piotres Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Czesc Pewien czas temu Matiz zapytal mnie o opcje zbudowania taniej, malej i calkiem mocnej kaskady . no wiec 2 rotarki, podstawa z nierdzewki i lecimy :-P . Devil z Matizem ochrzcili te kaskade jako "BBP cascade" :D (BBP = build by piotres) . Specs : kompresory: Daikin na 1st stage (7000 BTU) i Toshiba PG165-X1C na 2nd stage (10000 BTU) evap: steeper by piotres XV: kapilary 0.8mm na obu stopniach HX: okolo 250 cm rurki 12mm z 5 kapilarami 2.3 mm w srodku skraplacz: 2 row, alu-cu, chlodzony 2 x 120mm/230 V czynniki chlodnicze : R507/R1150 oilseparator : Shine Year bezpieczenstwo : presostat RANCO podstawa : Blacha nierdzewka, okolo 25 x 30 cm inne: termometr LCD temperatury konca HX'a Na poczatku na pierwszym stopniu byla takze Toshiba, lecz potem ustapila miejsca Daikinowi. Linia ssaca takze na poczatku byla krotsza niz finalnie :-P . Jej pierwszy raz :D .... bez loadu. Finalne temperatury bez loadu - drugi termometr to temperatura konca wymiennika. 215W loaded = ok. -97*C, na 115W = ok. -102* :D Benche Teamu Poland z uzyciem kaskady : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=228267 http://http://www.xtremesystems.org/forums...ad.php?t=135992 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=136925 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=139012 pozdrawiam piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Wow !!! Zapiera dech w piersiach... Piekne dzielo !!! Czy ja to bede wiozl jutro??:) Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wow !!! Zapiera dech w piersiach... Piekne dzielo !!! Czy ja to bede wiozl jutro??:) No dokladnie to samo, co na fotach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 ladnie ladnie :D aa teraz przejdźmy do ceny ?? :D ile ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ładny separator... taki..... niebieski :D jakie toto ma finalne wymiary? podstawa podana, ale wysokość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 ale małe :banana: wygląda jak odkurzacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Cacko po prostu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 a ile radosci... :)... najs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No ładna, ładna. Jutro będziemy używać :mrgreen: Chyba w szkole korków nie wywali :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Fajne, ja też chce :wink: w szkole? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Tylko mi nie zepsuć jutro mojej malutkie... :PP O cene to do piotresa na priv chyba :) Radości dużo :D ale ile W pobiera to hoho ;d ~1,5kW jak twierdzi piotres. Wysokość myśle że ~50-60cm? Albo i mniej A tak podsumowując mała rzecz a cieszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Oczywiscie po całej dzamprezie ukażą się fotki? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Oczywiscie po całej dzamprezie ukażą się fotki? :wink:Nie, bo po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No chciałbym zobaczyć jak to przebiega podczas lekcji w szkole :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jakich lekcji? To są dni otwarte a nie lekcje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dziekuje za mile komentarze Panowie :D . @aqiulino : fajny avatar :D Nie znosze jak ludzie pokazuja w avatarach "nie swoje temperatury" ..ale tak jest bardzo fajnie . :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 A ja mam takie trochę pewnie według waszej oceny dziwne pytanie.. Do czego Wam taka kaskada? Po co? Do czego ona będzie służyć? Pytam bo pierwszy raz widzę takie coś i nie mam pojęcia co to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Koncowke tej dlugiej rury zakladasz na procesor zamist radiatora i masz temperaturę -100*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 A ja mam takie trochę pewnie według waszej oceny dziwne pytanie.. Do czego Wam taka kaskada? Po co? Do czego ona będzie służyć? Pytam bo pierwszy raz widzę takie coś i nie mam pojęcia co to jest. ja chlodze tym piwo w cieple dni, czasem jakiegos procka od biedy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No chciałbym zobaczyć jak to przebiega podczas lekcji w szkole :) Wszyscy sie patrzą na Ciebie jak na dziwaka, boją się podchodzić, a ci odważniejsi i "obeznani" próbują przyszpanować... takie tam. Znam ten ból.... sam w szkole + DI + parę GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Dziekuje za mile komentarze Panowie :D . @aqiulino : fajny avatar :D Nie znosze jak ludzie pokazuja w avatarach "nie swoje temperatury" ..ale tak jest bardzo fajnie . :-P Moje fotko, moja kaskada, moj av :PP Raz widziałem -105,ale aparat nie zdążył, albo ja :P @ miło, że Wam się podoba kaskada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Moje fotko, moja kaskada, moj av :PP Raz widziałem -105,ale aparat nie zdążył, albo ja :P @ miło, że Wam się podoba kaskada ;) Malo widziales, i zle fluidy masz w domu. U mnie robi -106C, a w max w biosie bez termo to -115C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Malo widziales, i zle fluidy masz w domu. U mnie robi -106C, a w max w biosie bez termo to -115C. Hehe wynika z tego ze Devil ma chlodniej w domu lub uzywa innego termometru niz Matiz ;-). Zapewne to drugie gdyz chyba Devil ma poRavenowy CHY502 ;-). uhuhu -115*C w biosie, no prosze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Hehe wynika z tego ze Devil ma chlodniej w domu lub uzywa innego termometru niz Matiz ;-). Zapewne to drugie gdyz chyba Devil ma poRavenowy CHY502 ;-). uhuhu -115*C w biosie, no prosze :D Chlodniej w domu ;) Juz takze zauwazylem, ze ona sama takze lubi miec chlodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No ładna, ładna. Jutro będziemy używać :mrgreen: Chyba w szkole korków nie wywali :) hehee no i wywalilo :lol2: :lol2: :lol2: :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 hehee no i wywalilo :lol2: :lol2: :lol2: :D :D :DTa :lol: 2kW i koreczki, powiedzialy papa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 2 kW? Nie przesadzajmy, 1500 kaskada + 500 komp + 2000 transformatory obok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 kaskada na rozruchu 2 stopnia wciaga wiecej jak 1.5kW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) kaskada na rozruchu 2 stopnia wciaga wiecej jak 1.5kWOna juz smigala, dolozylem grafe, power i pyk po pradzie. btw : wczorajsza zabawa - klik Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Duże jest be a małe cieszy. Ładnie to wszystko wygląda i respect. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...