Lenin2 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 witam kupiłem na aukcji kartę SB1394 Model SB0230 ze sterownikami w wersjo oem i mam z nią następujący problem: Po fizycznym umieszczeniu karty w slocie PCI i uruchomieniu komputera Windows XP wykrywa nowy sprzęt ale oryginalne sterowniki ściągnięte/zainstalowane ze strony producenta nie rozpoznają tej karty. Mam komunikat mniej więcej taki: brak urządzenia w systemie. po wskazaniu roznych sterownikow wykrywa tylko to audigy processor wdm i port gier... dzwieku nie ma tylko speaker :D czy ma ktos jakies pomysly co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) witam kupiłem na aukcji kartę SB1394 Model SB0230 ze sterownikami w wersjo oem i mam z nią następujący problem: Po fizycznym umieszczeniu karty w slocie PCI i uruchomieniu komputera Windows XP wykrywa nowy sprzęt ale oryginalne sterowniki ściągnięte/zainstalowane ze strony producenta nie rozpoznają tej karty. Mam komunikat mniej więcej taki: brak urządzenia w systemie. po wskazaniu roznych sterownikow wykrywa tylko to audigy processor wdm i port gier... dzwieku nie ma tylko speaker :D czy ma ktos jakies pomysly co zrobic? Też tak miałem z SB0350 u mnie pomogło włączenie zintegrowanej karty na płycie dopiero wtedy mogłem zainstalować stery od Audigy :blink: , później kartę zintegrowaną można już wyłączyć. Możesz też od nowa zainstalować system, jeśli karta jest sprawna to zostanie wykryta... Edytowane 31 Marca 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 ja w biosie wylaczylem ac97 ale przestawilem jakies midi rzeczy i nagle sie zainstalowala lecz nie moge tych dodatkow creative (mixer itd) zainstalowac jest napisane ze nie wykrywa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...