TheDriver Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam Za niedlugo juz wrescie bede mial nowego kompa i juz mam wszytskie czesci dokladnie wybrane ale pozostala jeszcze jedna i mysle ze tez bardzo wazna aby komputer dobrze chodzil a mianowicie ZASILACZA. Zestawik to: Core 2 Duo E6600 Asus P5N32-E SLI 680i (niestety Striker za drogi i Evga) OCZ 2GB 900Mhz CL4 Sli Ready 4-4-3 Galaxy 7900GS (narazie, pozniej 88gts 640mb) Samsung SpinPoint 250gb 8mb Sata Chce takze w przyszlosci zabrac sie za podkrecanie. Buda to Thermaltake Soprano DX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A ile masz pieniędzy?? My tu nie wróżki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 no tak do 500 zl niechce kupowac jakies gó**o zeby pozniej mi sie komp zrabal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Be Quiet! Straight Power 450W wystarczy nawet jak zmienisz na 8800GTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zapomnialem dodac ze jednak wolalbym jakis Zasilacz z odpinanymi kablami zeby bylo jakos wiecej miejsca pozniej w budzie ;p ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zapomnialem dodac ze jednak wolalbym jakis Zasilacz z odpinanymi kablami zeby bylo jakos wiecej miejsca pozniej w budzie ;p ;pszef 560W z odpinanymi kablami - wersja "C" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 No tak, ale ten chieftec to głośny jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No tak, ale ten chieftec to głośny jest...Ale Paker14 nic o ciszy nie pisał, a chce bardzo stabilności czyli napięć. Tak więc szef będzie pod względem stabilności dobrym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Moim skromnym zdaniem: http://zenfist.pl/foto.php/pID/282/fID/01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) O ten Be quiet! jest idelany i odpinane kable i mysle ze tez jak suszarka nie chodzi bo w przyszlosci wc wiec niechce zeby mi zasilacz glosno chodzil a ten dark power tez nie jest taki drogi Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez Paker14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolbou Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 O ten Be quiet! jest idelany i odpinane kable i mysle ze tez jak suszarka nie chodzi bo w przyszlosci wc wiec niechce zeby mi zasilacz glosno chodzil a ten dark power tez nie jest taki drogija moge polecic Coolteka CT500 - bedzie mocny i supercichy! dzisiaj zapodalem do swojego kompa CT600 i jestem niesamowicie zadowolony, 500ka spokojnie pociagnie ten konfig co masz - jak mowia koledzy znawcy - nawet jak zmienisz na GF8800 pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 A macie moze linki z jakimis fotkami albo jakis test bo cos slyszalem ze w nim sa wszytskie kable wyciagane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolbou Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 A macie moze linki z jakimis fotkami albo jakis test bo cos slyszalem ze w nim sa wszytskie kable wyciagane http://www.sweclockers.com/articles_show.p...=570&page=9 http://silent-pc.pl/pid/134/Cooltek_MST_50..._Power_(CT_500) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakra355 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Brałbym tego >>> http://zenfist.pl/pID/1486.htm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Brałbym tego >>> http://zenfist.pl/pID/1486.htm :wink: Ciekawe czyje flaki ma w środku. W kablach tego zasilatora sie po prostu zakochałem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ciekawe czyje flaki ma w środku. Marka: CorsairProducent: SeasonicCzytanie ze zrozumieniem... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 W środku siedzi prawdopodobnie Seasonic M12-500 lub 550+ :) Posiadam takie cudo i co zauważyłem to to, że po odpaleniu kompa wentylator pyka :D Co prawda w tym momencie wentylator chodzi chyba na 300-500rpm, ale potem gdy się rozkręci wydaję z siebie mniej więcej tyle decybeli co Noctua na 600rpm i wtedy już nic nie pyka :) Powiem tyle, że pod dość dużym stresem (procek na 3,5GHz@1,45V i grafa kręcona do 620/800) zasilacz nie zwiększa obrotów tylko dalej chodzi na tych samych co w idle :D Napięcia to 12,05V w idle, a w stresie 12,04V i zero wahań :D Mogę polecić z czystym sumieniem :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Tylko że tańszy chief 560 zje go na śniadanie. Zarówno pod względem wydajności prądowej jak i stabilności napięć. Na ale jak mówisz. Mam go i polecam. Jeśli nie liczyć cykania, to na pewno jest cichszy, ale może w Corsairach to wyeliminowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Tylko że tańszy chief 560 zje go na śniadanie. Zarówno pod względem wydajności prądowej jak i stabilności napięć. Na ale jak mówisz. Mam go i polecam. Jeśli nie liczyć cykania, to na pewno jest cichszy, ale może w Corsairach to wyeliminowali.Możesz mi wyjaśnić co to znaczy, że "tańszy chief 560 zje go na śniadanie. Zarówno pod względem wydajności prądowej jak i stabilności napięć"? Sprawa wygląda tak, że kupuje zasilacz i chce aby był cichy! Corsair spełnia zadaną funkcję znakomicie i stabilność napięć jest wzorowa, więc o czym Ty do mnie rozmawiasz? :lol2: To, że coś mam i polecam to chyba dobrze skoro mam to w rękach i mogę napisać jak się sprawuje w realu. Mogę potwierdzić, że cykanie występuję tylko gdy zasilacz jest zimny! Po około 5min. pracy cykanie ustępuję i zasiłka chodzi tak jak pisałem! Więc dla mnie nie ma kwestii. Chcesz zasilacz maksymalnie cichy do dość wymagającej konfiguracji bierzesz coś konstrukcji Seasonic'a, bo reszta odpada (może trochę przesadziłem, ale tylko trochę :wink: ). Ty Benito zawsze będziesz głosił Swoje mądrości o tym jaką to Seasonic ma oszukaną wielokrotną dwunastkę, ale życie pokazuję (testy na spcr jak i real), że taka linia w niczym nie przeszkadza, a zasilacze są bardzo wydajne przede wszystkim CICHE!!! Oczywiście pozostaje kwestia ceny, ale to już inna para kaloszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) A ja polece Enermaxa 620 W Liberty http://zenfist.pl/pID/286.htm Trzyma bardzo dobrze napięcia. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Podłącz sobie swojego Seasonica na platformę testową, to się przekonasz. Jeśli tobie odpowiada to ok, przecież mówiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Benito, nikt nie ma winy o to, ze masz swoje odmienne zdanie, tylko że po Twoich słowach mozna uzanc, ze Seasonic zostanie zjedzony na śniadanie, syf i niebezpiecznie wkłądac do komputera, a tak chyba nie jest, bo to prawie stawianie w jednym rządku z codegenami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Tego nie powiedziałem. To już tylko wasza wyobraźnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...