lukaszex Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Otóż od kilku dni zastanawiam się nad monitorem do nowego komputera. Na oku mam Samsung SyncMaster 971P za 1420zł. Jest to stosunkowo dość wysoka cena, więc nasuwa mi się pytanie czy jest on tego wart. Np czy nie bardziej opłacalnym zakupem byłby Samsung SM931BW za 840zł ;] :D Tylko nie sugerujcie żadnych benQ bo nie znoszę tej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Model ten nie ma przycisków i ma dithering. Dodatkowo proporcje 5:4 średnio się nadają do oglądania filmów ( tylko niewielki skrawek zajęty ). W tej cenie nie warto ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 971P mozna kupić za 1200zł (biały) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 1200zł ?? Możesz podać link, choć ogólnie to zależy mi na czarnym kolorze. Czyli 971P nie warto kupic?? Czy pomiedzy 971P a Samsung SM931BW za 850zł :D jest różnica adekwatna o ceny?! Może jakieś inne propozycje. Z góry bardzo dziękuje za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 1200zł ?? Możesz podać link, choć ogólnie to zależy mi na czarnym kolorze. Czyli 971P nie warto kupic?? Czy pomiedzy 971P a Samsung SM931BW za 850zł :D jest różnica adekwatna o ceny?! Może jakieś inne propozycje. Z góry bardzo dziękuje za odpniestety tylko białe, w MediaMarkt 1199zł alternatywa na PVA w tej cenie (i z ładnym dezajnem )? NIE MA roznica JEST ale ja bym nie dał nawet 1200zł za 971P, masz ładne czarne monitory jak 932B 930zł, z przyciskami, TN 700:1 DVI http://img371.imageshack.us/img371/4068/93...ackfrontiw5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) A jak tam Samsung SM931BW - czy jkest dużo gorszy od 971P i czy jest wart swojej ceny?! Prosze tylko nie karzcie brac benQ bo jest okropny bleee. Moze jakies inne propozycje? Najlepiej kolor czarny Edytowane 30 Marca 2007 przez lukaszex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) A jak tam Samsung SM931BW - czy jkest dużo gorszy od 971P i czy jest wart swojej ceny?! Prosze tylko nie karzcie brac benQ bo jest okropny bleee. Moze jakies inne propozycje? Najlepiej kolor czarny931BW to matryca TN taka sama jak 932B o którym wspomniałem, Różnice będą wyraźne na monitorach w których są rożne typy matryc. Samsung 971P to matryca PVA na której masz rzeczywisty kontrast 1500:1 a na TN tylko 700:1, PVA ma realne kąty 178/178 a TN znacznie mniejsze przynajmniej w pionie pozostałe wady/zalety matryc PVA TN MVA poszukaj w google. Jest różnica w jakości obrazu między 971P a innymi na TN - niestety jest tez ogromna różnica cenowa dlatego musisz sam ocenić czy warto, idź do sklepu i porównaj... Edytowane 31 Marca 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 No taaaa.... Ogólnie to zalezy mi na monitorze do GIER. W 971P podobno jest spore smuzenie. A jak ma się sprawa z Samsung SM931BW. Ogólnie nie mam pojęcia jaki wziąć monitor. Pomóżcie:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rooooobi Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja wczoraj widziałem tego samsunga i jakoś mi się nie podoba. Te wszystkie zdjęcia w necie pokazują go takiego fajnego a tak naprawdę to to jest lipa zwłaszcza ta odblaskowa ramka (masakra) no i do gier (nie wiem) ale do filmów sie nie nadaje!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) No taaaa.... Ogólnie to zalezy mi na monitorze do GIER. W 971P podobno jest spore smuzenie. A jak ma się sprawa z Samsung SM931BW. Ogólnie nie mam pojęcia jaki wziąć monitor. Pomóżcie:(och leń z Ciebie, gdybyś poczytał o matrycach TN gdziekolwiek to byś się dowiedział ze największą ich zaletą jest duża szybkość i praktycznie brak smużenia - to monitory NAJSZYBSZE / NAJLEPSZE do gier Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Czyli wychodzi na to, że mam brać monitor z matrycą TM :) Hmmm.... Teraz tylko jaki model. Wielkość: 19'' Pomożecie laikowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja wczoraj widziałem tego samsunga i jakoś mi się nie podoba. Te wszystkie zdjęcia w necie pokazują go takiego fajnego a tak naprawdę to to jest lipa zwłaszcza ta odblaskowa ramka (masakra) no i do gier (nie wiem) ale do filmów sie nie nadaje!!!Niby czemu się nie nadaje do filmów? Mam 931BW od ok. miesiąca i moim zdaniem filmy się na nim ogląda znakomicie (biorąc pod uwagę cenę monitora, bo to w końcu i tak "tylko" 19''). Do gier też jest ok, w nowych tytułach bez problemu ustawisz rozdzielczość panoramiczną. Smużenia w modelu 931 - brak :). Do błyszczącej ramki przyzwyczaiłem się po dwóch dniach użytkowania, jej odblaski nie zakłócają w żaden sposób wyświetlanego obrazu, więc nie wiem o co chodzi ;] Monitor IMO spokojnie wart swojej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Czyli wychodzi na to, że mam brać monitor z matrycą TM :) Hmmm.... Teraz tylko jaki model. Wielkość: 19'' Pomożecie laikowi?Nie jestem w stanie ocenić czy Ty będziesz widział smuzenie na takim monitorze jak 971P, to zalezy od percepcji twojego wzroku. Nieznosisz firmy BENQ? to kup np SAMUNGA 940FN - ta sama matryca MVA (monitor błędnie opisywany w sklepach jako PVA)- szybki prawie jak TN, ładne kolory, dobre kąty, cena ~1180zł Ja za Ciebie nie podejmę decyzji bo nie ma monitora idealnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfiolka Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Witam! Szybkie zapytanie do posiadaczy 971P :)Zakupiłem kilka dni temu Samsunga SM971P i mam dziwny efekt - patrząc z góry ekran monitora nie jest równolegle względem podstawy tylko pod lekkim ukosem. Lewa strona ekranu jest wysunięta bardziej od prawej względem podstawy o 4mm. Do monitora nie mam żadnych zastrzeżeń, spisuje się nieźle -obraz jest "soczysty", smużenie przynajmniej dla mnie jest do zniesienia , tylko moja dusza "estety" nie daje mi spokoju odnośnie tego przekrzywienia... Monitor został zakupiony w media markt. Jeżeli ktoś się spotkał z takim samym efektem o prosze o kontakt. Bo jeżeli ten efekt dotyczy całej serii to się trochę uspokoje hehe Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam! Tomasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...