swistak1984 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 mam karte sb audigy player z gniazdem firewire chce polaczyc 2 kompy i chce kupic kabel ale nie wiem ktory sa 3: wtyki 6-6 wtyki 6-4 wtyki 4-4 Jesli ktos wie jaki kabel idzie do audigy to prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 naprawde nikt w ten sposob nie polaczyl 2 kompow poprzez fire wire lub jakt kto woli ieee-1394 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 spytaj sie mzoe w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 w sklepie kolesi juz sie pytalem i zrobili sie zieloni bo nie wiedzieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinN Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Wszystkie gniazda firewire w komputerach stacjonarnych z którymi miałem do czynienia są 6 pinowe (Audigy, Pinnacle, kontrolery firewire w formie kart PCI, wyprowadzenia firewire na "śledziu" z tyłu, czy z przodu obudowy). Zaryzykowałbym więc twierdzenie, że jest to regułą. Inaczej rzecz się ma z notebookami i kamerami cyfrowymi - tam spotyka się głównie gniazda 4 pinowe. Jezeli chcesz więc połączyć 2 kompy stacjonarne (wyposażone w Audigy) ze sobą - będziesz potrzebował kabla 6-6. Jeżeli kompa z notebookiem albo kamerą 6-4. Niestety nie testowałem jak to działa w konkretnym przypadku Audigy, ale ja łączę w ten sposób notebooka z kompem stacjonarnym (kontroler zintegrowany z płytą) i śmiga bardzo miło. Przy okazji rada - najlepiej kupuj kabelek w jakimś sklepie komputerowym. Ja w swoim czasie jak szukałem kabla 6-4 do połączenia kamery z kompem zacząłem od 150PLN (oryginalny kabel Sony), potem w MediaMarkt natrafiłem na kabelek za 40PLN, a w końcu kupiłem w firmie komputerowej znalezionej w internecie za 20PLN. Różnica jak widać spora.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 wielkie dzieki za podpowiedz narescie bede mogl coscik zdzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sT Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Szkoda tylko ze max. dlugosc to 4.5m :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...