Zenfist Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Sam sobie robisz antyreklame tzn ze po 0.5 roku od daty produkcji seasonici nadaja sie na smietnik... te 0.5 roku sam dodałeś ;) każdy zasilacz ma prawo się zepsuć to mogę zrozumieć - jednak co innego z wypuszczaniem przez naprawiającą firmę starych sztrucli jako nówek - a jak sie nie sprzedaje u nich to oczywiście zawsze można wypchać do naszego kraju :mur: Oczywiście - zawsze można trafić super zasilacz na allegro, jest ich wiele :-) I większość sprzedawców jest uczciwa. Warto jednak dwa razy sprawdzić co się kupuje tyle ode mnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Przeczytałem cały wątek i mam takie pytania: 1) nową rewizję Topowera TOP-480SPW EZA można dostać tylko u Zenfista czy w sklepach zwykłych śmiertelników też? Po czym można pozanć nową rewizję? 2) Jak jest ze stabilnością napięć nowej rewizji tegoż zasilacza (czy ktoś dysponuje wartościami liczbowymi w tym względzie?) EDIT: Znalazłem test tego zasilacza na in4, mam nadzieję że nikt mnie nie zlinczuje za zamieszczenie linku KLYK Jak widać, wachania napięć pomiędzy idle a stress na linii 12V wynoszą 0,08V. Hmmm... to chyba nieźle, jak myślicie? Podobno komputer może zacząć się resetować dopiero, gdy wachania przekroczą 0,1V dla linii 12V. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Fulgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Eee tam, resety to się mogą zacząć, jak napięcie na 12V spadnie poniżej 11,4V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Przeczytałem cały wątek i mam takie pytania: 1) nową rewizję Topowera TOP-480SPW EZA można dostać tylko u Zenfista czy w sklepach zwykłych śmiertelników też? Po czym można pozanć nową rewizję? 2) Jak jest ze stabilnością napięć nowej rewizji tegoż zasilacza (czy ktoś dysponuje wartościami liczbowymi w tym względzie?) EDIT: Znalazłem test tego zasilacza na in4, mam nadzieję że nikt mnie nie zlinczuje za zamieszczenie linku KLYK Jak widać, wachania napięć pomiędzy idle a stress na linii 12V wynoszą 0,08V. Hmmm... to chyba nieźle, jak myślicie? Podobno komputer może zacząć się resetować dopiero, gdy wachania przekroczą 0,1V dla linii 12V. przede wszystkim inne pudełko - takie jak na fotkach @ zenfist.pl - trzyma też lepiej +12V i jest zdecydowanie cichszy :-) Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 te 0.5 roku sam dodałeś ;) każdy zasilacz ma prawo się zepsuć to mogę zrozumieć - jednak co innego z wypuszczaniem przez naprawiającą firmę starych sztrucli jako nówek - a jak sie nie sprzedaje u nich to oczywiście zawsze można wypchać do naszego kraju :mur: Oczywiście - zawsze można trafić super zasilacz na allegro, jest ich wiele :-) I większość sprzedawców jest uczciwa. Warto jednak dwa razy sprawdzić co się kupuje tyle ode mnie :-)czyli znowu sobie przeczysz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Jak ktoś chce kupować Seasonica to niech sobie kupuje, to nie mój komputer w końcu. Nie ma co się kłócić o wyższości jednego nad drugim i na silę sobie czegoś udowadniać. Zasilacze, które pojawiają się na allegro po 100 czy nawet do 200zł o mocy 500W na pewno albo nie mają tych 500W albo nie są nowe choćby mi to ktoś przysięgał. W ekonomii nie ma darmowych obiadów...brzmi słynne powiedzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 każdy zasilacz ma prawo się zepsuć to mogę zrozumieć - jednak co innego z wypuszczaniem przez naprawiającą firmę starych sztrucli jako nówek - a jak sie nie sprzedaje u nich to oczywiście zawsze można wypchać do naszego kraju :mur: Oczywiście - zawsze można trafić super zasilacz na allegro, jest ich wiele :-) I większość sprzedawców jest uczciwa. Warto jednak dwa razy sprawdzić co się kupuje tyle ode mnie :-)Każdy zasilacz moze sie zepsuć, tak jak każda rzecz na tym świecie, ale to nie oznacza, ze powinien sie psuć masowo i wielokrotnie nowy i markowy zasilacz. Udowadniajac , ze markowa nówka moze sie zepsuć zwłaszcza przy swoich wysokich cenach jest dobijajace. Na podstawie swoich doswiadczeń mogę tyle powiedzieć: miałem 3 nowe i markowe zasilacze, 2 z nich skończyły w serwisie: chieftec 350W (140zł) 24mc gwarancji - miałem rok i był bezproblemowy (sprzedałem) chieftec 400W (160zł) 24mc - ok 6 miesiecy dobijajacego szumu i pewnego dnia odpalajac kompa usłyszałem huk, wywaliło większość korków w mieszkaniu (3 tygodnie juz siedzi na gwarancjach i serwisach) bequiet 350W straight power (220zł) 36mc - z niesprawnym wentylatorem (od początku) (czas realizacji gwarancji - wymiana na nowy ponad 5 tygodni) miałem 4 z allegro: delta 350W pb2 (30zł) 6mc gwarancji - cichszej zasiłki w kompie nie mialem, obecnie u kuzyna na s754 i r9600XT delta 350W pb2 (30zł) 6mc, utraciłem zrywajac plombę - zesputy wentylator, ale napiecia stabilne, wentylator wymieniłem, obecnie u kuzyna sA i r9600pro delta 350W AB-4A (50zł) 24mc - tylko odpalona na sucho (obciazenie ok 25W na 12v i 5W na 5v - wentylatory i dvdrw) i co? wahania napieć mniejsze niż u bequieta hałas z nim porównywalny i nie cyka, do tego obudowa w nieco grubszej blachy i lepiej spasowana - będzie pracowała wkrótce na asus a8n sli deluxe z venice i pewnie gf6800, poza tym na liniach 12v bije bequieta o 7A! seasonic s12 500W oem (180zł) 24mc (plomb nie było wiec adda zawsze moze wrócić) - specjalnie otworzyłem, zeby zobaczyć czy nie był już reaminowany lub używany o dziwo nie zauwazyłem śladów ani jednego ani drugiego, wtedy, też wstawiłem zawarda - oryginalna adda pracowała porównywalnie do zawarda (moze większy hałas z łozysk kulkowych- ale minimalnie) a napięcia bardziej stabilne od mierzonych na chieftecu 400W Podsumowujac: To co mozna ewentualnie wybaczyć w delcie 350W za (30zl), to nie da rady wybaczyc bequietowi 350W sp (220zł) - niesprawny wentylator nb. delta 350W (30zł) zasili i konfig z 5v i symetryczny i podobnie dobrze z 12v (bo i delta i bequiet maja po 18A na 12v) Mialem dwie nowe i markowe zasiłki szef 400W i bqt350W, ostatecznie przez 2 tygodnie dzieki tym zasilaczom musiałem chodzic na noname Allied 400W, jezeli posiadajac 2 nowe markowe maszyny, nie mam pewności, czy nie będe zmuszony podłączac noname to jak dzikeuję, za markowość i nowość tych zasilaczy. Czas naprawy jest kosmiczny bqt ponad 5 tygodni a szef ponad 3 tyg (i jeszcze go nie mam) Proszę mnie wobec tego przekonać, że kupno nowego markowago zasilacza z pewnego sklepu, a nie allegro ma sens. Wydajac 220zł na bqt mogę chyba żadać sprawnego wentylatora? jesli jest od początku niesprawny to oznacza, ze cała kontrola jakości, znaczki QC i plomby można w d**e włożyć. Prosze nie pisać o tym, ze miałem niezwykłego pecha, bo pech w defektach nowych zasiłek jest wliczony w cene i nie ma prawa sie zdarzać i najbardziej wymiernie określa ich jakość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Wiec TOPOWER TOP-480SPW EZA taki dokladnie jak na zenfist.pl bedzie dobrym wyborem do konfiguracji? e6300@3100, 2gb ramu, GF8800GTX?, 2xhdd etc. I czy bedzie bardziej cichszy niz kilkuletni chiftec 1136H ktory dziala okolo 16h na dobe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 U producenta, który nie oszczędza, takie rzeczy zdarzają się nader rzadko. Wiesz, że producent (fabryka) robi zasilacze na zamówienie danego dystrybutora, który nierzadko przykleja tylko swoją nalepkę i daje pudełko i akcesoria. Np. w chieftecach na bebechach nie oszczędzają, tylko na wentylatorach i taka jest ich polityka. Pół biedy jeśli to są wentylatory, bo je serwis może wymienić. Gorzej jeśli jest to np. pozbywanie się zabezpieczeń, jak np. w którejś z tych bardzo sprawnych zasiłek (albo Ss albo FSP) skleroza wybacz, gdzie pozbyto się nawet sztucznego obciążenia, żeby zwiększyć sprawność i zmniejszyć koszta. Pomijam tu zasilacze niskiej klasy, gdzie zabezpieczeń nawet nie ma, np. Tacens, gdzie pominięto zabezpieczenie przeciw przeciążeniowe. Generalnie jeśli chodzi o zasilacze do 300 zł to kontrole jakości zdarzają się nader rzadko. Jak ktoś chce kupić zasilacz, na którym na pewno się nie zaoszczędziło, to kupuje sobie zasilacz Coolteka CT lub Topowera z wyższej półki, ewentualnie Enermaxa Galaxy albo Tagana U25/U35. Generalnie każdy kupuje na co go stać, tylko dla nas, ludzi o raczej niskiej średniej dochodów w UE, normalne ceny zasilaczy są wysokimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Wiec TOPOWER TOP-480SPW EZA taki dokladnie jak na zenfist.pl bedzie dobrym wyborem do konfiguracji? e6300@3100, 2gb ramu, GF8800GTX?, 2xhdd etc. I czy bedzie bardziej cichszy niz kilkuletni chiftec 1136H ktory dziala okolo 16h na dobe? ? Zalezy mi na odp. bo musze go zamowic jak najszybciej... EDIT: No i czy mozna bezpiecznie kupic ta zasilke za posrednictwem allegro u zenfist? Nie bedzie niespodzianek? Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez xrobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) ? Zalezy mi na odp. bo musze go zamowic jak najszybciej... EDIT: No i czy mozna bezpiecznie kupic ta zasilke za posrednictwem allegro u zenfist? Nie bedzie niespodzianek? Zależy o jakie niespodzianki Ci chodzi - jeżeli chcesz jajko niespodziankę w paczce to niestety nie dodajemy. :D BTW - taniej wyjdzie Ci zamówić do końca świąt przez stronę - jest promo na ten model. Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja się nie dziwię, że jest promo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 BENITO, aleś mi namieszał w głowie. Ja też już byłem prawie zdecydowany na Topowera TOP-480 SPW EZA lub Tracensa Valeo Smart 480 - ceny obydwu nie przekraczają 300zł, wachania na +12 odpowiednio ~0,08V oraz ~0,05V (opierając się na testach wyszperanych w internecie). Po twojej wypowiedzi odsunąłem się od tych zasilaczy na długość kija :kijem: Cóż, trzeba szukać dalej :rolleyes: Widzę, że jesteś człowiekiem znającym się na zasilaczach, a znać takiego człowieka to prawdziwe szczęście :) Co myślisz o takim np. Topower TOP-450 P3 U12 EZ (450W)? Link z testem tego zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 P3 jest lepszy i od tacensa i od tego 480 SPW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja się nie dziwię, że jest promo ;) Promo było przed topiciem :P co do różnic między SPW a P3 to oczywiste jest że P3 lepsze :lol2: A od tego z kolei lepsze pod względem napięć jest P7, od którego lepsze jest P8 i P9. Co to Tacens 480 to ten model akurat ma odpowiednie zabezpieczenia i co dziwo bardzo dobrze trzyma napięcia. Jednak i od niego cichszy jest zwykle P3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Właśnie dlatego nie dziwię się, że jest promo. Logiczna odpowiedź, bo P3 jest po prostu lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) hmm - pytanie czy TOP-480SPW jest złym czy dobrym zasilaczem? Jak uważasz? Czy jest wart tych ~260zł No i czy miałeś w rękach jego nową wersje. Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 P8 i P9 No wlasnie... Idzie je kupić w polsce? Jest szansa ze się w ofercie pojawia? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Zależy o jakie niespodzianki Ci chodzi O niespodzianki typu niekompletny osprzet, albo nowy model ze starymi bebechami... I zapytam sie jeszcze raz bo odp nie uzyskalem. Jaki zasilacz do ~300zl pociagnie spokojnie E6300@3100, GF 8800GTX ,2gb etc... Prosil bym modele w kolejnosci proponowanej od najbardziej poleconych. Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez xrobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Możesz być spokojny :-) Co do zasilacza, który pociągnie 8800GTX i C2D@ 3.1 to będzie to każda zasiłka o mocy > 400W i mocnej linii +12V wybór jest po prostu gigantyczny :D Cloperflake podał w drugim poście rozsądną bazę. Dorzuciłbym do niej jeszcze Topower TOP-420P7 U12 420W i Amacrox Frei Erde 500W. Jeżeli pytasz o ponumerowanie "kolejności proponowanej od najbardziej poleconych" to najlepiej będzie zrobić ankietę w pierwszym poście ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Przecież wiadomo Marcin, że SPW to zasiłka typu low budget u Topowera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Przecież wiadomo Marcin, że SPW to zasiłka typu low budget u Topowera. Oczywiście :-) Nie neguje tego - jednak przyznasz, że ten budżet zjada wiele zasilaczy do 260zł na śniadanie :-) no i faktycznie ma te 480W, jest cichy, na odpinane okablowanie i ma zabezpieczenia vel'TOP(ower), które działają. No wlasnie... Idzie je kupić w polsce? Jest szansa ze się w ofercie pojawia? :P P8? masz przecież Tagany u25 i u35 ;) co do P9 to podobnie jak P10 są to drogie zasilacze, więc pewnie do nas nie trafią (chociaż mam nadzieje, że się mylę). Jest też P1 (bardzo wysoka sprawność dla zasilaczy o mocy > 550W). Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 P1 to następca P3 jak mnie pamięć nie myli. Wyższe P w stosunku do P7 będą miały tylko wyższą sprawność a stabilność napięć podobną. Więc czy sensowne jest kupowanie dwutrafowych potworów w stylu TG U25/ U35, skoro P7 im dorównuje. Raczej nie. Chyba że ktoś dokładając kilkaset zł chce zaoszczędzić parę groszy na rachunkach za prąd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 P1 to następca P3 jak mnie pamięć nie myli. Wyższe P w stosunku do P7 będą miały tylko wyższą sprawność a stabilność napięć podobną. Więc czy sensowne jest kupowanie dwutrafowych potworów w stylu TG U25/ U35, skoro P7 im dorównuje. Raczej nie. Chyba że ktoś dokładając kilkaset zł chce zaoszczędzić parę groszy na rachunkach za prąd :D P1 jest następcą P3 jednak... P3 masz 450W a P1 od 550 i 750 więc trudno mówić o następstwie :/ P7 niebawem sie skończą, tak jak kiedyś P6... jak to mówią to co dobre nie trwa wiecznie... Ciekawe czy tagan odbuduje swoją reputacje przez serię U33 i U88 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Co to ma być za U33 i U88? Coś więcej proszę o ile cię tajemnice handlowe nie ograniczają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Troche sie zaczalem zastanawiac nad tym TOPOWER 480SPW EZA. Bedzie on dobrym wyborem do ~300zl? W razie cos to zawsze mozna cos dolozyc. EDIT: Zdecydowalem sie na zakup ENERMAX LIBERTY ELT400AWT. Mam nadzieje ze nie bede mial z nim problemow, i dojdzie dosc szybko ;] Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez xrobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 to może i ja się podłącze do dyskusji. Czy możecie mi powiedzieć jak wypada porówanie Topowera TOP-450P3 U12 450W i Topowera TOP-450P7 U12 450W. Pod wzgledem stabilnosci to rozumiem ze p7 jest lepszy. A jak jest z ciszą ?? zalezy mi na tym bardzo, moj aktualny zasilacz jest nieslyszalny, z malym zastrzezeniem, pod obciazeniem cewki mu piszczą co doprowadza mnie do szału :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 P7 będzie odrobinę głośniejszy, ale i tak daleko mu do U35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 wiatraki mają takie same, rozumiem ze w p7 jest inaczej ustawiony regulator termiczny ?? bo watpie zeby p7 miało mniejszą sprawność niż p3 ? zgadza się ? A moze Benito poleciłbyś jeszcze coś innego w podobnym zakresie cenowym, gdzie priorytetem jest cisza (pasywne odpadają, bo jakoś w tą pasywność pracy zasilacza nie wierze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 U35 ma dużo większą rezerwę na przegrzanie...za dużą jak na domowe warunki. Kup sobie P7 i zobaczysz, głośny nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...