slavok Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witam Panowie, Szukam programu do masowej zmiany nazw plików jpg... aktualnie to co mam pozrzucane na dysku ma nazwy typu DSC12324, DSC53533 czyli takie nazwy jakie sobie aparat tworzy... chciałbym sobie to pozmieniać na daty pstryknięcia fotki :) gdzieś widziałem kiedyś taki progz ale nie mogę się doszukać... fajnie by było jak by to była jakaś darmówka :) pozdrawiam. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Proszę .. XnView .. darmowy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dziękuję Ci dobry człowieku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Moze byc tez IrfanView, AcdSee czy nawet Total Commander. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 FiDO ze jak? W nich mozna masowo zmieniac nazwy plikow, ale wedlug podanych przez uzytkownika informacji. A tu chyba chodzi o to zeby automatycznie zmienial nazwe zdjecia wedlug info o dacie jego zrobienia ktora siedzi w pliku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 nowy total commander 7 (obecnie beta) ma takie cos jak "narzędzie wielokrotnej zamiany" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 FiDO ze jak? W nich mozna masowo zmieniac nazwy plikow, ale wedlug podanych przez uzytkownika informacji. A tu chyba chodzi o to zeby automatycznie zmienial nazwe zdjecia wedlug info o dacie jego zrobienia ktora siedzi w pliku?No masz racje. Dokladnie o tym pisalem :) Nie jestem pewien tylko ACDSee, bo go nie uzywam, ale widzialem u znajomego jak cos takiego robil, wiec o ile dobrze pamietam to mozna. W Irfanie mozna korzystac z informacji z EXIF'a przy zmianie nazw, w TC z pomoca wtyczki do EXIF rowniez. Jakby co to moge opisac ze szczegolami. nowy total commander 7 (obecnie beta) ma takie cos jak "narzędzie wielokrotnej zamiany"To narzedzie jest juz w nim od dawien dawna.. uzywalem go juz ponad rok temu. Nie pamietam, od ktorej wersji dokladnie, ale na pewno 6.x.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Jakby co to moge opisac ze szczegolami. To ja poproszę, bo jakoś trzeba posegregować te kilka GB jotpegów na dysku, a wiedzy brak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczydziadek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 To ja poproszę, bo jakoś trzeba posegregować te kilka GB jotpegów na dysku, a wiedzy brak ;)Może wyręcze FiDO, tylko tak w skrocie: a) http://mirror1.bloodman.one.pl/totalcmd/ge...e651ead38f4c8af b) instalacja tak jak na http://totalcmd.pl/faq/5 c) zaznaczyc pliki i wywolac Ctrl+M, tam pod przyciskiem "[=?] Wtyczka" rozwijamy exif i zaznaczamy - przykladowo "data i czas" d) start Alternatywa: http://www.faststone.org/DN/FSResizerSetup24.zip :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 No to dla dopelnienia jeszcze naprowadze tylko na rozwiazanie w Irfanie. Wchodzimy do Batch Conversion (B), zaznaczamy Batch rename lub Batch conversion - rename result files w zaleznosci od tego czy chcemy tylko zmienic nazwy czy moze tez dokonac jeszcze jakis konwersji. Potem wciskamy przycisk Set rename options a nastepnie Help, gdzie jest opis wszystkich mozliwych "tagow", ktorych mozna uzyc. Daty mozna dosc dowolnie formatowac.. przyklad na samym dole helpa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...