tomaszb Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam! Jak już chyba gdzieś pisałem poniżej planuje złożyć takie tanie cuś do www, starych gierek. Oto co posiadam: 1. Celeron 333 na szynie 66 - nie testowałem go 2. dokładnie taka płyta - też jej nie testowałem 3. 128MB ramu 100Mhz - nie testowane przeze mnie 4. Z innego komputera jakiś 2-letni zasilacz colorsit, chyba 330W (wiem, wiem na papierze, ale chyba zda się) - jak go zmieniałem hulał 5. napęd cd lg (chyba żyje :)) 6. kartę grafiki geforce 2mx 200 32MB - sprawna 7. nie mam dysku 8. nie mam obudowy Do tego kilka pytań: a) czy ta grafika pójdzie na tej płycie? GF2 MX powinien chodzić w trybie 2x, ale pytanie czy płyta je obsługuje (elektrycznie) b) dysku nie mam, ale to nie przeszkoda, by uruchomić jak na razie jakieś livecd by sprawdzić czy gra i buczy sprzęt c) nie mam obudowy, ergo jak po podłączeniu do prądu mogę go uruchomić? Zworką na tym jeżu z pinami do podłączania różnych diod itp? jeśli tak, to jak? d) czy wtyka z tego stosunkowo nowego zasilacza jest taka sama jak wejście płycie? nie zmieniło się nic od tego czasu? :D Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedzi! Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez tomaszb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 a) Powinna. c) Proponuję przejrzeć ten topik. d) Nic się nie zmieniło, ale proponuję zainwestować 30zł w Deltę 350W z Allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ok. Dzięki za szybką odpowiedź. W zasilacz jak na razie nie zamierzam inwestować, na tym pójdzie. Może kiedyś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leiber Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) bez urazy ale po co mialby w zasilke inwestowac jak to by poszlo nawet na 150W ;) nawet powiem wiecej taki niedociazony zasilacz moze byc gorszy(bedzie mial napiecia w kosmos ponad/ponizej norm) niz starszy i slabszy :P be) live cd zalapie ale bedzie na potege mulic bo ramu malo i powolne to (wiem bo sam jeszcze rok temu mialem taki komp na codzien );) Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez leiber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Tryb tekstowy, jakiś gentoo minimal cd - 30MB, albo sysresccd, chodzi mi czy poprawnie wykrywa wszystko itp. I jak będzie z tą kartą? Zasilacza nie zamierzam zmieniać jak na razie wcale! A proc jest tylko tymczasowo, będę poszukiwał p3 500MHz (lub 550) - wtedy będzie hulało :D w sumie b) to żadne pytanie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...