miras19 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Mam taki problem, wiem, że trochę mało informacji podam, ale może ktoś będzie wiedział jak zaradzić. Chodzi o to, że brat ma laptopa w Angli. Wziął internet z kablowki i on idzie do routera Wi-Fi. Teraz problem polega na tym, że jak wyszukuje mu Acer neta to wyskakuje mu Ip adres Error. Jak ustawić takie coś, aby działało? Czy Ip. musi być wpisany ręcznie, czy on jest przydzielany od providera? Jak podłączy bezpośrednio to działa wszystko dobrze. Jednak potrzebuje rozdzielić bo kuzyn z nim mieszkający również się chce podłączyć:) O co mam brata zapytać następnym razem, jakie informacje są potrzebne? Komuś coś świta? EDIT: Router to netgear 108mbps wirelessfirewall router wgt624 v3 Modem to webstar epc 2100r2 series kabel modem made in china ;) Dostawca ma tego http://www.routerlogin.net/ Czy na prawdę nie ma rady na to? Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A klucz wep/wpa jest wpisany w konfiguracji kompa? ten netgear nie ma filtracji mac właczonej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hmm, powiedz mi proszę, gdzie wpisuje się klucz wep/wpa, oraz gdzie włącza się filtracje mac. Sprawdzę jeszcze. To jest może we Właściwościach połączenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...