dw7 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam. Mam problem z myszką X-750F. Gdy mysz jest podłączona do portu USB (wersja 1.1) to podczas startu systemu nie reaguje na ruchy. Dopiero po wyjęciu i wsadzeniu wtyczki z powrotem, gdy działa system, mysz zaczyna reagować. Wyłączyłem opcje oszczędzania energii ale to nie dało rezultatu. Natomiast po podłączeniu myszy pod port PS/2, dioda po wyłączeniu komputera nadal się świeci, a po wyłączeniu awaryjnym i ponownym rozruch mysz czasem przestaje reagować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AxL Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Włącz/wyłącz w biosie "USB legacy support", ewentualnie uaktualnij BIOS płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam. Mam problem z myszką X-750F. Gdy mysz jest podłączona do portu USB (wersja 1.1) to podczas startu systemu nie reaguje na ruchy. Dopiero po wyjęciu i wsadzeniu wtyczki z powrotem, gdy działa system, mysz zaczyna reagować. Wyłączyłem opcje oszczędzania energii ale to nie dało rezultatu. Natomiast po podłączeniu myszy pod port PS/2, dioda po wyłączeniu komputera nadal się świeci, a po wyłączeniu awaryjnym i ponownym rozruch mysz czasem przestaje reagować. Miałem identyczna sytuację kiedy miałem starą mysz na USB i nowoczesną płytę główną. Doszedłem do wniosku że problem który opisujesz zachodzi w przypadku kiedy łączysz starą mysz/[płytę] do nowej płyty/[myszy]. To oczywiście spostrzeżenie empiryczne bo z technicznego punktu widzenia to pewnie brak pełnej kompatybilności nowszych kontrolerów/urządzeń USB ( 2 ) ze starszymi ( 1.X ). Może zabawa z ustawieniami/aktualizacją biosu pomoże ... ale mi nie udało się wyeliminować w ten sposób tego problemu przy połączeniu Logitech Mouse man Wheel USB ( staroć ) + Gigabyte na KT880 ( stosunkowo nowość ;P )... dopiero zakup A4tech 718F/BF spowodował że problem zniknął. Może się okazać ( jeśli manipulacje BIOS nie pomogą ) że dopiero wymiana płyty na nowszą/nowszej generacji rozwiąże problem ... Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw7 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Aktualizowałem bios już dawno na "najnowszą" wersję z 2002 roku. :wink: . Ale przy tak felernej płycie głównej jaką posiadam, aktualizacja biosu g***o dała. W biosie nie ma nawet opcji USB support lub coś w tym stylu. A co do tego co napisałeś Kyle to też tak uważam. Stara płyta główna i nowa mysz = sajgon. P.S. Dla ciekawskich mam płytę główną ECS K7VZA (low end). POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AxL Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja bym kombinował z Biosem (zamiana na starszy itd.). BTW. na moim starym kompie (mobo-Intel Atlanta 440LX) Krait jak i Fatal1ty 2020 działaja idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Możesz tesz kupić kontroler USB 2.0 i podłączyć pod wolne gniazdo PCI. Np: http://allegro.pl/item179973000_kontroler_...lata_gwar_.html A tak swoją drogą wczoraj kupiłem taką samą. Nawet jest niezła. Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...