Gość MaRuH Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Widze że w proline maja x2 3600+ za 215zł, wie ktos moze czy to sa brisbane?? wyslalem do nich maila ale zanim oni odpowiedza to pewnie troche minie :/, a musze kumplowi zamowic juz jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 W Proline jest loteria :). Są i Windsor i Brisbane. W przypadku jak będziesz zamawiał przez net'a to może być problem i możesz dostać nie to co chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Kupuj w Apollo !! wczoraj tam kupilem za 210zl Boxa niezla sztuka 3000mhz @ 1,4v obecnie testuje (te procki sa strasznie wrazliwe na temp gdyz poprzednio na passive do 3ghz npotrzebowal 1,45 na stabilna prace) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Widze że w proline maja x2 3600+ za 215zł, wie ktos moze czy to sa brisbane?? wyslalem do nich maila ale zanim oni odpowiedza to pewnie troche minie :/, a musze kumplowi zamowic juz jutro. No też brałem w Apollo i przysłali to co trzeba, następnego dnia po zamówieniu. Czyli jakbyś dzisiaj wziął to jutro by było prawdopodobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 też mam z apollo na 290x9,5 wstaje ale zero stabilności za miesiąc zmenię mobo na biostara i thermalrighta odbiorę to się pobawię a goodramy na cl5, 900Mhz robiły na 1,7V oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Widze że w proline maja x2 3600+ za 215zł, wie ktos moze czy to sa brisbane?? wyslalem do nich maila ale zanim oni odpowiedza to pewnie troche minie :/, a musze kumplowi zamowic juz jutro.Jak ja kupowałem, to najpierw mi dali Windsor'a, szybkie spojrzenie na naklejkę i wymiana na Brisbane... Tam najlepiej iść osobiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 ok wziołem kumplowi z apollo brisbane i goodramy 667, kn9 z allegro biore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam Mam problem z moim procesorem, nic nie mam podkręcone, nowy zestaw dopiero co kupiłem: AMD X2 3600+ Brisbane KN9 GoodRAM PRO 900 Palit 8600GT Z niewiadomych dla mnie przyczyn generuje on błędy w orthosie i do tego czasami wieszają mi się gry np: BF2 :huh: Temperatury mam w porzadku, nic sie nie przegrzewa ale nie wiem czemu w everescie pokazuje mi dziwaczne temp rdzeni nr.1 3*,nr2 4* :huh: Może do być wina C&C albo sterowników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam Mam problem z moim procesorem, nic nie mam podkręcone,.... A pamięci jak ustawione -jak na domyślnych to może być z tym lipa.Zalecam rzecz jasna napięcie i timmingi na piechotę ustawić -tak mi do głowy na szybkiego przyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Nosze się z zamiarem wymiany mojego padaczkowego semprona(do 2670mhz potrzebuje ok 1,675v) na topic'owego procka 3600+ za ok 215zl, tylko czy ta wymiana ma sens? niby same 2 rdzenie dużo mi dadzą i do tego trochę więcej mhz, mam taką nadzieje, że na padaczkę znów nie trafię :-| . Kupował bym go dopiero za tydzień, z tego co widzę w proline mieli niezłą sztukę. P.S opłaca się pozbywać mojego semprona? Edytowane 13 Lipca 2007 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Zawsze te 2 jaja sa ;] Jak bedziesz kupowac w pr0line to trafi ci sie jakas niskovoltażówka i zrobisz 3ghz na codzien na rozsadnym napieciu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 ok wielkie dziki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Witam Mam problem z moim procesorem, nic nie mam podkręcone, nowy zestaw dopiero co kupiłem: Kolega Miron72 wyzej dobrze prawi, tylko ustawienia manualne dla pamieci. Poczytaj w temacie o plytce KN9 Edytowane 13 Lipca 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Nosze się z zamiarem wymiany mojego padaczkowego semprona(do 2670mhz potrzebuje ok 1,675v) na topic'owego procka 3600+ za ok 215zl, tylko czy ta wymiana ma sens? niby same 2 rdzenie dużo mi dadzą i do tego trochę więcej mhz, mam taką nadzieje, że na padaczkę znów nie trafię :-| . Kupował bym go dopiero za tydzień, z tego co widzę w proline mieli niezłą sztukę. P.S opłaca się pozbywać mojego semprona? No pewnie. Zyskujesz też dużo więcej cash - wydajnośc będzie sporo lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Ja też w apollo kupiłem i nawet przysłali to co trza (widzę po symbolu), teraz czekam na memki OCZ z allegro i zabieram się za O/C, ciekawe ile zrobie na boxie :P Edytowane 14 Lipca 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Ma juz ktos BE-2300 lub BE-2350? Czy one w ogole podpadaja pod ten temat? Jesli tak, to jak sie kreca - probowal juz ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Słyszałem, że w cale nie lepiej od swoich "pełnonapięciowych" braci, jak bym miał polecać coś do O/C to standardową wersje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Ma juz ktos BE-2300 lub BE-2350? Czy one w ogole podpadaja pod ten temat? Jesli tak, to jak sie kreca - probowal juz ktos?Próbowali na pc*** i wyszło im to nad wyraz źle. My pewnie zaniedługo będziemy mieć jakies procki to się zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Te BE-2300 i BE-2350 to nic innego jak zwykłe brisbane z obniżonym fabrycznie napięciem. Taniej wyjdzie kupić standardowego x2 i samemu obniżyć napięcie cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam, Dzisiaj składałem nowego kompa i nie wiem czy dobrze zrobiłem biorąc procka model 4000 z 1mb cache, jest jakieś prawdopodobieństwo, że trafie na sztukę Brisbane?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Jak jest niepażyście taktowany czyli w tym wypadku 2.1GHz to powinien to byc Brisbane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Jak jest niepażyście taktowany czyli w tym wypadku 2.1GHz to powinien to byc Brisbane.Właśnie nie wiem :/ jutro jak zainstaluje winde to odrazu cpuz i lookam, tzn. mam nadzieje, że jak nawet to będzie "wind" to do jakiś 2400-2500Mhz dojade :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Brisbane ma końcówkę "DD" Windsor "CS" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Właśnie nie wiem :/ jutro jak zainstaluje winde to odrazu cpuz i lookam, tzn. mam nadzieje, że jak nawet to będzie "wind" to do jakiś 2400-2500Mhz dojade :unsure:Ale taktowanie jest napisane na pudełku. A seria na samym procku - wystarczy przeczytac... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Doskonale o tym wiem, ale odbiór kompa wraz z procesorem będę miał jutro a już sie martwię <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam, Dzisiaj składałem nowego kompa i ... ... ale odbiór kompa wraz z procesorem będę miał jutro a już sie martwię <_< Źle Cię zrozumiałem :? Byłem przekonany, że kupiłeś OEM`a, kompa złożyłes a nie masz czasu windy postawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 No ja tez zrozumiałem że komp fizycznie już jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) moj kumpel dzisiaj dostal i zlozyl kompa... brisbane x2 3600+, Abit KN9 :) co dziwne to bios wykrywa def. napiece procka 1,25V? czyzby to te nowe brisbane? jak narazie jest lipa bo prawie sie nie kreci... (2,6GHz na 1,25V i sprawdzilismy tylko 8MB SPi) wiecej GHz lub wieksze napiece to komp sypie BSOD'ami lub w ogole nie odpala :( jutro beda doszczetne testy... imo wlozy sie sprawdzone kosci pamieci i zobaczymy czy da sie cos z tego procka wydusic Edytowane 17 Lipca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Ha! Mam już Bri na KN9! Aktualnie walczę, złozyłem pół godziny temu. Z niewiadomych przyczyn Orthos wywalił mnie jak od razu chciałem 2,8 GHz przy 1,375V, może to jakaś padaka ta moja sztuka Bri <_< Teraz spokojnie liczy 2,6 GHz ale licze że 2,8 będzie jednak. Ide przepisać sygmaturke :D Edit: No, 2,7 GHz jest. Swoją drogą to nobo jest genialne, nawet systemu nie musialem intalować, ładnie chodzi bez reinstalki :D Edit2: Jako że jest już prawie 5 rano, daję za wygraną i zostawiam mojego Bri do momentu aż się wyśpie. Narazie mam w miare stabilne 2804 MHz (1,425 V) przy memkach 400 MHz 4-4-4-12 (2,2 V) (ten badziew nie chce isc nawet na 430 MHz! Muszę sobie jakieś pożądne ramy kupić). Do jutra :D a właściwie do dziś :P Temperatury duże - w stresie przy otwartej budzie 65 stopni. Dobranoc Edytowane 18 Lipca 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 odnosnie Wersji BE- niskowoltage nie wiem czy jest sens zawracac sobie tym glowe moj brisbane chodzi stabilnie 0.975v @ 1900mhz (stocK) domyslam sie ze wiekszosc zwyklych rowniez powinna tyle smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...