Gość Genesis Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witam, Przeglądałem właśnie oferty producentów w poszukiwaniu płyt z AMD690G, ale przypadkiem natknąłem się na ciekawą płytę ABITa http://www2.abit.com.tw/page/pl/motherboar...PE=Socket%20AM2 Nie słyszałem o nForce 520, a to raczej nie jest pomyłka w pisowni, bo nazwa płyty może sugerować, że jest ona oparta o tenże chipset. Funkcje jak w wyższych modelach i jeżeli wierzyć AN w nazwie to może nadawać się do OC. Czy ktoś ma jakieś detale o tej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genesis Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 W action znalazłem płytę ASROCK ALiveNF5-eSATA2, również na nForce 520. Cena dość wysoka, ale jest kodek ALC888 i eSata2 (2 sztuki). Czyżby jakaś cicha premiera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Płytka wygląda na budżetową. Brak radiatorów na mosach (choć jest miejsce), zwykły pasyw na mostku (a nie OTES jak w takim KN9), elektrolityczne kondziory, ustawienie złącza PATA jakieś takie nie-abitowe. Ale jeśli dobrze widzę - ma sporo diod na sobie, może być taki cyrk jak QuadGT :D Ale jak na budżetówkę - cieszy bios nie lutowany do laminatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Z tego co widac na stronie http://www.nvidia.com/page/nforce5_features_amd.html to nForce 520 jest jeszcze gorszy od 550. Ja bym jakis cudow nie oczekiwal ;). Imho lepsza bedzie KN9 (nie ma to jak stary, sprawdzony NF4) ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Tak ale zauważ, że w tym zestawieniu wszystkie NF500 to przemalowane NF4. A NF520 to jakaś hybryda pomiędzy "starym dobrym" czwartym, a nie tak bardzo lubianym piątym. Nie wiem co to fizycznie jest. MSI ma taki model, chyba K9NF4, z NF500 Ultra - a jest to po prostu NF4 Ultra. Asus M2N-E SLI ma NF500SLI, a po zdjęciu radiatorów okazuje się że siedzi tam... NF4 Ultra. Nawet nie zmienili oznaczeń na układzie. NF520 różni się od NF4 (NF500) niby dźwiękiem HD (oczywiście na miarę pokładówek ;)), oraz brakiem GbE. Tymczasem Abit wstawił tam odpowiedni chip do sieci (tak jak w KN9) i jakoś to fruwa. Ale rzeczywiście wygląda gorzej. Kolorystyka bardziej dla płyt budżetowych, choć oznaczenie "AN" sugeruje coś innego. P.S. Dostęp do zaawansowanych opcji w bios pewnie jak w NF-M2S, po wciśnięciu Ctrl+F1. Skąd my to znamy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Na dole opisu jest że ma Softmenu to nie powinno być żadnych Ctrl+F1. Może ktoś wypróbuje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Witam! Czy ktoś już testował tą płytę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint176 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Będac dzisiaj w Apollo i chcąc kupić Abita KN9 usłyszałem ze juz ich nie produkują i zamiast tego jest Abit An52. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 no to cóż cieszę sie że kilka dni temu udało mi sie tam kupić jeszcze pewnego i sprawdzonego KN9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrz Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam wszystkich, znalazlem cos takiego cyt.: "Because the Overclocking ability of NF520 chipset isn't good enough, I also only hit an 229 MHzs, so far still in the research; Suggest first you not Overclocking, quite unsteady, the NF520 is NF550 drop down a version, so in the Overclocking ability still not good." Czy to mozliwe, ze AN52 wyciaga tylko 229 MHz HTT?? ASROCK ALiveNF5-eSATA2+ na tym samym chipsecie pozwala na osiagniecie 330 HTT a niekiedy 365 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Gdzie to znalazłeś - podaj linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Z jednego niemieckiego forum <a href="http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showthread.php?t=306907&page=7">link</a> , tez ktos uzyl jako cytat. Chcialbym aby jakis uzytkownik potwierdzil, iz jest to bzdura, gdyz na dniach bede zmuszony kupic AN52 lub KN9-S ( KN9 brak :( ) :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 mają przestać produkować KN9 ?! niefajnie :/ mam jeszcze dostep do kilku płyt. jakby ktoś był zainteresowany to walić na GG. Co do AN52 - pewnie bedzie jak z KN9. po którymś tam biosie płyta pokaże rogi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Jeszcze dwa linki z moich poszukiwan odnosnie AN52: http://www.adrenaline.com.br/forum/showthread.php?t=149058 - conieco o regulacji napiec (mam nadzieje, ze chodzi o AN52) http://forum.abit-usa.com/archive/index.php/t-122883.html - kolejne potwierdzenie max htt na poziomie 220 MHz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Będac dzisiaj w Apollo i chcąc kupić Abita KN9 usłyszałem ze juz ich nie produkują i zamiast tego jest Abit An52. :blink:Nvidia zakończyła produkcję nf4. Pewnie niedługo dfi nf4 też zacznie znikać z półek. Koniec Am2 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryass Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Szkoda, nie pierwszy raz tak bywa, ze dobry produkt znika i jest zastepowany gorszym. Rada jest chyba tylko jedna - do sklepow i zgarniac ostatnie sztuki - ja tak zrobilem :wink: pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Nvidia zakończyła produkcję nf4. Pewnie niedługo dfi nf4 też zacznie znikać z półek. Koniec Am2 Pora na ATI 690 :). BIOSTAR na tym chipsecie bardzo ładnie sobie bryka - 350MHz z BIOSu. Edytowane 18 Czerwca 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Pora na ATI 690 :). BIOSTAR na tym chipsecie bardzo ładnie sobie bryka - 350MHz z BIOSu.Tak dobrze, że jest biostar TA690g :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Ma ktoś z was już to mobo ? Będzie też dobre jak KN9 ? , a czemu zastąpili kn9 tą płytą ? Przecież to świetna płytka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Ma ktoś z was już to mobo ? Będzie też dobre jak KN9 ? , a czemu zastąpili kn9 tą płytą ? Przecież to świetna płytka :)Ja miałem tą płyt tydzień. Niezły syf jak na razie (może nowy BIOS coś zmieni). Max HTT to 220 MHz. Myślałem, że się popłaczę. Dobrze, że zdążyłem wymienić na KN9 - teraz Brisbane chodzi na 2850 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 a nForce 4 chyba jest wycofywane z produkcji ... AM2 umiera :( ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) a nForce 4 chyba jest wycofywane z produkcji ... AM2 umiera icon_sad2.gif ? Niemożliwe, przecież AM2 będzie zgodne z am2+ , a poza tym am2+ to przejściowa platforma, Sorki za OT Edytowane 3 Czerwca 2015 przez HEROINE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 chodziło mi o to , że umiera w sensie, że nie będzie fajnych mobasów żadnych na niego ... już teraz zostaje tylko DFI i coś na 690G od AMD ... jak wycofają tego Abita KN9 ... Koniec OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 to AN52 wygląda bardzo podobnie do IP35-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Ogólnie... wygląda biednie :P Ja też kupiłem KN9 z ostatniej dostawy. Pewnie AN52 nie dorówna starszemu bratu. Mam nadzieej że jak wyjdzie te całe K10 to ktoś zrobi jakiś dobry i chłodny chipset do tego, co by najlepiej był kompatybilny wstecz. Bo teraz nam istne cudo znika <_< i zastępują je cienizną. Edytowane 9 Lipca 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Ogólnie... wygląda biednie :P Ja też kupiłem KN9 z ostatniej dostawy. Pewnie AN52 nie dorówna starszemu bratu. Mam nadzieej że jak wyjdzie te całe K10 to ktoś zrobi jakiś dobry i chłodny chipset do tego, co by najlepiej był kompatybilny wstecz. Bo teraz nam istne cudo znika <_< i zastępują je cienizną. Ja licze na chipsety od AMD/ATI. Zawsze byly chlodne i tak samo wydajne. Byc moze dlatego sa chlodne, ze jest mostek polnocny i poludniowy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 AN52S juz zdecydowanie ciekawiej wyglada. Posiada SilentOTES'a :). Tutaj sa fotki :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symering Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 AN52S juz zdecydowanie ciekawiej wyglada. Posiada SilentOTES'a :). Tutaj sa fotki :).No dobra, tylko gdzie ja dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 poszukaj na skąpcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Wydaje mi sie ze zwykle AN52 to bedzie budzetowka, a AN52S to dopiero nastepca KN9. Ten sam laminat, OTES, itd. Do tego nowy bios i powinna sie wyrobic. Z KN9 tez na poczatku szalu nie bylo, dopiero jak poprawili biosy pokazala rogi. Edytowane 21 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...