pok Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witam. Mam taki problem, mianowicie mam zeskanowane zdjęcie w duzym formacie 2552pikseli x 3508 pikseli w 24 bitach. Chciał bym zmniejszyć ten skan do wielkości formatu A4 zeby można było wydrukować na 1 kartce tego samego formau. Czy jest ktoś kto mógł by mi wytłumaczyć jak to zrobć? jakim programem najlepiej? wiem jakie są wymiary formatu A4 ale w cm a nie pikselach :/ ale wydaje mi sie ze piksele nie mają nic do cm. z góry dziekuje za odp. barrrrdzo mi na tym zalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 może Easy Thumbnails Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 skoro sam chcesz to drukowac nie musisz nic zmieniac wystraczy ze podczas wydruku wybierzesz ze obraz ma byc na calej stronie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 zawsze możesz też wkleić do worda obrazek i skalować go dowolnie :).. . stwierdziłem ze tak najlepiej wydrukowac zdjęcie aby miało zadany rozmiar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Chyba jednak lepiej jest w opcjach drukowania w irfanie wklepac wymiary w centymetrach(w dodatku jedno klikniecie i obrazek sam sie dopasuje do strony)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Chyba kazdy program graficzny bardziej skomplikowany od Painta ma opcje "fit to page". BTW, windowsowy kreator drukowania fotografii tez ma taka opcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Chyba kazdy program graficzny bardziej skomplikowany od Painta ma opcje "fit to page". nawet paint to ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...