Skocz do zawartości
ptaku666

Dziwne restarty kompa w WIN XP pro

Rekomendowane odpowiedzi

Co jakis czas jak właczam kompa i zaczyna juz wchodzic pulpit to komp mi sie restartuje, jest tak tylko na win xp bo na win 98 jest spox. A pozatym jak komp juz sie restartuje to słychac jak dsyk zaczyna pracować, czyli wychodzi na to ze dysk musi sie wyłaczać ?? Czy to moze być skutkiem tych zjeba**** restartów ?? Prosze o pomoc w rozwiązaniu tego problemu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może za bardzo podkręcona grafika (jeśli restart jest w momencie wgrywania się programu podkręcającego kartę), spróbój wejść w trybie awaryjnym i usuń prog. albo przywróć system do ostatniej dobrej konfig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moxliwe ze wentyl z radkatorem na procu nie jest za dobrze umocowany i osoaga za wysokoa temp. Albo jakis program do obnizania temp jest ustawiony na eset w przypadku za wysokiej temp, ktore w tym programie moze byc ustawiona na 50 stopni C. Co do innych to moze masz jakiegos wirusa na kompie, albo backdoora, ktory takie triki robi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moxliwe ze wentyl z radkatorem na procu nie jest za dobrze umocowany  i osoaga za wysokoa temp. Albo jakis program do obnizania temp jest ustawiony na eset w przypadku za wysokiej temp, ktore w tym programie moze byc ustawiona na 50 stopni C. Co do innych to moze masz jakiegos wirusa na kompie, albo backdoora, ktory takie triki robi

Jeśli chodzi o wiatraczek to na karcie graficznej cos mi szwankuje, cały czas ociera o radiator. Myslisz ze to moze byc tego przyczyną ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak --Właściwości - zaawansowane - uruchamianie i odzyskiwanie - Awaria systemu są trzy ptaszki wyłącz je i wyłącz jeszcze zżuty jądra. I będzie ok a ja się dalej będzie wieszał to zobaczysz niebieski ekran zamiast resetu. Bo XP jest strasznie czuły na sterowniki i inne probramy więc może jeśli nawet to nie pomoże dojdziesz tak do tego co jest nie tak jak powinno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym stawial na oprogramowanie do avera, a dokladnie na program do obslugi z pilota ktory laduje sie przy starcie. Sproboj wywalic z autorstartu QuickTV i ewentualnie TeleSA - u mnie pomoglo przy dokladnie takich samych objawach. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...