Skocz do zawartości
adamek@

Tania Obudowa Desktop?

Rekomendowane odpowiedzi

witam! na pewnym popularnym serwisie aukcyjnym można kupić zwykłe, podróby już od około 70 PLN. :) Obudów desktop niemarkowych nie ma?? Dobre markowe i owszem ale ceny są kosmiczne. Z tych tańszych jedynie jakiś ibox :

Obudowa I-BOX MAGIC II ~ 95 PLN

http://www.night-modders.com/index.php?mod...&pageid=284

Może znacie jakieś inne modele? Szukam czegoś małego (płyta mATX + standardowy zasilacz)..

z używek to jeszcze fajnie wygląda czarna od ibm netvista czy prosta fujitsu :

http://img.clubic.com/photo/00212305.jpg

Może mi ktoś wyjasnić czemu nie ma obudów od pentium 4 w sprzedaży?? pełno tego od p2 i p3...ale brzydkie są :) :) pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewien jesteś że chcesz taką desktop? zwykle brakuje tam miejsca na wydajne chłodzenie.. ba, na takie ułożenie kabli żeby zapewnić przepływ powietrza!

Ważna rzecz na którą musisz uważać:

Wiele tego typu obudów przyjmuje tylko karty typu slim, czyli odpada większość kart graficznych (w tym chyba wszystkie te z wyższej półki) itp..

i dlatego właśnie nie ma takich naprawdę fajnych desktopów. Ale postaram sie poszperać po allegro i sklepach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. chyba zbyt długo nie interesowałem sie takimi obudowami.. :) Ostatnio to było prawie 2 lata temu jak składałem sobie tymczasowy supertani zestaw do mieszkania w Krakowie, zanim kupiłem laptopa..

Wtedy kupiłem Compaq Deskpro (Desktop/Tower) za 39zł :D

Ale jeśli jesteś w stanie wydać więcej, to google sypnęło czymś takim:

http://www.swiatpc.pl/pl/art/30265/OBUDOWA...T2P482_-_CZARNA

i to chyba jest jedyne co by pasowało do warunku tania i fajna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za rady! muszę sie rzeczywiście nad tym iboxem zastanowić :) foxcon zdecydowanie lepszy ale i droższy. Co jak co ale na kawał blachy nie wydam więcej jak 100 PLN. Szkoda kasy. MUszę się jeszcze zastanowić. Coraz częście myślę żeby przerobić starą, stojącą bude.

PS. Dlaczego do holery nie sprzedają używanych od pentium 4 (jak pisałem wyżej np: ibm, fujitsu itp) ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a można wiedzieć czym różnią się obudowy "od pentium 4" od innych?

możesz jeszcze spróbować napisać do jakiegoś z większych sprzedawców na allegro z całymi zestawami komputerowymi czy Ci nie sprzeda taniej samej obudowy. Moją właśnie w ten sposób kupiłem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są ładniejsze :) :) porównaj sobie desktopy ibm p2 vs p4. zupełnie inna stylistyka; w końcu parę latek minęło i nie tylko procesory dopracowali :) albo te nowsze czarne fujitsu a tej samej firmy p2 z obrzydliwym zielonym , zasuwanym kawałkiem plastiku :) .Do jednego allegrowicza już napisałem ale nie raczył odpowiedzieć, próbuje dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi