guziq Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witam. W firmi której pracuje uzywany jest program WF-Mag firmy WA-PRO. Podczas instalacji instaluje on od razu MS SQL Server. Wszystko działa ładnie gdy i program i serwer sa na kompie nr. 1. Gdy zainstaluje WF-Mag na komputerze nr. 2 i chce zeby sie połaczył z serwerem na 1 cos sie pier*oli. Wysyakuje okienko logowania na serwer, wpisuje login i hasło, ENTER, program troche pomysli i znowu wywala to okienko. Login i hasło sa na bank dobre. WTF? Dodam ze program ma licencje tylko na jedno stanowisko, jednak nie wydaje mi sie zeby to była jej wina. A moze sie myle? Czy da rade jakos to obejsc (zeby chociaz zobaczyc jak to działa - jesli by sie sprawdzało licencja na bank została by dokupiona)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimon Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Cześć! Kiedyś posiadałem też tylko jedno stanowisko i jak chciałem skorzystać z drugiego kompa i logowac sie na serwer pisało mi, że znajduje się już "ktoś" w programie i jak się zaloguje osoba zostanie wyproszona :]. Więc uważam, że problem bedzie wynikał z wykupionych stanowisk. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper8888 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 WITAM SERDECZNIE. MAM MAŁY PROBLEM Z WF-MAGIEM START. MIANOWICIE CHODZI O TO ZE NIE WIEM JAK USTAWIC STAŁĄ MARŻE DLA WSZYSTKICH ARTYKUŁÓW TAK ABYM PRZY WPROWADZANIU KAZDEJ POZYCJI NIE MUSIAŁ ROBIC TEGO RECZNIE. WIEM ZE COS TAKIEGO ROBI SIE W RUBRYKACH CENOWYCH ALE ZA CHOLERE NIE POTRAFIE TEGO USTAWIC. DOPIERO RUSZAM ZE SPRZEDAZA I BYŁBYM BARDZO WDZIECZNY ZA POMOC. W RAZIE CZEGO PROSZE PISAC NA ADRES instal.met(małpa)wp.pl. POZDRAWIAM TOMASZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piojez Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam Moja odpowiedź jest oczywiście spóźniona ale może będzie pomocna innym użytkownikom. Należy odpowiednio skonfigurować ustawienia firmy tak aby program automatycznie naliczał stale marże a kategoriach asortymentowych (Kategorie | Powiązane z asortymentem | Kartoteki asortymentowe) dokonać stosownych ustawień wysokości marży. Od tego momentu przy każdej dostawie ceny sprzedaży będą odpowiednio przeliczane. pozdrawiam piotr WITAM SERDECZNIE. MAM MAŁY PROBLEM Z WF-MAGIEM START. MIANOWICIE CHODZI O TO ZE NIE WIEM JAK USTAWIC STAŁĄ MARŻE DLA WSZYSTKICH ARTYKUŁÓW TAK ABYM PRZY WPROWADZANIU KAZDEJ POZYCJI NIE MUSIAŁ ROBIC TEGO RECZNIE. WIEM ZE COS TAKIEGO ROBI SIE W RUBRYKACH CENOWYCH ALE ZA CHOLERE NIE POTRAFIE TEGO USTAWIC. DOPIERO RUSZAM ZE SPRZEDAZA I BYŁBYM BARDZO WDZIECZNY ZA POMOC. W RAZIE CZEGO PROSZE PISAC NA ADRES instal.met(małpa)wp.pl. POZDRAWIAM TOMASZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...