adamski8 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Fizyka w CoH wyglada mniej wiecej tak , strzelasz z czegos w cos a to po odpowiedniej ilosci strzalow zostaje zniszczone. Jak zobaczylem w samouczku jak fajnie moge rozjechac czolgiem sciane, gra mi sie odrazu bardzo spodobala. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No lol! Nie bądź śmieszny. To, że nie jestem fanem gatunku nie znaczy, że nie mogę porównywać i oceniać gier. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, ja to raz uczyniłem i kwita, Ty natomiast się czepiasz moich poglądów bezpodstawnie, wiec zamilcz z łaski swojej. Ale co tu porownywac... soldiers blizej jest do serii commandos niz rasowej strategi, w przeciwienstwie od CoH, przeciez to sa dwie rozne gry... Nic do Ciebie nie mam i pozdrawiam nawet. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Sorry, CoH to blizej do Warcrafta niz do rasowej strategii. Zagraj kiedys w Combat Mission, to zobaczysz, co to znaczy "rasowa strategia" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Sorry, CoH to blizej do Warcrafta niz do rasowej strategii. Zagraj kiedys w Combat Mission, to zobaczysz, co to znaczy "rasowa strategia" ;) A co zle mowie ? :] Rasowa strategia, mialem na mysli serie dune, warcraft starcraft, czyli gry kojarzone z tym gatunkiem. CM, seria panzer to raczej gry taktyczne, to takie polaczenie szachow i strategii. ^_^ A wracajac do tematu, jesli autor tematu nie gral jeszcze w obliviona to tak jak kilka os. w tym temacie goraco polecam ta gre, gwarantuje na prawde wiele godzin ciekawej rozgrywki, a mody (+dodatek) dodatkowo urozmaicaja i wydluzaja przygode. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja bym powiedzial, ze mody to niezbedny dodatek ;) I rowniez Obliviona zdecydowanie polecam, tak samo jak i NWN2. Obie gry dostarczyly mi mnostwo godzin dobrej zabawy. Tak samo Heroes V z dodatkiem. A co zle mowie ? :] Rasowa strategia, mialem na mysli serie dune, warcraft starcraft, czyli gry kojarzone z tym gatunkiem. CM, seria panzer to raczej gry taktyczne, to takie polaczenie szachow i strategii.Mamy widac inne pojecie rasowej strategii ;) Nota bene, seria Panzer General to wlasnie rasowa strategia turowa, kliniczny przyklad bym powiedzial. Zgodze sie, ze CM to gra taktyczna (tak jak i seria Close Combat czy Steel Panthers), bo operuje sie w nich na najblizszych szczeblach organizacji wojska. BTW. - Dune, Warcraft i Starcraft tez sa grami taktycznymi z tego samego powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A co zle mowie ? :] Rasowa strategia, mialem na mysli serie dune, warcraft starcraft, czyli gry kojarzone z tym gatunkiem. CM, seria panzer to raczej gry taktyczne, to takie polaczenie szachow i strategii. ^_^Dune, Warcraft, Starcraft... To nie są rasowe strategie, to gry Real Time Strategy, które z prawdziwą strategią nie mają aż tak dużo wspólnego. Do rasowej strategii możnaby zaliczyć Steel Panthers, serię Gettysburg, Close Combat... W RTSach najczęściej chodzi o to, aby przeciwnika, którego baza znajduje się w przeciwległym rogu mapy, zalać masą jednostek. Nie ma tu czasu na planowanie, na dokładne myślenie. Liczy się głównie zręczność, a nie to skąd i gdzie zaatakować przeciwnika. W RTSach nie ma takiej sytuacji (przynajmniej w tych starszych, bo w nowe RTSy nie grałem ostatnio), żeby pancerz czołgu z przodu był twardszy niż z tyłu. Żeby pokonać przeciwnika trzebaby zaatakować go w jego słaby punkt. Oczywiście w RTSach też atakujemy w ten sposób, ale często wystarczy większa ilość jednostek. Swoją drogą nie grałem jeszcze w Neverwinter Nights 2. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja również podpiszę się pod Oblivionem, a z innych gier.. hmm.. Może sagę Prince of Persia? A właśnie : jak jesteś nastawiony do gier MMORPG? WoW, albo Lineage 2 jakiś? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) No ja bym widział to tak 1. LOTR : BFME2 + Witch King 2. Warhammer: Mark of Chaos 3. STALKER 4. Test Drive Unlimited 5. C&C3: Tiberium Wars 6. Fahrenheit 7. Supreme Commander 8. Heroes5:HOF 9. GTR2 10.PES 6 11.Gothic 3 12.Medieval: Total War 2. 13.Company of Heroes. 14.POP:TT 15.AOE 3 + WC 16.Rainbow 6 Vegas 17.FEAR 18.HL2 19.Dark Messiah of Might and Magic 20.Virtua Tennis 3 Poleciłbym ci jeszcze World of Warcraft , grę którą nigdy sie nie starzeje ale .... nie wiem czy byś płacił abonament :rolleyes: Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No ja bym widział to tak 1. LOTR : BFME2 + Witch King 2. Warhammer: Mark of Chaos 3. STALKER 4. Test Drive Unlimited 5. C&C3: Tiberium Wars 6. Fahrenheit - grałem 7. Supreme Commander 8. Heroes5:HOF - gralem, przeszedlem, nawet ta nowa wersje na swoim złomie :P 9. GTR2 - nfs mi styknie 10.PES 6 - nie lubie piłki 11.Gothic 3 - zastanawiam sie wlasnie nad tym.. 12.Medieval: Total War 2. - nie podoba mi sie 13.Company of Heroes - gralem 14.POP:TT - moglbys rozwinac ten skrot?? 15.AOE 3 + WC - nie lubie AOE 16.Rainbow 6 Vegas - nie lubie :) 17.FEAR - przeszedlem 18.HL2 - przeszedlem 19.Dark Messiah of Might and Magic - nie podoba mi sie 20.Virtua Tennis 3 - ooo nie !! :D WoW - to nie dla mnie, za duzo napackanych przyciskow i typowy pochlaniacz czasu, jakbym nie pracowal, mieszkal sam to jeszcze... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 14.Prince of persia : two thrones - czy jakoś tak XD Hmmmm trudne zadanie bo dużo gier przeszedłeś :) Może survival horrory ? RE4/Cold Fear/ Silent hill jakiś ? Rayman: Raving Rabbids sympatyczna gierka dla każdego x] Może jakiś shooter sieciowy ? BF/Cs:S /UT / Americas army (ale jest za free :D:D) Albo jakieś inne sportowe np NBA,NHL,Madden,Tiger Woods ? Może Kroniki Ridicka czy Full spectrum Warrior : ten hammers,Quake4, Hitman najnowszy ? Już nie mam więcej pomysłów :) A tak wgule nie pisałeś czy to muszą być mega super el0 nowe gry czy starsze też się licza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 14.Prince of persia : two thrones - czy jakoś tak XD Hmmmm trudne zadanie bo dużo gier przeszedłeś :) Może survival horrory ? RE4/Cold Fear/ Silent hill jakiś ? Rayman: Raving Rabbids sympatyczna gierka dla każdego x] Może jakiś shooter sieciowy ? BF/Cs:S /UT / Americas army (ale jest za free :D:D) Albo jakieś inne sportowe np NBA,NHL,Madden,Tiger Woods ? Może Kroniki Ridicka czy Full spectrum Warrior : ten hammers,Quake4, Hitman najnowszy ? Już nie mam więcej pomysłów :) A tak wgule nie pisałeś czy to muszą być mega super el0 nowe gry czy starsze też się licza :P re4 juz mam na spisie, cold fear - sterowanie nedzne, silent hill we wszystkie czesci gralem rayman ee nie dla kobity siecowek nie chce bo za malo mam czasu na to sportowe to tylko NBA ale juz mam dosyc gralem w 14 ligach i mialem mistrza polski ;] kronike riddicka przeszedlem full spectrum gralem, quake and hitman tez :D musza byc gry mega nowe grywalnosc i grafa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 rayman nie dla kobity ? czepiasz się :P IMHO 'przeleciałem' już wszystkie godne gry ;) musisz poczekać na coś nowego wartego uwagi :D PS.w cold fear'rze jest normalne sterowanie nie wiem czemu ludzie się czepiają :P (w końcu konwersja no nie ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BilGejtZ Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Najlepsze gry na PC wg serwisu IGN: http://pc.ign.com/index/choice.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...