_ambi_ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Hej, Od jakiegoś czasu użytkuję modemo-router Planet ADE-4110. Mam problem dotyczący serwera ftp. Wcześniej na modemie bez problemu się łączyłem, teraz chociaż wyskakuje prośba o login i hasło to potem błąd 530 chyba, że login niepoprawny. W logach filezilli (jej właśnie używam) nie mam kompletnie nic - nawet że ktoś sie chce łączyć. Porty 20 i 21 przekierowane na ip mojego kompa (dhcp wyłączone). W czym jest problem? :/ Może trzeba zmienić jakieś ustawienia filezilli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 jesli blokujesz na routerku porty to przestan ftp w trybie pasywnym uzywa innych portow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ambi_ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Co to znaczy że blokuje porty na routerze? Wiem tylko tyle, że przekierowuje 20 i 21 na mojego kompa. Tzn jakich portów używa? Aha, mam w opcjach filezilli menu: passive mode settings.. może tu trzeba coś zmienić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 wrzuć IP swego komputera do DMZ na routerze powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...