djsilence Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) I have a faulty 19" Proview TFT monitor, it seems to work fine but then all of a sudden the screen goes funny. Unplug the power and plug it back in then it is ok again for a few minutes then same thing. Maybe someone knows how to repair it easily. 50 Pounds. Cash only. Rozmawiałem z kolesiem. Linie są pionowe niebieskawe. Ponoć ktoś mu powiedział, iż to wina katody i jest to nie do naprawienia. Co Wy na to ? Czy jednak JEST to do naprawienia ? EDIT Monitor dostaje hopla dopiero jak się rozgrzeje. Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) I have a faulty 19" Proview TFT monitor, it seems to work fine but then all of a sudden the screen goes funny. Unplug the power and plug it back in then it is ok again for a few minutes then same thing. Maybe someone knows how to repair it easily. 50 Pounds. Cash only. Rozmawiałem z kolesiem. Linie są pionowe niebieskawe. Ponoć ktoś mu powiedział, iż to wina katody i jest to nie do naprawienia. Co Wy na to ? Czy jednak JEST to do naprawienia ? Hmm... TFT więc to LCD, dlaczego ma byc winna jakaś KATODA <_< jesli ma linie na ekranie to wina matrycy, gdyby dało się łatwo naprawić to nie sprzedawali by na allegro 21" LCD SPVA z liniami za 480zł :) Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Katody CCFL w Monitorach LCD mozna wymienic tylko i trzeba troche sie nadłubać... Imo sama matryca ma wade zreszta to Proview wiec nie wiadomo co oni tam wpakowali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Kiedyś miałem LCD Samsung'a 710N. Wyskoczyły mi na ekranie dwie pionowe czerwone linie. Oddałem do serwisu po czym wymienili mi na nowy model bo stwierdzili że, nie opłaca się robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...