siser Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 jak w temacie proszę o opinię na temat płyty głównej GIGABYTE GA-M61P-S3 GF6100 VGA AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebar44 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) Płyta super, ale zero OC. Stabilna jak skała, grafika nawet nawet. Dźwięk tez OK. Polecam. Edytowane 31 Marca 2007 przez grzebar44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tliff Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 jak w temacie proszę o opinię na temat płyty głównej GIGABYTE GA-M61P-S3 GF6100 VGA AM2Mam ta plyte i dzieki chipsetowi 430 ona juz domyslnie w biosie ma wlaczona zakladke do recznego podkrecania ukladu graficznego, oraz do ustawiania wszystkich parametrow timingow pamieci RAM, a robilem testy wydajnosci transtefu "do" i "z" pamieci ram i byly bardzo dobre. Plyta stabilna. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys77 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Hej ja ma mam ta plyte glowna Gigabyte GA-M61P-S3 rev 1.0 i mam do was pytanie. Kupilem sobie karte graficzna Gigabyte Geforce 7600GS 256MB DDR2 TV&DVI D-SUB PCI-E SilentPipe GV-NX76G256D-RH i chce sie dowiedziec gdzie w biosie moge wylaczyc zintegrowana grafike na tej plycie bo z tego co wyczytalem w necie to ta zintegrowana zzera mi pamiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Hej ja ma mam ta plyte glowna Gigabyte GA-M61P-S3 rev 1.0 i mam do was pytanie. Kupilem sobie karte graficzna Gigabyte Geforce 7600GS 256MB DDR2 TV&DVI D-SUB PCI-E SilentPipe GV-NX76G256D-RH i chce sie dowiedziec gdzie w biosie moge wylaczyc zintegrowana grafike na tej plycie bo z tego co wyczytalem w necie to ta zintegrowana zzera mi pamiec. W zakladce ADVANCED BIOS FEATURES jest opcja Init display first - ustaw na PEG. We FRAME BUFFER SIZE dla pewnosci ustaw DISABLE. Mam natomiast pytanie do uzytkownikow, ktorzy wyciskali ostatnie soki z tej plytki. A chodzi o BIOS albo inne tricki. Jaka wersje wgrywaliscie aby osiagac max ? Jakie jeszcze mozna zastosowac sposoby aby osiagnac jak najwyzsze HTT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Ja na F6 wyciągnołem 278MHz ale myślę że po zmianie chłodzenia można jeszcze ciutke pociągnąć. W tym tygodniu mam zamiar zmienić BIOS na F7C i zobaczymy co z tego wyjdzie. EDIT No i wgrałem ten nowy bios. Płyta nadal ma problemy z wysokim taktowaniem RAMu. Standardowo nie chce się podnieść na DDR800 bez OC. Nie wiem czy winne sa moje Patrioty czy coś innego. Po wyżej 278MHz nie wstaje. I nie ważne jak wysokie ma napięcia. Może jak wsadze X2 to coś się zmieni. Jak na razie poległem. Dodam jeszcze że na F6 komp lubił nie wstać i się przestawić na domyślne takty. Na nowym jeszcze tego nie zauważyłę. Pożyjemy zobaczymy. Edytowane 3 Marca 2008 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabnpg Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Mam ta plyte i dzieki chipsetowi 430 ona juz domyslnie w biosie ma wlaczona zakladke do recznego podkrecania ukladu graficznego, oraz do ustawiania wszystkich parametrow timingow pamieci RAM, a robilem testy wydajnosci transtefu "do" i "z" pamieci ram i byly bardzo dobre. Plyta stabilna. Pozdrawiam. Witam, mógłbym prosić o podpowiedz, gdzie można znaleźć tą funkcję? Przeszukałem cały bios i nie mogę na to trafić. Nawet w instrukcji do płyty nie widzę takiej opcji. Z góry dzięki za odpowiedź. Wygląda na to, że dodatkowe menu można uruchomić przy pomocy klawiszy "ctrl + F1". Spróbuję tego rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...