szczepoxx Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) http://www.allegro.pl/item178982566_galaxy..._radiatory.html to jest ta wersja z pamieciami 1,4ns ... krecil ktos to cos ?? ... i czy to jest warte te 337zl ?? czy to nie jest to co mozna wykrecis zeby wydajnosciowo bylo podobne do 7600gt ???? aha... mam obecnie fortrona 350W ... generalnie z tego co sie orietuje to 7600 mniej watow ciagnie od mojego obecnego 6600 wiec raczej nie ma powodu do zmiany :P ... prawda ?? prosze o odpowiedz :) Edytowane 31 Marca 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 :ploom: to jest ta wersja z pamieciami 1,4ns ... krecil ktos to cos ?? ...tak to jest ta wersja i kręcili ja chyba wszyscy jej posiadacze [; i czy to jest warte te 337zl ??Jest warte :ploom: czy to nie jest to co mozna wykrecis zeby wydajnosciowo bylo podobne do 7600gt ????7600gs od 7600gt rożni się tylko taktowaniem, a to w tym modelu można podnieść bardzo wysoko, wyżej niż ma 7600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) ale to jest wa wersja bez zworki przelaczajacej bios prawda ?? :( ale mozna zmienic wartosci taktowania w BIOSIE karty za pomoca jakiegos programu np. NVIDIA BIOS Editor ?? czy jakis inny program :) ... tak pytam coby wiedizec na przyszlosc ... bo w swoim 6600GT wlasnie tym podmienilem zegary :) ... aaaa ludzie ::D i czy to jest to samo co to :D http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/30911 bo jak tak to chwd allegro i ide na piechote do sklepu :) Edytowane 31 Marca 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 ale to jest wa wersja bez zworki przelaczajacej bios prawda ?? :( ale mozna zmienic wartosci taktowania w BIOSIE karty za pomoca jakiegos programu np. NVIDIA BIOS Editor ?? czy jakis inny program :) ... tak pytam coby wiedizec na przyszlosc ... bo w swoim 6600GT wlasnie tym podmienilem zegary :) ... aaaa ludzie ::D i czy to jest to samo co to :D http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/30911 bo jak tak to chwd allegro i ide na piechote do sklepu :) Zworek już nie ma od dawna w tych kartach. Tak można > nvflash Tak to jest to samo ;) Za 30 zł więcej masz wersję z 256MB - imo bardziej opłacalny zakup ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 ojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .... nie popatrzylem na iosc pamieci :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: na wszystko zwrocilem uwage ale pominalem pamiec ... ehhhh Free ... chodzilo ci zapewne o takie cus tak ?? :) http://www.allegro.pl/item178833664_galaxy...alman_gw24.html dzieki za opamietanie mnie :-] ... bo bym mial udane zakupy heh :/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) Mam dokładnie ta samą grafe, kreci sie znakomicie mi poszła na luzie z 500/1400 na 600/1600 wiecej mi na razie nie trzeba bo wszystkie gierki lataja az miło, a to pewnie jeszcze nie koniec jej możliwości, 128MB pamieci w niczym nie przeszkadza gram tylko w rozdziałkach 1024-768 wiec tyle pamieci w zupelnosci wystarcza, no ale zawsze lepiej miec te 256MB ;] Edytowane 31 Marca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Mam dokładnie ta samą grafe, kreci sie znakomicie mi poszła na luzie z 500/1400 na 600/1600 wiecej mi na razie nie trzeba bo wszystkie gierki lataja az miło, a to pewnie jeszcze nie koniec jej możliwości, 128MB pamieci w niczym nie przeszkadza gram tylko w rozdziałkach 1024-768 wiec tyle pamieci w zupelnosci wystarcza, no ale zawsze lepiej miec te 256MB ;]Nie tylko rozdzialka sie liczy Stary quake 4 przy ultra high ma testury>128mb nawet w readme pisze, przy 128 karcie bedzie troszke szarpac czasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 ale to jest wa wersja bez zworki przelaczajacej bios prawda ?? :( Zworek już nie ma od dawna w tych kartach. czyli 7600gs galaxy 256mb nie ma zworki???(a tak na marginesie, zworka jest do przestawiania biosa, a konkretniej o co w tym chodzi>?:D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) z tego co wiem ... to karty galaxsy mialy tzw. DUAL BIOS ... czyli (nie wiem czy dobrze interpretuje nazwe) dwa banki z biosem ... kazdy z innymi wartosciami taktowania pamieci i rdzenia .... do tkaich kart byl dodawany przelacznik na sledziu do zmianu owcyh biosow z jegnego na drugi ... ... dlatego sie pytalem o zworke :) ... a 128MB to jest za malo ... tzn. dla mnie ... tzn tak mi sie wydaje :) ... wiem ze w grze quake 4 roznica miedzy karta z 64MB pamieci a 128MB byla KOLOSALNA ... textury nie do porownania. Jakosc grafiki wzrosla niemalze 200% ... nie wiem jak bedize z przesiadka z 128 na 256 ... ale ... to sie okarze :) ... Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sd111 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Kupiłem w tamtym tygodniu Galaxy 7600gs 256MB z zalmanem i żadnych zworek nie ma ani przełącznika na śledziu więc już nie mają Dual Biosów te karty Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez sd111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Kupiłem w tamtym tygodniu Galaxy 7600gs 256MB z zalmanem i żadnych zworek nie ma ani przełącznika na śledziu więc już nie mają Dual Biosów te kartya taktowania masz 500/1400 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sd111 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Chyba tak, nie instalowałem jej jeszcze bo czekam na płytę główną, tak pozatym to chyba nie ma innej wersji Galaxy Zalman 7600GS 1.4ns niż 500/1400? Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez sd111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 NIE MA !!! WSZYSTKIE GALAXY 7600GS MAJĄ 500/1400 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 maruch ... a tak swoja droga :D ... landnie swojego gs'a pokreciles :) to wszystko na chlodzeniu fabrycznym ?? i na napieciu fabrycznym ? czy vmodki jakies ;> ... jak teraz sie wydajnosc prezentuje ?? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 a czy przyklejony topik to gryzie? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 sa wersje z 1,2ns pamieci jeszcze ale pewnie nie ma ich nigdzie juz w sklepie. a wersje ze zworkami i 2 biosami nie sa produkowane ze wzgledu na obnizenie kosztow zapewnie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 a czy przyklejony topik to gryzie? :| :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: wybacz bracie ... ale kilka postow a 170 ston to wiesz ... lekko przygryza ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) ojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .... nie popatrzylem na iosc pamieci :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: na wszystko zwrocilem uwage ale pominalem pamiec ... ehhhh Free ... chodzilo ci zapewne o takie cus tak ?? :) 2558269[/snapback] czyli 7600gs galaxy 256mb nie ma zworki???(a tak na marginesie, zworka jest do przestawiania biosa, a konkretniej o co w tym chodzi>?:D) Chodzi o to, że karta miała 2 kostki biosu i zworką zmieniałeś to z którego biosu ma startować. Dzięki temu mogłeś mieć 1 bios ze standardowymi ustawieniami, a jeden ze zmodyfikowanymi ;) Kupiłem w tamtym tygodniu Galaxy 7600gs 256MB z zalmanem i żadnych zworek nie ma ani przełącznika na śledziu więc już nie mają Dual Biosów te kartyA o czym ja pisałem wyżej ? ... NIE MA !!! WSZYSTKIE GALAXY 7600GS MAJĄ 500/1400 ;]No są też takie, które mają 500/1500 ;]] Z tego co pamiętam to modele na AGP z gpu w 0.08nm mają właśnie takie takty. Są jeszcze 7600GS na AGP z DDR2 i mają 500/800 [; Tak wiem, czepiam się ;) :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: wybacz bracie ... ale kilka postow a 170 ston to wiesz ... lekko przygryza ... :? FAQ w przyklejonym temacie na 1 stronie jest ;]]] Dużo info jest też w FAQ o 7300GT w 2 poście - szczególnie o OC/modach/zmianie biosu itd ;]] maruch ... a tak swoja droga :D ... landnie swojego gs'a pokreciles :) to wszystko na chlodzeniu fabrycznym ?? i na napieciu fabrycznym ? czy vmodki jakies ;> ... jak teraz sie wydajnosc prezentuje ?? ... Każdy Galaxiak kręci się na te 600/1600 ;] Ja mam aktualnie takiego, który na stock idzie 640/1680 ;) Po "lekkim" vmodzie ~895Mhz na gpu (bios z deltą + vmod + wc :P) To się rozpisałem ;] Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) maruch ... a tak swoja droga :D ... landnie swojego gs'a pokreciles :) to wszystko na chlodzeniu fabrycznym ?? i na napieciu fabrycznym ? czy vmodki jakies ;> ... jak teraz sie wydajnosc prezentuje ?? ... Mój GS jest bez Zalmana, karta poszła tak na fabrycznym chłodzeniu, vmodów nie robiłem karta poszła mi tak na stock, wiem tylko że max rdzenia u mnie na stock to 615Mhz potem bym musiał robic vmoda ale ja sie w to nie chce bawic, pamieci pujda bez vmoda pewnie jeszcze troche wiecej ale mi narazie taka wydajnosc w zupelnosci wystarcza, a po OC zauważalnie wzrosła :) . Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Podchwycę to co powiedział maruh co do wzrostu wydajności. Na przykładzie TDU: Karta stock 500/1400 - 24 FPS Karta 700/1680 - 31 FPS :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Podchwycę to co powiedział maruh co do wzrostu wydajności. Na przykładzie TDU: Karta stock 500/1400 - 24 FPS Karta 700/1680 - 31 FPS :mrgreen: Właśnie co do TDU, robiłem formata i po formacie karta chodziła mi na stock ustawieniach uruchomiłem TDU i było czuć wyraznie że słabiej to działa, wystarczyło znów dać 600/1600 i juz było pieknie, wiec wzrost wydajnosci po oc tych kart jest naprawde duży :) nic tylko brac i krecic :-P Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 jak tylko karta przyjdzie przed swietami (jutro?) to ja wyzyluje :D ... w razie czego gwara jest :) ... jak widzisz drogi jc sa ludzie na forum zyczliwi jak free czy maruh, eQ. :) dzieki chlopaki za odpowiedz ... jak by byl jakis BeerMOD :D ... to by sie polalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 OT: A ja popełniam zbrodnię straszliwą :P I mojego 73GT czeka życie na stock'u :) A przynajmniej jakiś czas... (Sempa zresztą też, ale aż mnie rączki świerzbią aby se procka na 2.4GHz cyknąć a grafę @ 600/1600 :P jak nie więcej :)) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sd111 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Z tym Dual Biosem w 7600GS to nie jest tak że go mają tylko karty 1.2ns? We wszystkich reckach 7600GS jest właśnie wersja 1.2ns i Dual Biosy mają, może też dlatego te karty są znacznie droższe niż 1.4ns? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Z tym Dual Biosem w 7600GS to nie jest tak że go mają tylko karty 1.2ns? We wszystkich reckach 7600GS jest właśnie wersja 1.2ns i Dual Biosy mają, może też dlatego te karty są znacznie droższe niż 1.4ns?W reckach jest dual bios, bo recki były robione na kartach na starym PCB gdzie był dual bios. Od paru miesięcy Galaxy 7600GS jest na nowym PCB i NIE MA DUAL BIOSU, niezaleznie czy to 1,2 czy 1,4ns :mur: Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...