r4ven Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) Witam Mam problem z dyskiem WD4000 SATA II. Moja MoBo to Gigabyte GA-M57SLI S4, wykrywa dysk jako SATA I, manualne przełączenie dysku na sata II nic nie daje (po restarcie przestawia sie na SATA I). Bios flashowany najnowszym biosem F7. Pozdrawiam. Edytowane 3 Maja 2007 przez r4ven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witam Mam problem z dyskiem WD4000 SATA II. Moja MoBo to Gigabyte GA-M57SLI S4, wykrywa dysk jako SATA I, manualne przełączenie dysku na sata II nic nie daje (po restarcie przestawia sie na SATA I). Bios flashowany najnowszym biosem F7. Pozdrawiam. hmm, a nie masz czegos takiego w biosie w sekcji kontrolera sata jak przelaczenie IDE/AHCI dla SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4ven Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 hmm, a nie masz czegos takiego w biosie w sekcji kontrolera sata jak przelaczenie IDE/AHCI dla SATA? Przeszukałem BIOS i niestety nie znalazłem tam takiej lub podobnej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Przeszukałem BIOS i niestety nie znalazłem tam takiej lub podobnej opcji.a dales CTRL+F1 do odblokowania dodatkowych ustawien biosu? a moze jakas zworka na plycie sluzaca do przelaczenia SATA/SATA 2? przejrzyj dokladnie instrukcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4ven Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 a dales CTRL+F1 do odblokowania dodatkowych ustawien biosu? a moze jakas zworka na plycie sluzaca do przelaczenia SATA/SATA 2? przejrzyj dokladnie instrukcjeTak, niestety daje mi to tylko dostęp do ustawień pamięci (CL) i HT, nie pojawia się zadna opcja dla SATA. Z ciekawości w pracy sprawdze czy na innej plycie działam byc moze problem tkwi w dysku a nie w mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4ven Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ehh, a wystarczylo tylko zmienić kabelek sata :) :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Ehh, a wystarczylo tylko zmienić kabelek sata :) :mrgreen:a ja myslalem od zawsze ze Sata I/II obsluguja te same kabelki... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 ernik bo tak jest. Moze poprzedni byl uszkodzony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...