Errorx Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam, Otoz mam taki problem. Postawilem sobie serwerek do dzielenia lacza na win server 2003 trial, ustawilem routing( na normalna sieciowke) i wszystko dziala (dhcp, routing pakietow). Z tym ze dokupilem bezbrzewodowa sieciowke na usb (Asusa wl-167G) i chcialbym zby przez nia tez bylo udostepniane polaczenie do internetu. Niby proste a nie moge sobie z tym poradzic. Wnioskuje ze trzeba zmusic kompa zeby zachowywal sie jak AP ale w win mi cos nie idzie a "soft AP" od asusa kloci sie z routingiem ustawionym wczesniej (znaczy: wogole sie nie uruchomi). Zaznaczam ze konieczne jest aby polaczenie bylo udostepniane na oba interfejsy sieciowe. Z gory dziekuje i pozdrawiam Errorx PS: klasyczny router z AP nie wchodzi w gre ze wzgledu na kretynska konfiguracje sieci providera (zaden router nie radzi sobie z jej parametrami) - sami mi powiedzieli zebym sobie serwer postawil Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Tryb Ad-hoc + mostek sieciowy miedzy karta idaca do LANu i ta WLAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tryb Ad-hoc + mostek sieciowy miedzy karta idaca do LANu i ta WLAN To znam ale niestety potrzebny mi routing poniewaz jesli ustawie mostek to nie mam dostepu do serwera przez pulpit zdalny (probowalem, niezlego zonka zlapalem - szukalem po sasiadach monitora ;) ) . Serwer nie ma monitora ani klawy ani myszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 chodzi o most z interfejsow od strony lan i musi wszystko dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...