makakus Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Podlaczylem sobie nowy-stary dysk i pojawil sie pewien problem. Gdy robie dwu-klik na dysku w "Moj komputer" to zamiast otworzyc sie w tym samym oknie, otwiera nowe okno. W narzedziach mam ustawione, ze ma otwierac w tym samym oknie. co ciekawe dysk c otwiera sie w tym samym oknie, a pozostale dyski w nowych oknach, dodatkowo gdy dysk otworzy sie w nowym oknie to juz same foldery, z tego dysku, otwieraja sie normalnie, czy w tym oknie. Gdy klikne prawym na dysk pokazuje sie o takie menu: Na dysku "c" jest pieny napis "Otworz" i jak pisalem wszystko jest cacy. Jak zrobic by pozostale dyski otwieraly sie jak "c"? XP SP2 Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez makakus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Panel Sterowania->Opcje folderów->Typy plików->Dysk twardy (bodajże) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Panel Sterowania->Opcje folderów->Typy plików->Dysk twardy (bodajże) ;) i co dalej?:D Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez makakus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) [Nowa] Potem: Akcja: Otwórz (lub cokolwiek innego) Aplikacja (...): "c:\windows\explorer.exe" %1Na koniec zaznacz i "Ustaw domyślną". Sprawdź, czy na pozostałych dyskach w katalogu głównym nie zaplątały się pliki "autorun.inf". Mogą być ukryte. Jeśli są to wywal. Podobnie z "folder.htt" i "desktop.ini". Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Nie prosciej: Start->Uruchom->regsvr32 /i shell32.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tehacz Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Open(o) pojawił mi się po usunięciu kilku trojanów z dysku. Dlatego że usunał jakieś wpisy w indexach dysku. Chciałbym z powrotem to przywrócić. help plz!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) mam podobny problem, z tym ze zamiast otwierac w nowym oknie pokazuje mi access denied . Probowalem wszystkich sposobow z forum i access nadal denied. tez mam jako domyslne open(0) i nie da sie znanymi przeze mnie sposbami tego zmienic. pomimo ze w opcjach folderow jest ustawione jakos domyslne zrobione przeze mnie otworz. Edytowane 26 Stycznia 2008 przez chedder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piec22 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 ComboFix.exe <- ściągnijcie i włączcie dajcie mu zeskanować i usunąć co nieco :-) Też tak miałem i miałem jakiegoś wirusa którego avast nie chciał zjeść... ale ComboFix sobie poradził, aha wyłącznie wszystkie foobary, gg, firefoxy i w ogóle wszystko co zbędne :-) I nie zdziwcie sie jak po włączeniu tego programu nawet kursor nie będzie reagować, no i "Stosujcie sie do poleceń wyświetlanych w oknie programu" Pozdrawiam <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 to jest od cfmon.exe miałem taki syf na pendrive i jak go sformatowałem to działało już normalnie. Spróbuj przeskanować jakimś progsem typu spy bot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ja za pierwszym razem pozbyłem się tego za pomocą ComboFix. Za drugim razem zrobiłem inaczej. Zainstalowałem Avira AntiVir ... zaktualizowałem bazę wirusów, przeskanowałem ... przywaliło się do syfa ... CTRL+ALT+DEL , wyłączyłem exe do którego antyvir się przywalił a potem usuwałem go przez Avira. Następnie restart kompa ... Avira znowu zawyła - usuwać. Następnie wejście na każdy dysk poprzez dwuklik, avira przy każdym dysku zawyła ... usunąć to do czego się przyczepi. Potem restart kompa ... teraz mam czysto ... żadnych autorun.inf na dyskach :) Pewnie inne antywirusy też sobie poradzą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...