Skocz do zawartości
arczowsky

Płyta Pod E6300 ~400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam się do zakupu płyty głównej na której siedział będzie procek z tematu + OCZ Platinum XTC 2x512 800, to głównie ze względu na te pamięci szukam płyty która będzie pracowała z nimi jak najlepiej oraz dawala mozliwosc uzyskania FSB ~450.

Tak więc w oko wpadły mi płyty: ASUS P5N-E SLI, GIGABYTE GA-965P-DS3 oraz BIOSTARA Tforce 965pt,

no i teraz kompletnie nie mam pojęcia którą wybrać, za każdą coś przemawia, a Wy co byście wybrali? ew. może jakaś inna w granicach 400zł? mam nadzieję że pomożecie ;)

Edytowane przez arczi_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z tego ze asus ma 3 fazy... jak fsb na niej sie wieksze wyciagnie, a dropa mozna zbic olowkiem bez utraty gwary?

Fakt ze MSI to bardzo fajne mobo, ale nie mozna tych 3 faz traktowac jako paramter dyskfalifikujacy asusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

no i co z tego ze asus ma 3 fazy... jak fsb na niej sie wieksze wyciagnie, a dropa mozna zbic olowkiem bez utraty gwary?

Fakt ze MSI to bardzo fajne mobo, ale nie mozna tych 3 faz traktowac jako paramter dyskfalifikujacy asusa

Oj nie przesadzajmy z tym 3 fazowym zasilaniem, przecież płyta ma współpracować z Core 2 Duo a nie z jakimś żarłokiem presscotem :wink:

Jedno ale. Mobo kupujecie przeciez pod o/c. Walic Netbursta ale dacie gwarancje kupujacemu , ze ptrzymajac C2D 24/7 przy powiedzmy 450FSB to mobo nie zdechnie?? Szczerze w to watpie a po ilosci postow mowiacych : padl mi Asus , mocno nie krecilem i ni wstaje oraz zgubilem biosa ; ja mowie tylko tyle : MSI pod nVidie i po sprawie. Mniejsze FSB ale wytrzyma. Asus to juz dzis tylko marka...bo jakosc wykonania poszla sie kochac. (przeciez ich DLX pada i to niezle , a mobo za ponad 600 zl...to wy chcecie aby mobo za ledwo 400 zl bylo swietnym prezentem , ktory nie dosc , ze tanszy to jeszcze swietnie kretliwy i wytrzymaly na wysokie FSB i wszysko co idzie razem z tym przy o/c?? Bez zartow panowie.).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi