Skocz do zawartości
ViKinG69

Be Quiet! Straight Power E5-450w

Rekomendowane odpowiedzi

czy ten zasilacz http://zenfist.pl/pID/1054.htm bedzie pasowal do tej konfiguracji(oczywicie OC):

Pamięć DDR2 1GB PC5300 667MHz Kingston KVR667D2N5/1G

[AM2] Procesor AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX 65W MOŻE byc 4200(zalezy od funduszy)

[AMD][AM2] Płyta Abit KN9

[PCIE] Karta GeForce 7600GS Galaxy 256MB DDR3 Zalman

[sATA2] Dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB

ST3250620AS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model Dark Power jest produkowany przez Topower a ta przez FSP Group... osobiście wziąłem Dark Power 530... gdzieś za godzinke powinien być :D

Edytowane przez sentex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo porządna, cicha zasiłka :]

PS. Sentex a możesz podzielić się informacją skąd wiesz że BeQuiet jest produkowany przez TP a ten przez FSP ?

Bo z tego co ja wiem to BeQuiet na całym świecie chwali się że jako jeden z niewielu nie jest produkowany przez TP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze bardziej Ci zamącę w głowie:

Topower P3 450W - 299pln

Topower P3 450W EZ ( odpinane kable ) - 349pln

Topower p7 450W - 349pln

Patrząc na kable, to wolałbym bardziej każdego wymienionego przeze mnie. Jeśli chodzi o głośnośc, to niech się lepiej wypowie ktoś, kto je słyszał.

Ale ogólnie to poczekaj spokojnie, poczytaj opinie uzytkowników, choć ogólnie to wszyscy polecą Ci to co mają, bo każdy z nich to dobry zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już dostałem swojego Bądź Cicho! Mroczna Moc Pro 530W :D

Napisze krótko:

wykonanie bardzo dobre zasilacz ładnie się prezentuje... dużo przydatnych gadżetów jak tasiemki, paski ściągajace itp. ale nie to mnie najbardziej interesowało... podłączylem i usłyszałem...

...no właśnie - prawie nic nie usłyszałem :D zasilacz jest bardzo cichy zarówno pod obciązeniem jak i w IDLE... to czego mógłbym sie przyczepić to troszkę zawyżone napięcia (za to na Chieftecu miałem zaniżone na linii 12V) ale ogólnie wszystko w normie. (zaznaczam że nie sprawdzałem miernikiem to tylko odczyty programowe - everest i smartguardian)

ps. musze poprawić wentylacje budy bo mi tempy skoczyły o 2-4*C gdyż tu wiatrak już mi nie zapieprza na 100% jak w Chiefie czyli: ciszej = cieplej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym dlatego napisałem w nawiasie... ale na pewno takie wartości są zbliżone więc można uznać że napięcia są ok skoro nie ma jakichś większych przekłamań... jak bede miał czas to pomierze miernikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi, że na Ciebie naskakuję, peace... Ale jeszcze raz!! Miernik i nic więcej. Jeśli Ciebie to interesuje to na nie jednym komputerze, czy to nawet z zasilaczem za 50 czy za 300 to co daje soft a to co pokazuje miernik to zupełnie co innego. Mierzyłem napięcia nie raz, na tych samych platformach po zmianie zasilaczy, różne platforym, różne zasilacze, kiedyś też myślałem że soft w miarę pokazuje... No czasem i pokazuje, ale jeszcze nigdy nie miałęm wszystkich napięć soft<->mienik nawet podobnych do siebie. Poza tym na mienriku widać dość wyraźnie skok pomiędzy idle-stres.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym dlatego napisałem w nawiasie... ale na pewno takie wartości są zbliżone więc można uznać że napięcia są ok skoro nie ma jakichś większych przekłamań... jak bede miał czas to pomierze miernikiem.

I to jest właśnie typowe myślenie :mur: skoro soft moze przekłamywać dobre zasilacze i wskazywać, ze "ponoć są złe" to tak samo moze pokazywać, ze syfiasty zasilacz ma idealne napiecia, a tak rzeczywiscie ledwo nie spieprzy sprzętu. Ty uważasz, ze to działa tylko w jedną stronę

I postaraj sie zrozumieć, że nie ma czegos takiego jak "nie ma większych przekłamań" między softem a miernikiem, coś takiego w przyrodzie nie występuje !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nigdy nie miałęm wszystkich napięć soft<->mienik nawet podobnych do siebie

no to przecież oczywiste... poza tym nie pomyślałem, że na mnie naskakujesz (czy użyłem gdzieś wykrzyknika?) ja też nie chce na nikogo naskakiwać ani podważać jego zdania bo rozumujemy podobnie... mam jakieś tam doświadczenie w tej dziedzinie więc czasami potrafie wykryć czy wszystko jest ok z samego zachowania się danego sprzętu... no ale dla świętego spokoju wezmę jutro miernik z pracy i sprawdze ten cholerny zasilacz - bo może jest zepsuty? co svende?... peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi