Gość Genesis Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam, Mam obecnie taki zestaw - A64 X2 3600+@2.6 GHz, ABIT KN9, 1 GB RAMu@DDR1040, Galaxy GF 7600GS@650/1800 MHz, Seagate 200 GB 7200.10 i chyba reszta nieważna. Mam do tego zestawu podłączonego Chiefteca 360W DualFan i chciałbym go wymienić na coś nowszego, głównie za sprawą tego, iż wydaje mi się, że nie domaga chłopina - ma słabą linię 12V. Wynikiem tego jest, że piszczy przy bootowaniu Windowsa i nieraz podczas przejścia w tryb 3D. Myślę, że 400W to minimum obecnie, znalazłem takie coś: http://allegro.pl/item177834311_zasilacz_a..._12cm_fan_.html Czytałem recenzję tego zasilacza, ale nie jestem do końca przekonany. Od wewnątrz jest on strasznie opustoszały, co raczej nie świadczy o jego klasie. Poza tym jestem przyzwyczajony do ciszy, a wentyle w Chieftecu są w miarę, w miarę. Znalazłem jeszcze takie coś: http://allegro.pl/item180937016_super_neot...y_sprawdz_.html To już chyba klasa sama w sobie, ale te linie 12V też nie są za ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 amacrox ma moc maksymalną 350W co jest podane na aukcji. a neotec jest jeszcze z tych do zestawów z mocna 5v lub symetrycznych. Moja rada to delta z bajecznie mocna 12v http://www.allegro.pl/item174307915_delta_...owych_plyt.html jest cicha, sam miałem w rekach piszczenie w chieftecu to cewki i nie ma to generalnie związku z ewentualnie przeciazoną 12V, w sensie ze to jakies zagrozenie (samo piszczenie), bo zasilacz jako tako nieprystosowany to takiej konfiguracji jaką masz i jeszcze jedno 400w to nie jest niezbędne minimum, w zupełności starczy dobra 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genesis Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 OK OK, ale widzę, że ten model co podałeś ma super linię 12V, ale czemu jego tańszy braciszek po 29 zł lepiej się sprzedaje? Trochę mnie to dziwi, w każdym razie nie chce mi się dopłacać 40 zł do tego Amacroxa, chyba, że coś mi się odwidzi, ale muszę jeszcze kupić telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 OK OK, ale widzę, że ten model co podałeś ma super linię 12V, ale czemu jego tańszy braciszek po 29 zł lepiej się sprzedaje?się lepeij sprzedaje bo: - jest tańszy - jest uniwersalny (dobry i na mocna 5v i na symetryczne, i nawet jako zasilacz na 12v do niewymagajacych zestwów) - jest bardzo cichy - bo się ludziom wydaje ze zasiłka z 80mm wentylem jest głośniejsza - bo duzo osób bierze i nikt nie narzeka (popyt sam sie nakreca) - bo delta z linku ma wtyczke 24piny i ludzie z 20pinowymi mobo nie chca ryzykować i kombinować - bo delta z linku jest dobra tylko na nowoczesny sprzęt (cpu i gpu z 12v, mobo 24pin, sata i 6pin do grafiki) co ogranicza liczbę chętnych) tak na marginesie to w peak delta moze chyba 34A na 12v dać :), wiec nawet hk350ap spać spokojnie nie moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genesis Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Więc wezmę tę Deltę, jest tania i wygląda ze specyfikacji ciekawie, a ja mam teraz zły okres - wiele wydatków na życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Więc wezmę tę Deltę, jest tania i wygląda ze specyfikacji ciekawie, a ja mam teraz zły okres - wiele wydatków na życie.Mam tą delte - dps-350ab - 4 a, na wygląd to bardzo solidny klocek, jest zimna, cichutka - niesłyszalna z pół metra, podobnie jak mój fortron - z tą różnicą że ma lepszą linie 12v (15A, 14A). IMO całkiem niezłe zasilatorium w takiej cenie - wadami są jak zwykle krótkie kable i mało molexów, ale od czego są przedłużacze i rozgałęźniki. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale chętnie bym usłyszał opinie ekspertów na temat tego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genesis Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dla mnie to zalety, mam teraz Chiefteca 360W i idzie się pochlastać z nadmiaru kabli - ja nie chce tak dużo, wystarczą mi 2 molexy do dysku i napędu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...