Szogun251 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Witam wczoraj założyłem tego Cholerka na mojego Bartona 3200+ temperatura podczas normalnej pracy to 41 góra 42 stopnie pasta to titan, więc czy to nie zbyt wysokie temperatury jak na taki cooler ? Zwłaszcza, że spód został wypolerowany jakieś super lustro to nie jest, ale już po prostu więcej mi się nie chciało machać tym żelastwem odbicie widać i mogę się przejrzeć, ale po prostu mogłoby się raczej bardziej świecić, co do tamtego problemu z restartami to okazało się jednak, że zasilacz był winien. Pozdrawiam Witam wczoraj założyłem tego Cholerka na mojego Bartona 3200+ temperatura podczas normalnej pracy to 41 góra 42 stopnie pasta to titan, więc czy to nie zbyt wysokie temperatury jak na taki cooler ? Zwłaszcza, że spód został wypolerowany jakieś super lustro to nie jest, ale już po prostu więcej mi się nie chciało machać tym żelastwem odbicie widać i mogę się przejrzeć, ale po prostu mogłoby się raczej bardziej świecić, co do tamtego problemu z restartami to okazało się jednak, że zasilacz był winien. Pozdrawiam A zapomnialem dodac ze na wyswietlaczu od obudowy tracera z czujki pokazuje mi 30 stopni wiec juz nie wiem w ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury wynik wierzyc, 30 stopni to faktycznie bylby dobry wynik ale 41 stopni to juz kiepski wiec chyba te 30 jest prawdziwe co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Różnica11*c między temp powietrza i procka jest raczej okej, biorąc pod uwagę szitpastę. Co do szlifowania - nie musiało pomóc,,, albo to robisz bardzo dobrze, albo dodajesz sobie stopni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKoniQ's Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Moim zdaniem zmien paste na np. Colabority Liquid Pro lub Arctic Silver 5 i nie korzystaj z tej pseudo "pasty" Titan... Bo to glownie ona dodaje stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) dosc wysoka ta temperatura jak na idle... moze za slabo sie trzyma? podaj model plyty, moze to jedna z tych kttora zawyza ;] nie cytuj swoich postow ;P Edytowane 31 Marca 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 moze byc niedokrecony i slabo sie trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKoniQ's Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Przeciez nawet pasta od butow lub od zebow bedzie lepiej przewodzic cieplo niz "pasta" titan... zacznij od zmiany pasty na cos porzadnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Przeciez nawet pasta od butow lub od zebow bedzie lepiej przewodzic cieplo niz "pasta" titan... zacznij od zmiany pasty na cos porzadnego nie popadajmy w paranoje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 nie popadajmy w paranoje...No, w sumie, ale titan chyba jako jedyny zrobił paste która sprawuje się gorzej od najzwyklejszej białej silikonówki typu H :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szogun251 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ok pastę zmienię, ale na ceramik czy jak ona Sie nazywa jest trochę tylko gorsza od silwer 5 a o polowe tańsza. A z tym titanem nie przesadzajcie według testu, który oglądałem jest na tym samym poziomie, co silikon a do przymocowania coolera użyłem zapinki pod socket A do bloków wodnych, bo moje mobo to asrock cos tam 880 upgrade i nie ma otworów a przykręciłem tak mocno ze juz ledwo mogłem śruby przekręcać i mocniej nie dokręcałem bojąc się sie o ukruszenie rdzenia, przy włączeniu PC temperatura, którą pokazuje speedfan to 35 stopni a potem pomału rośnie Az do tych 40 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 jak masz mozliwosc to kup Arctic MX-1 ... ja tym smarowalem Tajfuna i w idlu mam 30*C po calym dniu ... a stres 41* - 43* . Pasta tania i godna polecenia :) wg. mnie ofkors :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...