LCC Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Mam pytanko czym różnią się te płyty i która z nich będzie lepsza? Pytam gdyż w opisie nie widzę żadnej różnicy ale pewnie się mylę. Asus P5B i P5B-E. Proszę o wyrozumiałość :) Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASUS_PL_KUBA Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Różnica pomiędzy tymi płytami głównymi sprowadza się do: P5B - mostek SB ICH8 - 4 porty SATA, LAN obsługiwany przez chipset Realtek 8111B P5B-E - mostek SB ICH8R - 6 portów SATA z obsługą RAID, LAN obsługiwany przez chipset Attansic L1 Ten model posiada również kontroler FireWire 1394a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dzięki :) Czyli co byś brał? Chcę to dla kumpla. Będzie się bawił w OC. Różnica cen dość znaczna - tam gdzie on kupuje... P5B-380zl, P5B-E-450zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Dzięki :) Czyli co byś brał? Chcę to dla kumpla. Będzie się bawił w OC. Różnica cen dość znaczna - tam gdzie on kupuje... P5B-380zl, P5B-E-450zl. W oc nie ma różnicy, zapytaj się czy chce stawiać RAID, na P5B jest to trochę utrudnione, bo drugi dysk trzeba podpiąć do zewnętrznego e-sata, a o kabelek jest ciężko. Kartę FireWire jak będzie potrzebował kupi za dużo mniej niż różnica w cenie pomiędzy płytami. Jak będzie brał P5B to koniecznie rev 1.04, bo starsze mają max tylko 2.1V na pamięciach. Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Czyli jakby wziął P5B-E to nie ważne jaką rewizję? Tylko przy P5B trzeba na to patrzeć? Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Czyli jakby wziął P5B-E to nie ważne jaką rewizję? Tylko przy P5B trzeba na to patrzeć?w starszych rewizjach P5B-E też max było 2.1V, bo to z wyjątkiem dodatkowego wyposażenia dokładnie ta sama płyta, ale jak wyglądają nowsze rewizje i od której rozszerzono zakres napięć nie mam zielonego pojęcia, popytaj się w wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zdecydowałem się na P5B-E dla siebie i dla kumpla :) Mam takie pytanko czy znacie może jakieś linki do lektury z opisami jak podkręcać procka i ramy na tej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbercik27 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 A ja mam takie pytanko dla szczęśliwych posiadaczy tej oto płytki Asus P5B-E s.775 i965 DDR2 sATA2. Czy ona obsłuży mi 2 kontrolery na ATA , bo mam dysk pod ATA i nie chcę zmieniać na SATA , bo nie mam na niego kaski za bardzo.Na wielu stronkach jest napisane , że raz obsługuje 1 ATA a na innych , że 2.To jak to w końcu jest ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 A ja mam takie pytanko dla szczęśliwych posiadaczy tej oto płytki Asus P5B-E s.775 i965 DDR2 sATA2. Czy ona obsłuży mi 2 kontrolery na ATA , bo mam dysk pod ATA i nie chcę zmieniać na SATA , bo nie mam na niego kaski za bardzo.Na wielu stronkach jest napisane , że raz obsługuje 1 ATA a na innych , że 2.To jak to w końcu jest ??? Do płyty podepniesz 2 urządzenia na ATA za pomocą jednej taśmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 1 kanal czyli dwa urzadzenia :) Trzeba czytac to co jest napisane drobnym druczkiem :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbercik27 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Wielkie Dzięki.Po prostu wolałem mieć 100 % pewność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Czy na tej płycie P5B-E idzie podkręcić proca bez synchro z pamięciami? Np. proc na FSB 450, a pamiątki na 800 Mhz (400). Jeśli tak to jak to się robi bo ja nie widzę takiej opcji tylko synchro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) Pytanko przy okazji tematu o P5B ;] Lepiej zakupić Asusa P5B czy Abita AB9 dla C2D E4300? Przeglądałem zestawy sysaka i nigdzie nie ma P5B, a w kilku pojawia się AB9, czy ona jest lepsza od P5B? W sumie zależy mi aby troche podciagnać tego procka do ok 3GHz (jak się uda) i to mi starczy :) Edytowane 7 Lipca 2007 przez AndiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Jasne, że AB9 lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Jezeli tylko do 3 GHz to chyba nie ma znaczenia ktora wybierzesz, ja bym po prostu wybral tansza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...