arczowsky Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) Witam, przymierzam się do zakupu płyty głównej na której siedział będzie procek z tematu + OCZ Platinum XTC 2x512 800, to głównie ze względu na te pamięci szukam płyty która będzie pracowała z nimi jak najlepiej oraz dawala mozliwosc uzyskania FSB ~450. Tak więc w oko wpadły mi płyty: ASUS P5N-E SLI, GIGABYTE GA-965P-DS3 oraz BIOSTARA Tforce 965pt, no i teraz kompletnie nie mam pojęcia którą wybrać, za każdą coś przemawia, a Wy co byście wybrali? ew. może jakaś inna w granicach 400zł? mam nadzieję że pomożecie ;) Edytowane 29 Marca 2007 przez arczi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) P5N-E SLI?? :wink: Chociaż na tamtych dwóch co wymieniłeś tez uzyskasz takie FSB, z tym że na biostarze masz jeden dzielnik 1:1 :? Edytowane 29 Marca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Asus p5n-e sli only :) tylko te 3 fazowe zasilanie :-| :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Mam taki zestaw (P5N-E SLI i OCZ Platinum) i jak do tej pory nie mam powodów do narzekania. Z tego co pamiętam to uzyskałem chyba 490 na pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 tylko te 3 fazowe zasilanie Przy Core 2 Duo jakoś specjalnie to nie przeszkadza podobno ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Niby tak, ale zawsze widnieje mysl o tym w naszym orzeszku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 P5N-E SLI :) Innego wyboru w tej cenie nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Bierz Asus'a P5N-E SLI i nie masz się nad czym zastanawiać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 O to chodziło :) dzięki wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 A ja nie polecam P5N-E SLI. Ma dużego vdroopa (zanotowałem 0.9V), poza tym to przy pracy z FSB 450MHz 24/h potrafi paść. Wybór skierowałbym na Gigabyta 965P DS3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Jesli w temacie nVidii. MSI P6N SLI FI. Mobo za 400 zl , FSB 410 i 4 fazy a nie to co ma Asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 no i co z tego ze asus ma 3 fazy... jak fsb na niej sie wieksze wyciagnie, a dropa mozna zbic olowkiem bez utraty gwary? Fakt ze MSI to bardzo fajne mobo, ale nie mozna tych 3 faz traktowac jako paramter dyskfalifikujacy asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Oj nie przesadzajmy z tym 3 fazowym zasilaniem, przecież płyta ma współpracować z Core 2 Duo a nie z jakimś żarłokiem presscotem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sd111 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 w stosunku do Asusa za MSI P6N SLI-FI przemawia: - kondensatory polimerowe w sekcji CPU - 4 fazowe zasilanie - lepsza karta dźwiękowa - Radiator na SB - 1 port PCI więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 no i co z tego ze asus ma 3 fazy... jak fsb na niej sie wieksze wyciagnie, a dropa mozna zbic olowkiem bez utraty gwary? Fakt ze MSI to bardzo fajne mobo, ale nie mozna tych 3 faz traktowac jako paramter dyskfalifikujacy asusa Oj nie przesadzajmy z tym 3 fazowym zasilaniem, przecież płyta ma współpracować z Core 2 Duo a nie z jakimś żarłokiem presscotem :wink:Jedno ale. Mobo kupujecie przeciez pod o/c. Walic Netbursta ale dacie gwarancje kupujacemu , ze ptrzymajac C2D 24/7 przy powiedzmy 450FSB to mobo nie zdechnie?? Szczerze w to watpie a po ilosci postow mowiacych : padl mi Asus , mocno nie krecilem i ni wstaje oraz zgubilem biosa ; ja mowie tylko tyle : MSI pod nVidie i po sprawie. Mniejsze FSB ale wytrzyma. Asus to juz dzis tylko marka...bo jakosc wykonania poszla sie kochac. (przeciez ich DLX pada i to niezle , a mobo za ponad 600 zl...to wy chcecie aby mobo za ledwo 400 zl bylo swietnym prezentem , ktory nie dosc , ze tanszy to jeszcze swietnie kretliwy i wytrzymaly na wysokie FSB i wszysko co idzie razem z tym przy o/c?? Bez zartow panowie.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 @firekage: wydaje mi się że mowisz o P5B dlx... ja szczerzemowiac na kilku forach slyszalem jedynie i paru przypadkach zdechnietych p5n-e... za to p5b dlx slyszy sie prawie co topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Firekage zgadzam się z tobą na temat P5N-E SLI. Sam jestem świadkiem zaliczenia zgonu przez 2 takie płyty po pracy z E4300 puszczonym na 3.15GHz 1.375V (7x450MHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...