Kamyk_^ Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witam, Czy ktos z was mial do czynienia z urzadzeniami do kontroli temperatury w danym pomieszczeniu? Takimi jak AP9340 firmy APC? Wlasnie chce je zakupic i sie zastanawiam czy sa jakies inne odpowiedniki, czy tez inne firmy ktore tworza taki sprzet. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 zainwestuj lepiej w dobra klime :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Klime mam :) Ale chce wiedziec ile jest w serwerowni stopni. I to zdalnie bo nie chce mi sie tam isc :) Poporstu leniwosc ludzka nie zna granic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) Mam na codzień doczynienia z APC EMU 9319 i EMS 9320 są to starsze modele, ale jeśli masz jakieś konkretne pytanie to wal na priv :wink: Powiem tak, dzięki 9320 wiem: - jaka jest temp i wilgotność - dostaję maila gdy coś nie tak, przekroczony jakiś próg - czy ktoś otworzył szafę - czy ktoś wszedł do powieszczenia (po drobnej acz kosztownej rozbudowie można mieć serię zdjęć osoby która weszła) - czy coś się pali - czy pomieszczenie zostało zalane - czujnik wstrząów, jeśli ktoś próbował otworzyć jakąś szafę na chama Urządzenie jest całkowicie niezależne i super elastyczne jeśli chodzi o rozbudowę czy zarządzenie. Nie wyobrażam sobie pracy bez tego. Raz zapomniałem włączyć z powrotem klimy, ale APC mi o tym przypomniało :wink: APC EMU jak EMS potrafi zarządzać także chłodzeniem w szafach APC NetShelter :wink: Test drive EMS's http://159.215.9.50/ user i hasło: apc i EMU http://159.215.9.66/home.htm user: apc pass: apc Edytowane 29 Marca 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 fakt...najgorsza opcja to zapomniec wlaczyc spowrotem klimy chociaz kiedys zdazylo sie tez, ze freon spie... ten tego sie ulotnil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 No ja juz mialem akcje ze lod sie zaczal robic w klimie i cos sie przytkalo. Wchodze do serwerowni a tam z 30 stopni na plusie :) masakra doslownie :) A tak dzieki temu urzadzeniu mial bym od razu kontrole :) Raczej zdecyduje sie na APC 9340 - czyli nowszy model AP9319. Widzialem testdrive i spelnia moje oczekiwania :) Tylko mam pytanie do Grimlock-a: - jaka jest temp i wilgotność - dostaję maila gdy coś nie tak, przekroczony jakiś próg - czy ktoś otworzył szafę - czy ktoś wszedł do powieszczenia (po drobnej acz kosztownej rozbudowie można mieć serię zdjęć osoby która weszła) - czy coś się pali - czy pomieszczenie zostało zalane - czujnik wstrząów, jeśli ktoś próbował otworzyć jakąś szafę na chama Rozumiem ze do takich funkcjonalnosci jak otwarcie szafy i wejscia do pomieszczenia masz jakies czujniki, czy moglbys powiedziec jakie to sa? Bo do temp. znalazlem AP9335T i AP9335TH. Takie tez sa w pudelku z AP9340. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Czyli ten APC EMU AP9340: http://www.apcc.com/resource/include/techs...base_sku=AP9340 z tego widać w dokumenacji to może on badać temp, wilgotność i zarządzać modułem chłodzącym w szafie oraz dodatkowymi czujnikami temp/wilgotności. EMS bada znacznie więcej czynników, ale większość czujników trzeba dokupić jako opcję :wink: - czujnik dymu montujesz pod sufitem - ruchu na ścianie - otwarcia drzwi w szafie między ramą a drzwiami - wstrząsu w miejscu szafy, zwykle najbardziej podatnym na włamanie - wilgotności przy podłodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 No fakt 9340 mnie wspiera ale tez mniej kosztuje jakies 256Euro, a ten EMS jakies 999Euro. Wiec teraz to kwestia budzetu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Ja za swojego EMS'a AP9320 dałem około 2000 zł wraz z dodatkowymi czujnikami - upolowałem go fartem, wchodziły w tym czasie nowe modele (ten był zastępowany) i udało mi się go kupić znacznie taniej. Poszukaj, podzwoń po dystrybutorach takich jak Techdata, ABC Data :wink: Całkiem możliwe, że kupisz sporo taniej i najnowsze modele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...