miras19 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Raczej nie przez mobo, a czujnik w Bri, mi tam Core Temp pokazuje 8 Stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Moje temperatury były podane w idle, ale obecnie jest 31 stopni - pasta termo przewodząca musi "dojść do siebie" ;). I kurna... CoreTemp mi nie działa przez tą mobo :/ A może nie przez mobo, ale przez co innego? U mnie 0.94 nie wykrywa procesora poprawnie i podaje temperatury: 1 stopień i 2 stopnie. 0.95 wywala system (kernel panic i błąd krytyczny systemu). Edytowane 11 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Na te tempy nie ma co patrzeć bo pokazuje je kompletnie niemiarodajnie nie ma to jak sprawdzanie łapką heeh, u mnie rano jak ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa mam tempy ujemne LOL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Panowie poszedłem do sklepu po proca i kupiłem 3600 X2 na rdzeniu Brisbane.Włączyłem kompa,potem CPU-Z i patrzę a tu windsor i Technologia wykonania 90 nm, CMOS, Cu, SOI.Włączyłem też everesta i pisze to samo,więc sięgnełem po pudełku a na nim pisze ADO3600IAA5DD więc ostatecznie potwierdzone że to nie to co chciałem. I teraz mam pytanie czy wymieniać na brisbane czy zostawić to co jest.HELP!!! EDIT:sorki mój błąd.Spisałem numer brisbane żeby w sklepie wiedzieć co powiedzieć i przez pomyłkę go przepisałem.Oznaczenie na moim procku to-AD03600IAA4CU.Jeszcze raz SORKI. :oops: :oops: :oops: Edytowane 11 Lipca 2007 przez ZielonyTBG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Zmieniaj, gdybyś przez pomyłkę kupił 3800+ to jeszcze można by się zastanawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 ADO3600IAA5DD to Brisbane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Moze masz jakis stary CPU-Z jeszcze z przed Brisbane i zle wykrywa :D :huh: bo wg. oznaczenia co podales to Brisbane. http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/de...n=ADO3600IAA5DD Edytowane 11 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Ktoś z was uzyskał stabilonosc na 3100Mhz lub wiecej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) @ZielonyTBG Sprawdź jaka jest częstotliwość. Bris mają mnożniki połównkowe, czyli częstotliwości 1900,2100,itd. Windsory 2000,2200,itd Edytowane 11 Lipca 2007 przez PIOTR128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ktoś z was uzyskał stabilonosc na 3100Mhz lub wiecej??? Post 1366... w tym temacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 @ZielonyTBG Sprawdź jaka jest częstotliwość. Bris mają mnożniki połównkowe, czyli częstotliwości 1900,2100,itd. Windsory 2000,2200,itd Mnożnik x10 i 2000mhz.Byłem w sklepie i jutro ma być brisbane.Się zobaczy co zamówił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Mialem w piatek jechac po mojego Brisbane ale spojrzałem na jutrzejsza date w kalendarzu i stwierdzilem musze go kupic jeszcze dzis :lol2: Edytowane 25 Lipca 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 ojj do 3ghz juz potrzebuje 1,45v na stabilna prace Wiec Kapsko mi sie trafilo ;-( Co ci się trafiło? :lol: Zobacz ile mój potrzebuje :lol: .Sąsiadka jęczy ,że jak Orthosa puszczam to jej pralka staje i program wywala :rolleyes: Są takie( i to niemało -nie kązdy zresztą trafia na forum no nie?) ,że niezbyt te 3 chcą kręcić nawet na 1.7 więc nie narzekaj na napięcie póki co.A poza tym go pomęcz dłużej -nie jestem ortodoksyjny ale te 4h to faktycznie must sein w Orthosie.Może pójdzie na tym 1.45 dalej?Oby... A tak przy okazji to mój też ma 1.25V def.Z temperaturą jak pisałeś ,że w BIOS prawdziwa tez bym uważał -prawdopodobna to właściwe słowo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Teraz juz wszystkie brisbane potrzebuja troche papu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Narazie trzymam go na Orthosie, do 23 napweno bedzie komp chodzil (no chyba ze sie wywali wczesniej) troche sie zmartwilem bo jak widzialem wyniki 1,3v i 3ghz to szczena opada ... i jakis niedosyt pozostaje ale trudno sie mowi pocieszam sie faktem ze na sempronie do 2930mhz potrzebowalem 1,675v ;-) temperatury natomiast to jest jeden wielki walek ... istnieje jakis program co dobrze to bedzie odczytywal (poza biosem) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Strongman: tylko nie mow ze te 1.45v dla 3ghz to na pasyfie robisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Nom :-) a co mi tam lubie cisze :lol: otworzylem jedynie bok budy ale nie mam pojecia jaka jest rzeczywista temp procesora Radiator infinity jest dosc cieply ma moze z 40 stopni w speed fanie temp1 pokazuje 48 stopni a core waha sie od 0 do 12 stopni przeczuwam ze procek ma moze z 50 stopni Strasznie Dali CIAŁA z tym odczytem temp ... ;( Edytowane 12 Lipca 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raz33r Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Nom :) a co mi tam lubie cisze :lol: otworzylem jedynie bok budy I respect za to B-) Ja sam mam ochote sobie taki radiatorek sprawić.. :lol2: Strasznie Dali CIAŁA z tym odczytem temp ... ;(Lipa z tym straszna.. Może Merlin by co poradzi.. Jakaś drobna ingerencja w bioski :-P :-P :-P Tak jak to było za czasów NF7.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 ojj do 3ghz juz potrzebuje 1,45v na stabilna prace Wiec Kapsko mi sie trafilo ;-( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Wyskocz na moje 1,65V @ 3ghz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raz33r Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Wyskocz na moje 1,65V @ 3ghz To Twój brisbane jeszcze żyje? :blink: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Ja sam mam ochote sobie taki radiatorek sprawić.. :lol2: Lipa z tym straszna.. Może Merlin by co poradzi.. Jakaś drobna ingerencja w bioski :-P :-P :-P Tak jak to było za czasów NF7.. :wink: Powiem szczerze z czego jak z czego ale z Radiatora i obudowy jestem dumny, nie mialem nigdy do czynienia z bardziej wydajnym AC niz to Infinity (a troche chlodzen sie juz przewinelo przez rece) Kazdemu Polecam ten Radiator Jest DOSKONALY Merlin i NF7, to dobre czasy byly :wink: Co do temperatur to chyba jednak nie jest tak zle ... Core podaje glupoty to fakt ale w SpeedFanie Temp1 i Temp2 (rdzen 1,rdzen2) wydaja sie byc prawdziwe 49 i 52 stopnie radiator juz jest bardzo cieply :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Wyskocz na moje 1,65V @ 3ghz :lol: jak bede mial wiecej czasu Zapodam takie napiecie, ciekawe czy cos mu to da ;D (ale to juz nie na passive bo przy takim napieciu to bedzie maly kaloryfer -spawarka :lol2: ) To Twój brisbane jeszcze żyje? blink.gif laugh.gif a co mu tam ;-) padnie to odda i wymienia mu na nowy B-) NO RISK NO FUN Edytowane 12 Lipca 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 To Twój brisbane jeszcze żyje? :blink: :lol2: A czemu by nie ? Siedzi pod wc takze przegrzanie mu niegrozi. Przeszlo juz przez niego nawet 1,8V ale wtedy juz sie proc nie skalowal. a co mu tam ;-) padnie to odda i wymienia mu na nowy B-) NO RISK NO FUN No a jak B-) Dostane pewnie jakiegos niskovoltażowego i zrobie sobie 3,1-3,2ghz na codzien :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Możliwe to że mój Brisbane na mojej płycie (sig) może być od razu podkręcony:D do 2050Mhz, bo o ile wiem to 3600 mają standardowo 1900Mhz. Sprawdzałem już kilkoma programami(Everest, Cpu-z, SIW). A i zaznaczam że w biosie nic nie było grzebane:D Sam się podkręcił czy co:D:D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Z tego, co wiem, to niektóre płyty tak robią. Nie ma się czym martwić (eee...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Nie no nie martwię sie ale lepiej się upewnić co i jak:D, ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu tegoż procka:) A i mam pytanie czy da mi jakąś znaczącą poprawę wydajności jak podkręce tego procka do powiedzmy 2,4, więcej nie chce bo mam słabą mobo i wyższego kręcenia może nie wytrzymać:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Nie no nie martwię sie ale lepiej się upewnić co i jak:D, ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu tegoż procka:) A i mam pytanie czy da mi jakąś znaczącą poprawę wydajności jak podkręce tego procka do powiedzmy 2,4, więcej nie chce bo mam słabą mobo i wyższego kręcenia może nie wytrzymać:D2,7 GHz bym próbował osiągnąć na defautowym vcore, nic złego się stać nie może ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 No ale da rade na boxowym chłodzeniu:D:D??, tyle wyciągnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Mam taką prośbę (pewnie było już o tym pisane, ale porostu nie mam czasu czytać wszystko). Jak odróżnić po oznaczeniach czy to windsor czy brisbane ?? Napiszcie proszę, bo nie chcę żeby mnie nacieli w sklepie. Pozdrawiam i dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Patrzysz na naklejkę na pudełku. Winno na niej widnieć 1.9GHz i sumaryczne ~1200kb "keszu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Nic na niej takowego nie pisze:P, a wiem o tym bo procka kupiłem tydzień temu. Jest aby naklejka 3600+, EE 65W. Trzeba patrzeć na górną naklejke tam jest numer seryjny ja mam taki(AD036000DDBOX) i napewno to jest brisbane:D Edit Łoj sorki ale jednak pisze :D na takiej małej naklejeczce z boku:D tam gdzie jest kod kreskowy Edytowane 13 Lipca 2007 przez B3niu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...