piotrjancy Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Witam, opisze w skrócie moją historię. Wiec tak miałem na kompie 2 dyski: 1 - c - winxp 2 - d - HP_RECOVERY po paru tygodniach siadł mi xp home a że nie miałem czasu na naprawę dałem go do serwisu powiedziałem im żeby mi odzyskali parę plików i wgrali na nowo win tak też uczynili, w domu patrzę mam taki sam układ dysków tylko: 1 - c - HP_RECOVERY 2 - d - winxp :blink: to mniejsze zło ale ... przed awarią jak mi uruchamiał lap mogłem sobie walnąć chyba f10 i odpalał sie program HP Backup & Recovery gdzie mogłem sobie zrobić kopie dysku itp. teraz tego nie mam, tzn. jak odpalam lapa nie mam opcji zeby włączyć ten program. Z tego co sie domyśliłem to przez ten program HP Backup & Recovery można było zainstalować na nowo wina a może nie <_< a że teraz go nie mam to jak to zrobię ?? tym bardziej ze nie mam żadnych płyt bo ponoć all jest na tej partycji HP_RECOVERY ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Witam, opisze w skrócie moją historię. Wiec tak miałem na kompie 2 dyski: 1 - c - winxp 2 - d - HP_RECOVERY po paru tygodniach siadł mi xp home a że nie miałem czasu na naprawę dałem go do serwisu powiedziałem im żeby mi odzyskali parę plików i wgrali na nowo win tak też uczynili, w domu patrzę mam taki sam układ dysków tylko: 1 - c - HP_RECOVERY 2 - d - winxp :blink: to mniejsze zło ale ... przed awarią jak mi uruchamiał lap mogłem sobie walnąć chyba f10 i odpalał sie program HP Backup & Recovery gdzie mogłem sobie zrobić kopie dysku itp. teraz tego nie mam, tzn. jak odpalam lapa nie mam opcji zeby włączyć ten program. Z tego co sie domyśliłem to przez ten program HP Backup & Recovery można było zainstalować na nowo wina a może nie <_< a że teraz go nie mam to jak to zrobię ?? tym bardziej ze nie mam żadnych płyt bo ponoć all jest na tej partycji HP_RECOVERY ... ja mam dokładnie to samo :-/ tylko ze z benqiem i nie wiem co z tym fantem zorbić :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Wal do serwisu. To jest smieszne. HP jest bez zadnych plyt (stery mozesz z ich www zassac , ale nie windowsa). Swoja droga , gdybys mial czas to lepiej bys sobie sam to zrobil. Tez mialem tak na HP'ku , ze po kombinacjach brata wywalilo caly dysk i nie chcial sie bootowac. Zajelo mi to troche czasu , ale i partycja recovery dziala , windows sie wgrywa i mam nie tylko C/Recovery ale i D. Skoro skasowali ci partycje naprawcza , na ktorej miales oryginalnego Windowsa to wal do nich bo zrobili fuszere. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) Uno momento partycja recorvery jest chyba ... bo na tym dysku co się nazywa HP_RECOVERY w podglądzie plików jest chyba nstalka wina bo dysk ma pojemność 7GB i tyle jest zajęte. Tylko pytanie zasadnicze jak mam zainstalować wina jak mi się kiedyś wysypie ??? a to jakie mam pliki na tej partycji HP_RECOVERY normalnie są one nie widoczne. a czy jest jakaś szansa by dostać płyty w winem i sterami od serwisu HP nie po to dałem za lapa 6,5k zł bym miał takie problemy... Edytowane 31 Marca 2007 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...