Sqter Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) No to mam problem. Niestety mój słodki, 14-miesięczny "odkrywca" dostał się do nisko ustawionej drukarki. Otworzył pokrywę i pociągnął taśmę prowadzącą do karetki z nabojami. Faktem jest, że jej nie wyrwał. Jednak po tym zdarzeniu drukarka odmawia współpracy. Tzn , po włączeniu drukarki karetka z nabojami pędzi z impetem ze strony prawej (gdzie się poprawnie znajduje) i z hukiem zatrzymuje się na lewej ściance obudowy :o Po czym już w ogóle nie reaguje :( Otworzyłem ją i właściwie nie zauważyłem żadnych uszkodzeń. Poza podejrzanym "nadwyrężeniem" , które zamieszczam na zdjęciu. Nie wiem czy taśma jest przerwana w tym miejscu. Jeżeli tak to czy mogłoby to byc przyczyną takiego zachowania drukarki ? Czy mogę to samemu naprawic ? Przedstawiam też foto z symbolem taśmy, gdyby Ktoś pomógł mi gdzie tego szukac . A może Ktoś wskaże gdzie indziej mógłbym zasięgnąć takich informacji ? Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Sqter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...