Gość Norferin Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Mam dwa ip w sieci na jednym pracuje a drugie jest wolne, czy mozna zrobic dwa polaczenia na osobnych ip na jednym pececie np. jedno ip do neta a drugie do sciagania z p2pitp.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 uzyj szukajki! bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Norferin Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 nic nie znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 to chyba nie szukales.... dwa ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Norferin Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) ale tam nie ma tego co ja chce. Mam internet przez jedna antene wifi, na roterze sa dwa ip jedno moje a drugie wolne, pytanie jest takie: 1. jak zrobic zeby miec dwa ip (dwa polaczenia sieciowe) na jednym pececie 2. jak interanet explorer bedzie wiedzial z ktorego ip sciagac 3. jaki program p2p zainstalowac w krorym mozna ustawic ip np. explorer chodzi na koncowce 192 a p2p na 194 Edytowane 30 Marca 2007 przez Norferin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytas Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 mozesz zrobic aliasy , przypisac do karty sieciowej inna adresy IP. Jednak ruch wychodzacy bedzia zawsze pod glownym adresem IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 wyjscie pierwsze - to router z opcją dzielenia ruchu (np. wg portów) i przypisania odpowiednich odwołań do IP (np. www/mail/gg/gry online do pierwszego IP, sciaganie FTP itd do drugiego) Wyjscie 2gie - postawić linuksa jako router i w nim to wszystko skonfigurować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Jesli bylyby rozne adresy bram, daloby sie to ustawic nawet ladnie, ale wypadaloby miec dwie karty sieciowe Tak czy siak, trzeba je miec, wylaczasz na jednym brame, w IE ustawiasz proxy, dla ktorego potem w tabeli routingu ustawiasz trase przez druga brame i wsio. Sam tak leciałem. Tylko trasy ustawiasz niestety dla konkretnych IP(stad to proxy), a nie dla protokolow. Nie wiem tez, jak bedzie to dzialac w przypadku jednej i tej samej bramy, sadze jednak ze IF=id karty powinno działać. Poczytaj jakis manual o poleceniu route Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Norferin Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie mozna tego zrobic na jednym pececie, jakies routery tzreba stawiac, sieciowki9 dokupywac (mam tylko jedną sieciowke i radiowke przez ktorą mam neta). Znam taki program jak wirtual vifi tylko nie wiem jak go obsluzyc, jak mozecie to napiszcie cos o tym programie?? Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez Norferin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...