seba1983 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witam posiadam ten zestaw Zalman ZM-VF700Cu na mojej karcie graficznej juz prawie rok i teraz wiartak zacza strasznie glosno pracowac odkrecilem go zapodalem z tylu wd40 ale na nic to sie zdalo moje pytanie brzmi czy jak wymienie go na arctic coolinga to czy on sobie poradzi ze schlodzeniem grafiki ? dodatkowo mam na boku wentyl 10x10 cm ktory dmucha na radiator grafiki ps. czy ewentualnie gwarancja zalmana obejmuje glosna prace ? pozdrawiam sebastian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 głośną pracę - oj raczej nie,,, odkąd pamiętam wentyle zlamana mają słabe łożyska i najwyżej średnią jakość,, do tego cudownie cichną w specyfikacji zalmana względem specyfikacji ich producentów :P zrób sobie dobrze - wentyl podepnij pod kartę, softem odłączaj wentyl w 2d + downclock, w 3d raczej ci nie przeszkadza ? Nieprecyzyjne tytułowanie tematów - 10%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Musisz naoliwić wentyl, olej mu się skończył. Odklej naklejkę z tyłu wenta i daj do "studzienki" kroplę oleju wazelinowego (do maszyn do szycia). Jak to nie pomoże to już tylko wymiana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a na jaki wentyl wymienic ten standardowy z zalmana? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...