krzyysiu Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Jedyna gra w jaką gram to Counter-Strike 1.6, oprocz tego kompa uzywam tylko do neta, muzy, filmów, sporadycznie photoshop, word itp. Oto moi kandydaci: MS Intelimouse 3.0 - 130zł Logitech MX610 - 140zł Razer Diamondback Plasma - 150zł* być może coś innego? Podkładka to steelpad qck. Dzięki i pozdrawiam! *-ceny z allegro Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez krzyysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nie ma znaczenia jaką wybierzesz, liczy się tylko czy będzie odpowiednio dostosowana do twojej ręki. I czy kształt będzie ci pasować. Aczkolwiek z tych 3 stawiał bym na MS. Nie kupuj myszy na odległość i to co inni polecą, bo to nie ma sensu. Jedyne sensowne rozwiązanie to przetestowanie i wybranie tego co najbardziej odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 a widzieliście kalwiaturę Zboarda do Cs ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AxL Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jedyna gra w jaką gram to Counter-Strike 1.6, oprocz tego kompa uzywam tylko do neta, muzy, filmów, sporadycznie photoshop, word itp. Oto moi kandydaci: MS Intelimouse 3.0 - 130zł Logitech MX610 - 140zł Razer Diamondback Plasma - 150zł* być może coś innego? Podkładka to steelpad qck. Dzięki i pozdrawiam! *-ceny z allegro Wybieraj między MS a Razerem. W pierwszej kolejności radzę wziąć pod uwagę kształt. Obydwie myszki do CS'a beda się świetnie nadawały pod względem technicznym. PS. Do bardziej dynamicznych gier typu Quake (w których raczej gra sie na high-sens) lepszy bedzie DB, ale jeśli ma nie pasowac ci jego kształt to nie ma sensu go brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) ja polecam MX518 + podłkadke Compad Speedpad, miałem doczynenia juz z wieloma podkładkami qck, icemat, steelpad, corepad, func i z tych wszystkich najbardziej mi odpowiada wlasnie Compad Speedpad u nas nie są zbytnio popularne te podkładki ale w niemczech jak najbardziej. Sehr Gut product ;) Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) A ja jeszcze polecę abyś sprawdził czy odpowiada Ci kształt A4tech 718 BF - wiem że jest za tania ale nie widzę aby ustępowała konkurentom .... tylko ta cena taka niska a... :lol: a tak - może ustąpić konkurencji w jednym aspekcie - jest taktowana max 125 Hz - co prawda średni czas opóźnienia przy takiej częstotliwości to 4ms ale w sumie całe życie używałem myszy na takiej/podobnej częstotliwości i to mi nie przeszkadzało - dopiero od stosunkowo nie dawna tak na dobrą sprawę panuje moda na zwiększanie ilości raportów Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Na czym grasz teraz, ile ma dpi i jaki masz ustawiony sens? aha, jeszcze podaj rozdziałkę na jakiej grasz. Myślę, że doskonałą alternatywą dla z lekka zbyt drogiego jak na swoje możliwości IintelliMouse Explorer 3.0 jest MS Wheel Mouse Optical 1.1 - doskonałe wykonanie, fantastyczna, najlepsza rolka z jaką miałem do czynienia oraz świetny dla mnie kształt. W środku dokładnie to samo co w IE 3.0. Jedyny mankament (dla niektórych) to tylko 3 przyciski, zamiast 5 jak w IE 3.0. Polecam :P Aha, tutaj link do porównywarki cen http://www.bazarcen.pl/product_313810.html Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) bierz to co dobrze lezy Ci w rece. w gruncie rzeczy dopiero po jakims czasie zobaczysz jak mysza sie sprawuje. ja osobobiscie bralbym ie 3.0, kultowa, sprawdzona mycha (niestety tylko dla praworecznych) no chyba ze chcialbys klick dzis bylem w media markt i powiem ze zaje****e lezala mi w rece, lepiej niz moj mx500 ktorego posiadam. razery i inne cudaki odpadaja dla mnie pozdro btw. tez gram w csa :wink: edit: a ten ie wyglada pieknie :rolleyes: Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Noo, najważniejszy jest kształt - koniecznie sprawdź która Ci pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 tak sobie siedzialem i wpatrywalem sie w swoj poprzedni post (a zwlaszcza w ten obrazek) :D :D :D :D i stwierdzilem ze sobie kupie tego explorera :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: B-) B-) :wink: :wink: :rolleyes: :rolleyes: :lol: :lol: :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja tam bym chciał WMO z optyką mx518 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Teraz gram na media-shicie z za 10zł, ile to ma dpi nie mam pojecia. Gram w 1440x900, sens 10,6. Chyba jednak się zdecyduje na IE, ladniejsza jest i mowicie ze niezła technicznie. A ręka zawsze się przyzwyczai. W radomskim MM nie mieli ani DB ani IE :(, moze w jakims sklepie beda mieli. Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez krzyysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Teraz gram na media-shicie z za 10zł, ile to ma dpi nie mam pojecia. Gram w 1440x900, sens 10,6. Chyba jednak się zdecyduje na IE, ladniejsza jest i mowicie ze niezła technicznie. A ręka zawsze się przyzwyczai. W radomskim MM nie mieli ani DB ani IE :(, moze w jakims sklepie beda mieli. IE jest dosyć wyraźnie zacofana technologicznie. Dosyć szybko wpada w akcelerację wst. i ma z 400 dpi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jak grasz na takim sensie i rozdziałce ekrane, to IE spokojnie możesz sobie odpuścić (będzie nieprecyzyjna). Kup coś o dużej rozdzielczości, np. MX518. A z Razerów to fajny jest jeszcze krait - dla mnie ma lepszy kształt niż DB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AxL Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jak grasz na takim sensie i rozdziałce ekrane, to IE spokojnie możesz sobie odpuścić (będzie nieprecyzyjna). Kup coś o dużej rozdzielczości, np. MX518. A z Razerów to fajny jest jeszcze krait - dla mnie ma lepszy kształt niż DB. Fakt, dla mnie także Krait jest wygodniejszy od DB, w którym dodatkowe przyciski tylko mi przeszkadzają i podczas gry czy chce czy nie chcę to je przez przypadek wciskam :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...