heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Przesiadam sie z s. 939 na s. 775 padlo na: Abit AB9 PRO E4300 lub E6300 Corsair 2048MB 675MHz Twin2X CL4 (2x1024) Reszta pozostaje taka jak w sigu. Dobry zestawik ? Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) hmm... a nie lepiej kupic lepsza grafe i przeczekac do nowych prockow AMD i nowego socketu Intela? bo tak wzrost wydajnosci bedziesz mial znikomy ;/ bys kupil 8800GTS 320MB i spokojnie bys jeden rok wytrzymal :D Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 to juz postanowione, przesiadka 100%, czesci wystawione juz na allegro, chodzi mi czy wybralem dobre, jesli chodzi o grafike czekam na 8600/8300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 mysle, ze dobre ew. mozna pomyslec nad innymi pamieciami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 i procek jednak E6300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 nie wiem czy oplaca sie doplacac 100 zl do e6300 i polecam kupowac kompa pod koniec kwietnia bo juz procki intela i amd beda po wielkiej obnizce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No ja bym jednak wziął E4300 zamiast E6300 - ma wyższy mnożnik (9 zamiast 7) i niższe FSB, zmieniasz je na 266 i już masz prawie E6600, tyle, że masz 2MB cache zamiast 4MB, ale to nie jest wielka różnica w wydajności. Do tego E4300 jest minimalnie chłodniejszy, bo ma fizycznie tylko 2MB cache, a E6300 ma 4MB, z czego połowę zablokowaną. Płytę główną równie dobrze możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ABit AB9 bez PRO - wersja PRO jest jakiejś 60-70 zł droższa, a ma dwa porty SATA wiecej i chyba port eSATA na tylnim panelu - jeśli nie korzystasz, to lepiej za tą kwotę kupić np. Freezera 7 PRO. To tyle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 mam do chlodzenia ninje, a z tym prockiem to sam juz nie wiem, chyba jednak wezme e6300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Bierzesz E6300 który ma mnożnik 7x a przy AB9 Pro która wyciąga około 420 to zabardzo nie zawojujesz na tym procku, IMO E4300 będzie lepszym wyborem przy tej płycie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 nie zalezy mi na jakims kosmicznym oc, cos kolo 3ghz osiagne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Płyta robi fsb około 420 więc pomnóż sobie 7x420=2940 teoretycznie będziesz miał prawie swoje 3ghz ;] Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 teraz to mam metlik w glowie !? przeciez e4300 to taki kastracik :/ co radzicie zakladajac ze ma sie skad dolozyc do e6300 brac czy nie ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 teraz to mam metlik w glowie !? przeciez e4300 to taki kastracik :/ co radzicie zakladajac ze ma sie skad dolozyc do e6300 brac czy nie ?! Dlaczego kastracik?? E4300 niema tam jakiejś wirtualizacji której i tak nie wykorzystasz, i niema ona wpływu na wydajność a w porównaniu do E6300 mniej sie grzeje i ma mniejszy apetyt na prąd, a zawsze masz ten mnożnik x9 i OC będzie łatwiejsze niż w przypadku E6300 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 no to chyba sklaniam sie ku e4300 moze ktos sie jeszcze wypowie i utwierdzi mnie w przekonaniu na rzecz e4300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Co tu dużo mówić kupuj e4300 i już. Cena niższa wydajność ta sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 no ale jednak e6300 jest niewiele wydajniejszy ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hmm no jeżeli 30mhz robi Ci taką wielką różnice?? Dlaczego tak sie przychylasz w strone E6300 skoro mimo wszystko jest mniej opłacalnym wyborem..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 no wlasnie kurcze nie wiem, jakos takie mam odczucie ze to kastrat, w sumie kase mam i na ten i na ten procek ale zaden inny :) to dlaczego by nie dolozyc i nie kupic wydajniejszego !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 to dlaczego by nie dolozyc i nie kupic wydajniejszego !? Porównując te dwa procki, raczej nie można powiedzieć o jakiejś przewadze E6300, jeżeli weźmiesz np E4300@2,5ghz i E6300@2,5ghz to procki mają taką samą wydajność przy czym E4300 dalej sie mniej grzeje i pobiera mniej prądu, a 100zł zostaje w kieszeni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 chyba mnie przekonales :) moze jednak ktos poleci 6300 ? cos czuje ze jednak nie, co do reszty moze byc tak !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Mobasek jak najbardziej, a ramki bierz OCZ 2x1GB Special Ops i będzie cycuś malinka :D :D p.s jakby co to te memki Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ok wymieni te pamieci, jesli nie sprowadza ich do sklepu w ktorym kupuje wszystko zamowie je ze stronki ktora podales, jest to wiarygodny sklep ? moj szef "pociagnie" taki zestaw mam nadzieje :) ps. przespalem sie z ta mysla jaki brac procej i dalej mam mieszane uczucia co do e4300 ciagnie mnie do e6300 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) ok wymieni te pamieci, jesli nie sprowadza ich do sklepu w ktorym kupuje wszystko zamowie je ze stronki ktora podales, jest to wiarygodny sklep ? moj szef "pociagnie" taki zestaw mam nadzieje icon_smile3.gif Sklep wiarygodny, nieraz tam kupowałem ;] Szef pociągnie to z palcem w..... :wink: ps. przespalem sie z ta mysla jaki brac procej i dalej mam mieszane uczucia co do e4300 ciagnie mnie do e6300 :/ No ja już nie wiem jak Cie przekonać.....Jakbyś brał AB9 ale QuadGT to wtedy można by sie zastanowić nad E6300 bo przy takiej płytce mnożnik x7 nie przeszkadza, a przy AB9 lepiej wziąć E4300 już Ci to mówiłem, osobiście to brałbym E4300 zamiast E6300, później to już lepiej dokładać do E6600 w najgorszym przypadku E6400 :wink: p.s jak dalej nie jesteś przekonany do E4300 to może pomyśl nad E6400, masz już ten mnożnik x8 i jakoś to będzie :D Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Do podkrecania e6300 trzeba miec dobre pamieci i plyte glowna. A do e4300 wystarcza te komponenty co podales. Wiec jesli nie bedziesz krecic proca do kosmicznych watosci to bierz E4300 - do 3GHz spokojnie dociagniesz i przy okazji zaoszczedzisz troche kasy. Sam mam zamiar kupic takie same czesci do kompa, ale narazie czekam na obizki procka (22 kwietnia maja spasc ceny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mówisz że e4300 to kastrat to ja ci powiem że kastrat to jest ale e6300, jak już brać e6--- to przynajmniej e6320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 heryf i co dalej chcesz E6300?? :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Chyba, już sie przekonał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 biore e4300, abit ab9 pro i te pamiec OCZ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 No i bardzo dobry wybór :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 a co myslicie o tej plycie jest w podobnej cenie co ab9 pro Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...