Skocz do zawartości
janus

P4 16A czy 1.8A?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jaki procesor lepiej opaca sie kupic do podkrecenia P4 1.6A czy P4 1.8A. Zastanawiam który kupic mam plyte Abit be-7. Pytanie to kieruje przede wszystkim do osób które miały lub maja takie procesory. A i jeszcze jedno ile mozna za nie dac na maksa, moze ktoś ma taki na sprzedaż. I jesli chodzi o podkrecanie to jak mozna je nabardziej podkręcić a jak jest najoptymalniej. Z góry dziekuje za podpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze 1.8 bedzie lepszy bo procentowo kreca sie podobnie o ile z 1.8 wyciagniesz nawet wiecej. Mozesz sie spodziewac stabilnych 30% bez specjalnych ingerencji w napiecie(na dobrym volcano albo wodzie) choc zdazaja sie odchyly w jedna i druga strone.

Nt cen nie mam pojecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jaki procesor lepiej opaca sie kupic do podkrecenia P4 1.6A czy P4 1.8A. Zastanawiam który kupic mam plyte Abit be-7. Pytanie to kieruje przede wszystkim do osób które miały lub maja takie procesory. A i jeszcze jedno ile mozna za nie dac na maksa, moze ktoś ma taki na sprzedaż. I jesli chodzi o podkrecanie to jak mozna je nabardziej podkręcić a jak jest najoptymalniej. Z góry dziekuje za podpowiedz

Mam 1.6A przetaktowany tak jak w podpise, ale dużo sie juz na ten temat mówilo i na P41.8A mozna sporo wieceji wykrecić, choc to wszystko zalezy od danego egzemplarza. Przy 1.8 spokojnie powienienec podkrecic do 2.4-2.8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...