Bo zamowilem i na pon/wt ma byc. Jak Box to u gory jest naklejka z parametrami, powinno byc 1900mhz i 2x512cache. Windsdor ma 2000mhz i 2x256cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...