sideband Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Są to zmodyfikowane nieoficjalne sterowniki - usunięty nowy control panel , dodane coolbits. Sterowniki zajmują jedynie 12.9mb , zabierają także mniej pamięci. Odnośnie wydajności i jakości obrazu nic nie zmieniałem , każdy ustawia sobie według własnych potrzeb. Brak wsparcia dla serii 8 , jest to ostatni sterownik z w pełni działającym klasycznym control panelem. Sterownik jest lepszy od słynnych 93.71 i zarazem poprawiono błędy występujące w nowszych tytułach oraz wydajność. Forceware 94.20 Modded By Side Sterownik można rozpakować za pomocą najnowszej wersji winrara lub 7zip. Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Od dłuższego czasu używam sterowników 93.71 Modded by Side. Są rewelacyjne - wszystkie gry chodzą bez problemu. Tych nowszych nie testowałem. Trochę mnie dziwi , że po rozpakowaniu mają 41MB a te poprzednie tylko 25MB. Napisałeś , że te najnowsze z serii 100 nie będą miały klasycznym control panela. Niedawno ukazała się wersja Forceware 101.02 XP na stronie guru3d.com. Ktoś tam z forum napisał że da radę zmienić control panel na stary wpisująć : Worked very well with my graphics card. No issues. Old panel as usual: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies] "ContextUIPolicy"=dword:00000001 "TaskbarUIPolicy"=dword:00000002 "CplGroupUIPolicy"=dword:00000003 "SedonaDisable"=dword:00000000 Then must click on "more options". Dałbyś radę je zmodyfikować tak jak robiłeś to z poprzednimi wersjami ? link do tych najnowszych http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1609 Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez danywatt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 sciagłem zainstalowałem i jestem bardzo zadowolony :) Wynik w 3dmark 03 wzrosł o 500pkt , LOTr BOŚ2 ma 2fps więcej , TDU też be problemów chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Od dłuższego czasu używam sterowników 93.71 Modded by Side. Są rewelacyjne - wszystkie gry chodzą bez problemu. Tych nowszych nie testowałem. Trochę mnie dziwi , że po rozpakowaniu mają 41MB a te poprzednie tylko 25MB. Napisałeś , że te najnowsze z serii 100 nie będą miały klasycznym control panela. Niedawno ukazała się wersja Forceware 101.02 XP na stronie guru3d.com. Ktoś tam z forum napisał że da radę zmienić control panel na stary wpisująć : Worked very well with my graphics card. No issues. Old panel as usual: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies] "ContextUIPolicy"=dword:00000001 "TaskbarUIPolicy"=dword:00000002 "CplGroupUIPolicy"=dword:00000003 "SedonaDisable"=dword:00000000 Then must click on "more options". Dałbyś radę je zmodyfikować tak jak robiłeś to z poprzednimi wersjami ? link do tych najnowszych http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1609 Wszystko pięknie , ale zanim zabrałem się za 94.20 próbowałem 100.95. Zarówno z tym wpisem lub bez niego control panel działa do czasu restartu kompa. By control panel pojawił się ponownie trzeba ponownie zapodać wpis i tak za każdym uruchomieniem kompa. Jeżeli Ci pasuje taka zabawa to moge przerobić , bo problem tkwi pliczku od control panela(zamiana na starszą wersje nie wchodzi w gre - control panel przestaje działać) , niestety za słaby jestem siurek by go przerobić w hexie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jak nie ma możliwości ustawienia na stałe klasycznego panela w forceware 101.02 XP to nic nie rób, bo szkoda tylko twojego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...