Kaz!o Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witam! Szukam pamiatek 2x1GB w cenie okolo 600zl (Im mniej tym lepiej + faktura VAT). Aktualnie posiadam DFI Infinity, x2 3800+. Chcialbym kupic pamieci, ktore maja dobry stosunek cena/jakosc. Pamieci nie musza miec oszalamiajacych rezultatow w OC. Wazniejsze jest dla mnie, zeby na codzien (ok 2.0-2.1V) cos soba prezentowaly. Wstepnie wybor padl na dwie pozycje: Patriot 667MHz CL5 SL (Cena 495zl) Patriot 667MHz CL4 LLK (Cena 610zl) SL w roznych testach (m.in. na purepc) osiagaly przyzwoite rezultaty (Test na frazpc) przy rozsadnych napieciach (czytaj 24/7). LLK - przegladalem temacik na xtremesystems.org i ludzie, ktorzy mieli LLK z zielona plytka mieli kosci D9GCT i rezultaty takze byly niezle (czarna plytka = Elpida). Jak to wyglada dzisiaj? Zielona plytka PCB = D9? (Link do tematu) Za SL przemawia cena (az 20% taniej). A moze cos innego? Czekam na opinie! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witam! Szukam pamiatek 2x1GB w cenie okolo 600zl (Im mniej tym lepiej + faktura VAT). Aktualnie posiadam DFI Infinity, x2 3800+. Chcialbym kupic pamieci, ktore maja dobry stosunek cena/jakosc. Pamieci nie musza miec oszalamiajacych rezultatow w OC. Wazniejsze jest dla mnie, zeby na codzien (ok 2.0-2.1V) cos soba prezentowaly. Wstepnie wybor padl na dwie pozycje: Patriot 667MHz CL5 SL (Cena 495zl) Patriot 667MHz CL4 LLK (Cena 610zl) SL w roznych testach (m.in. na purepc) osiagaly przyzwoite rezultaty (Test na frazpc) przy rozsadnych napieciach (czytaj 24/7). LLK - przegladalem temacik na xtremesystems.org i ludzie, ktorzy mieli LLK z zielona plytka mieli kosci D9GCT i rezultaty takze byly niezle (czarna plytka = Elpida). Jak to wyglada dzisiaj? Zielona plytka PCB = D9? (Link do tematu) Za SL przemawia cena (az 20% taniej). A moze cos innego? Czekam na opinie! :wink: Coś drogie te pamięci 2*1G ECC można kupić taniej bo za 470 i do 24/7 pasują. http://www.morele.net/?pg=product_info&...rice&dspl=p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 TE lub TE Platinum lepsze ale droższe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 A orientujecie sie na czym sa OCZ? Bo kusza mnie te LLK i D9, ale chcialbym zeby ktos potwierdzil moje przypuszczenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 A orientujecie sie na czym sa OCZ? Bo kusza mnie te LLK i D9, ale chcialbym zeby ktos potwierdzil moje przypuszczenia :wink: Klyk :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Danke za linka, ale juz go mialem i patrzylem... a ciezko mi wierzyc w ta rozpiske, gdy widze ze Patrioty LLK sa na Elpidach, a niektorzy maja D9 :-P No, ale jakis obraz mi daje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...