Skocz do zawartości
Storm211

[b]Błagam !!!!! Pomocy!!!!!!!OTOCZENIE SIECIOWE NAWALA!![/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy sieć!Jest narazie 12 kompów i ma byc wiecej, ale coś jest nie tak. W sieci mamy 3 switche lantech z automidix na jdnyem jest 5 osób na drugim jaest 5 osób i na trzecim 2 . Na jednym(tam gdzie jest 5 osób)jest wpiety serwer i 2 pozostałe switche i cos sie DZIEJE Z OTOCZENIEM SIECIOEYM!! jAK DZIAŁA TO STRASZNIE DŁUGO SIE OTWIERA ALBO SIE ZAWIASZA!!!! PING SA OK(do 10ms) PORDZCIE COS MOZE TO WINA SWITCHA?? NIE WIEM ?? pROSZE O DPOWIEDZI!!!BARDZO DZIĘKUJE!![/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha! Powiedzcie mi jeszcze czy są jakies routry do 700zł do których mozna podłaczyc wiecej niz jednego switcha. Moze taki router by mi pomgł , nie mam pojecia. Prosze o pomoc jeszcze raz bo ostatnio odopwiedziała mi tylko jedna osoba!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... trudno domyślać się przyczyny, ale może to być wina windowsa (jakich używacie?). Mam też pytanie: na czym stoi serwer i jak się mają połączenia do niego? Bo zastanawiam się czy nie wygodniej by było zrobić routera na nim (tj. podłączyć kilka sieciówek do niego i podłączać kolejne podsieci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IP mamy przydzielane recznie tzn nie ma DHCP!! a w przewadze uzywamy win 98 i me serwer jest pod linuksem i słuzy tylko do udostepniania połaczenia internetowego jedna sieciówka pod neta a druga na switcha z jednym tylko wyjatkiem koles jeden pracuje pod xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi