Mayo Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam. Właśnie wpadłem na pomysł, żeby zrobić sobie całą kolekcję PB na DVD. Chciałbym to zrobić tak jak w wersji komercyjnej - po 4 odcinki na płytę. Jednak moje kino domowe nie odtwarza divx'ów ani xvid'ów. Nie wiem, czym można by to było przekonwertować, aby później dodać menu i napisy, żeby powstał z tego zwykły film na DVD. W sensie, że każdy z odtwarzaczem (stacjonarnym) DVD będzie mógł to sobie oglądnąć. Głównie chodziłoby mi o nazwę programu, który pozwoliłby na zdekodowanie każdego odcinka do normalnych rozmiarów. I jeśli to nie takie "hop-siup" to prosiłbym też o jakieś porady, wskazówki, instrukcje ;) Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Proponuje Nero 7.5 Premium :wink: Wrzucasz plik np. divx-a, przekonwertuje sie plik, nagrywa na plytke i gotowe. Mozesz tworzyc w bardzo prosty sposob menu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Chciałbym to zrobić tak jak w wersji komercyjnej - po 4 odcinki na płytę.Oczywiscie wiesz ze oryginal jest na płytach DVD9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Avi2DVD tez zly nie jest (choc nie bawilem sie w nim w tworzenie menu). Szukaj ogolnie pod haslem "authoring DVD". Tradycyjnie polece strony videohelp.com i doom9.org oraz szukajke, bo problem ten byl nieraz w tym dziale poruszany... EDIt: @SGJ - i w czym jest Twoim zdaniem problem? Poza tym moze sie zmiescic na DVD5, wystarczy silniejsza kompresja, brak bonusow i jedna sciezka dzwiekowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Proponuje Nero 7.5 Premium :wink: Wrzucasz plik np. divx-a, przekonwertuje sie plik, nagrywa na plytke i gotowe. Mozesz tworzyc w bardzo prosty sposob menu. A jak z napisami? Czy muszę ściągnąć jakieś inne niż w .txt, czy takie też da radę wkomponować? Zaznaczam, że DVD normalnie nie obsługuje takich napisów. Oczywiscie wiesz ze oryginal jest na płytach DVD9?Tego się obawiałem ;) No cóż, w takim razie albo użyję więcej płyt, albo bardziej spakuję (?) Avi2DVD tez zly nie jest (choc nie bawilem sie w nim w tworzenie menu). Szukaj ogolnie pod haslem "authoring DVD". Tradycyjnie polece strony videohelp.com i doom9.org oraz szukajke, bo problem ten byl nieraz w tym dziale poruszany... Ooo, wielkie dzięki za videohelp.com :F Wygląda na to, że znalazłem program, który mnie zbawi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) A jak z napisami? Czy muszę ściągnąć jakieś inne niż w .txt, czy takie też da radę wkomponować? Zaznaczam, że DVD normalnie nie obsługuje takich napisów.Obsluguje txt. Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez adamski8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) No więc użyłem DVD Flick. Wszystko było ok do momentu włożenia płyty do odtwarzacza. Na ekranie wyświetlają się fioletowo-zielone pasy, zasłaniaja prawie cały ekran. Dodatkowo - nie ma napisów. Spróbuję jeszcze Nero oraz Avi2DVD, ale czy ktoś wie, czemu tak się dzieje? (na komputerze jest ok, ale też bez napisów). Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 http://divx.howto.pl/Artykul-kategoria-5.html --> avi to dvd http://divx.howto.pl/Artykul-kategoria-12.html ---> + dvd authoring i masz to co chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...