Gość teat Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja jadę na codzień ~1.5v. Max co dawałem to 1.8v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 co sądzicie o tych "selektach" ?? http://allegro.pl/item199580946_selekt_oc_..._oem_nowy_.html opłaca sie dopłacac. Bo włąśnie w tygodniu sie przesiadam. na AM2 x2 6000+ :lol2: 6000+ to windsor z niższym czasem dostepu i dodatkowym 1MB cachu wiec gdzie temu marnemu brisbane do 6000+ nie wspominając o kosmo napieciach :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 i jak by ktoś był tak uprzejmy i napisał jakie łatki poinstalowac, wem ze dual core optimizer ?? trzeba i czycoś jeszce i najlepiej w jakiej kolejności odrazu po instalce windowsa czy po servis packu i wszystkich sterach ?? Bo tak skacze po tych stronach z tematu i nie moge sie dopatrzeć :P powinien byc jakiś FAQ na pierwszej stronce :) i jak jest rozsądna granica Vcore bo w w venicve było 1,55 no jeszcze ostatecznie te 1,6 mozna było dać hehe http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=81429 http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...p;postcount=594 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam, Wczoraj byłem w gralu z zamiarem kupna sprzętu połowe częsci co chciałem nie dostałem :( ale brisbane mam 15tydz. 07 ma ktoś taka sztuke? AN9 nie mieli więc nie mam jak sprawdzić jak z OC <_< (wszystko wyjdzie w praniu) czy ktoś zdejmował juz ihs-a z brisbana? bo w watku nie znalazłem nic o tym, bo mam zamiar zdjać czape powinna zejsć bez problemów w sempronie s754 miałem wywalana czape wiec tu powinna odejsc tak samo nie?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undertakeer Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam, Wczoraj byłem w gralu z zamiarem kupna sprzętu połowe częsci co chciałem nie dostałem :( ale brisbane mam 15tydz. 07 ma ktoś taka sztuke? AN9 nie mieli więc nie mam jak sprawdzić jak z OC <_< (wszystko wyjdzie w praniu) czy ktoś zdejmował juz ihs-a z brisbana? bo w watku nie znalazłem nic o tym, bo mam zamiar zdjać czape powinna zejsć bez problemów w sempronie s754 miałem wywalana czape wiec tu powinna odejsc tak samo nie?. oo juz 15 tydzien jeszcze nie tak dawno kursowaly 9-10 tydzien widac te 3600 szybko zchodza z magazynow :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ta sprzedawca mi mówił ze to najnowsza dostawa i te brisbane ida jak ciepłe bułki, sa to najlepiej sprzedawane procki w ich sklepie, cena maja BDB moim zdaniem jest to najlepszy procek na rynku cena/wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 a juz niedlugo stanieje o kolejne 40-50 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 a juz niedlugo stanieje o kolejne 40-50 zl :)Właśnie, wiecie kiedy będą te obniżki (pewno w Polsce poczekamy troche). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Hi, Na pewno potanieją juz niebawem, pytanie tylko czy bedą sie tak dobrze kręcić jak te obecne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Hi, Na pewno potanieją juz niebawem, pytanie tylko czy bedą sie tak dobrze kręcić jak te obecne? mow za siebie, a wlasciwie za swojego procka :) moj nie kreci sie wcale dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Nom faktycznie trafiła się Tobie padlina.Ja ostatnio od czasów wspaniałego Athlona 1700+ JIUHB DLT3C aż do tej pory tez nie miałem szczęścia, poczynając pózniej od Sempa64, Antka64 3500 i ostatnio 3600 Windsorka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Obecne brisbane krecą sie i tak lepiej niz te pierwsze sztuki zauważyłem że im nowsza sztuka tym lepsze oc (choć to nie reguła). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Z windsorami ee było tak ze kiedy zaczeły sie obniżki to wraz z cenami spadło oc. ciecia pewnie :P co ciekawe te Athlon X2 BE-2300 i BE-2350 cos słabo sie krecą mimo takiego samego napiecia. Ciekawe jak obniżyli pobor energii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Z windsorami ee było tak ze kiedy zaczeły sie obniżki to wraz z cenami spadło oc.Też mam takie wrażenie ... im późniejsza wersja tym mniejszy potencjał ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Też mam takie wrażenie ... im późniejsza wersja tym mniejszy potencjał ...Moj jest z 3 tygodnia 07 i co? padło!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 co ciekawe te Athlon X2 BE-2300 i BE-2350 cos słabo sie krecą mimo takiego samego napiecia.Jak się za nie zabrali specialiści z pclab to co się dziwić? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Jak się za nie zabrali specialiści z pclab to co się dziwić? :P Tak a pamientacie pierwszy test brisbana na pclab hehe tez im slabo sie krecil albo maja takiego pecha albo umiejetnosci małe, bo coś dziwne ze każde amd testowane na pclab slabo sie kreci :mur: :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 No, ale w sumie nie ma się co dziwić bo każde dziecko wie, że: Produkowane w technologii SOI procesory AMD nie były nigdy szczególnie wdzięcznymi obiektami do podkręcania. dobra, koniec oftoppa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu14 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Składałem kumplowi configa na tym brisbane i dochodziłem już do 3.1Ghz na 1,45V. Jak znajdę wiecej czasu to wlece do niego i spróbuje pobić to: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=180140 Ile można mu dawać V ?? zaszkodzi mu 1.55V ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desti Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Hi, Nie zaszkodzi, jak masz dobre chłodzenie :) ale więcej raczej bym juz nie dawał no chyba że WC i można śrubować rekord... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozikpl Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Witam Mam nadzieję, że nie będziecie na mnie krzyczeć ;) ale zawsze jestem ciekaw odpowiedzi na takie pytanie (i czy jest sens inwestować $): Mam Athlona 64 3500+, czy jak kupie choćby AMD AthlonX2 3600+ BRISBANE AM2 to czy poczuje wyraźną różnicę w wydajności i warto wydawać około 250zł? ps. filmy HD (1280*720)- płynnie i ok film Matrix fullhd 1920*1080- rozjeżdża się dźwięk z obrazem Edytowane 12 Czerwca 2007 przez kozikpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam Mam nadzieję, że nie będziecie na mnie krzyczeć ;) ale zawsze jestem ciekaw odpowiedzi na takie pytanie (i czy jest sens inwestować $): Mam Athlona 64 3500+, czy jak kupie choćby AMD AthlonX2 3600+ BRISBANE AM2 to czy poczuje wyraźną różnicę w wydajności i warto wydawać około 250zł? ps. filmy HD (1280*720)- płynnie i ok film Matrix fullhd 1920*1080- rozjeżdża się dźwięk z obrazem A słyszałeś/czytałeś że jest taki dział o nazwie co kupić?? Jesli nie to teraz juz wiesz i tam kieruj takie pytania. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « PS Warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Czy warto, to zależy od odtwarzacza, czy potrafi wykorzystać 2. rdzeń, bo jeśli nie- zmiana 3500+ na X2 3600+ da efekt odwrotny od zamierzonego przy odtwarzaniu filmu HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undertakeer Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Witam Mam nadzieję, że nie będziecie na mnie krzyczeć ;) ale zawsze jestem ciekaw odpowiedzi na takie pytanie (i czy jest sens inwestować $): Mam Athlona 64 3500+, czy jak kupie choćby AMD AthlonX2 3600+ BRISBANE AM2 to czy poczuje wyraźną różnicę w wydajności i warto wydawać około 250zł? ps. filmy HD (1280*720)- płynnie i ok film Matrix fullhd 1920*1080- rozjeżdża się dźwięk z obrazem tak warto kodeki juz uzywaja 2 jajek wspieraja wielowatkowosc . Dzwiek w tyle to glowna przyczyna slabosci procka ktory nie wyrabia . jezli chodzi o x264 uzywaj coreavc 1.1 pikne obciazenie na kazde jajko kupuj bo naprawde w porownaniu do jakiegos semprona 3000 brisbane 3600 drozszy o 140zl to smieszna roznica a drugie jajko naprawde warto najnwsze xvidy tez uzywaja 2 jajek Edytowane 12 Czerwca 2007 przez undertakeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozikpl Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) ps. przepraszam za wstawianie postu nie do tego działu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Składałem kumplowi configa na tym brisbane i dochodziłem już do 3.1Ghz na 1,45V. Jak znajdę wiecej czasu to wlece do niego i spróbuje pobić to: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=180140 Ile można mu dawać V ?? zaszkodzi mu 1.55V ?? prawdziwego ocera poznaje się po tym jak kończy ;) piękny wynik w tym linku ale czy stabilny? mój nowy egz wykrzaczył sie na 3.1 po prawie ~5h blenda ale myślę że te 26'C w pokoju też robi swoje ;) bez ponad 4h nawet nie ma się co wychylać ze screenem bo później piszą ludzie że 3G to byle sztuka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 prawdziwego ocera poznaje się po tym jak kończy ;) piękny wynik w tym linku ale czy stabilny? mój nowy egz wykrzaczył sie na 3.1 po prawie ~5h blenda ale myślę że te 26'C w pokoju też robi swoje ;) bez ponad 4h nawet nie ma się co wychylać ze screenem bo później piszą ludzie że 3G to byle sztuka :lol: clockgenem to ja tez sobie tez taki zrobic moge bez opalonego conajmniej cinebencha 9.5 nie ma co takich pokazywac bo wystarczy ze jedno jajko niedomaga i te screen nie jest warty funta klakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 clockgenem to ja tez sobie tez taki zrobic moge bez opalonego conajmniej cinebencha 9.5 nie ma co takich pokazywac bo wystarczy ze jedno jajko niedomaga i te screen nie jest warty funta klakow to może wrzuć screena z loopem blenda w orthosie (albo przynajmniej 5h) z tego swojego 3G :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Mam pytanko czy warto kupić tego procka na tej aukcji: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=205205654 Bo zastanawiam się nad zakupem, box mi nie potrzebny więc chce oem. Ale nie wiem czy 3600+ ee warto czy lepiej zwykłego ? I takie pytanie pewnie głupie lepiej brisbane czy windsdor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Wszystkie są EE wiec nie wiem jaki sens jest w tych oznaczeniach :P Co do prockow loteria. lepszy dobrze krecący sie windsor, ale ponoc te nowe windsory sie już nie kręcą tak dobrze więc dobrze trafic na dobrze kręcacego sie brisbane no chyba ze trafisz na słąbo krecocego sie brisbane to wteedy bierz windsora............ kumasz? temat poswiecony brisbane wiec zaraz wszyscy CIe skierują na niego bo u nich akurat sie dobrze kręcą a twój już.............. niekoniecznie wniosek obojetnie jaki wezmierz bo nie ma wielkiej pomiedzy nimi roznicy Edytowane 12 Czerwca 2007 przez DeyWies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...