michcio7 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ma ktoś może już tą płytę?? Podobno ma dobre chłodzenie i nawet nieźle można na niej wykręcić procesor. Proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Płytka porównywalna z Asusem P5N-E SLI ale ma 4 fazowe zasilanie procesora, podobno lepsze kondensatory, lepszy dźwięk i gorsze OC(a raczej mniejsze FSB jakie uzyskuje) i OC samych pamięci gorsze niż na Asusie :wink: :wink: Ale do takiego E4300 to mobo bardzo dobre i wiele osób je poleca ;] Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 a moze mi ktos powiedziec jak sprawa sie ma z dzwiekowkami ? ktora lepsza na P6N czy AB9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Ktoś widział jakieś testy w necie albo ma tą płyte :?: EDIT: http://www.frazpc.pl/artykuly/516/MSI/P6N/...INUM/Rzut/okiem Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 płytki nie mam ale czytałem jakieś forum zegraniczne, ale nie pamiętam jakie <_< ale temat o tych płytkach miał chyba ze 26 stron, jedyne co mi się żuciło w oczy to, to że nie narzekali na te mobo (dziwne :wink: ), generalnie ten wynik co jest na frazpc sli fi to jeden z gorszych jakie osiągali, moim zdaniem warto poczekać na gigabyta i wtedy dokonać wyboru pmiedzy nimi, bo jak narazie abit to totalna porażka jak z tę cenę a szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ze swojej strony mogę powiedzieć, że płyta robi spokojnie FSB 413MHz. Niestety ograniczeniem dla wyższego FSB jest E4300 oraz bug w biosie nie pozwalający na obniżenie mnożnika. Jeśli chodzi o prowadzenie pamięci, to jest trochę gorzej niż w przypadku P5N-E SLI. Dla mnie ta płyta jest o niebo lepsza o P5N-E SLI. Nie sprawia praktycznie żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Jakby co to TU jest spory topic na temat MSI na 650i ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 czy ktoś z forumowiczów ma już tą MoBo ? chciałbym posłuchać wypowiedzi bezpośredniego użytkownika płyty, a nie tylko samych teoretyków :) bo jak nie to wyjdzie że będę brał to mobo w ciemno, a jak nie to zawsze moge się rozmyslić i zakupić abita ab9 lub asusa p5n-e :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitower Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 W ciemno? Nikt cie nie namawia ale link wklejony przez grega daje mase wiedzy o płycie. Czytałeś w ogóle cokolwiek? Pisz co chcesz wiedzieć, mam tą mobo od 3 tygodni, co nieco wiem już z autopsji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) czy czytałem.....baaa.....o abicie wiem już prawie wszystko co chciałem, o asusie p5n-e oczytalem sie tyle ze aż mnie oczy bolały(sięgnąłem także po opinie userów). a msi każdy poleca, szczególnie ci co jej nie mają :blink: no to lecą pytanka: jakie max FSB osiągnąłeś ? mnie interesuje 400mhz z kawałkiem :D, ale im wyzsze tym lepiej jak duży jest vdrop(jezeli wogole jest)? v-core do ilu? jak podali na frazpc def+0,3875v? i oczywiscie jak ze stabilnoscią i ogólnie z podkręcaniem?(czy nie ma luk w FSB, jakiś zwiech itp) i jakie masz odczucia na MSI, bo jakoś ta firma nigdy nikomu nie przypadła do gustu ;/ najpierw planuje wsadzić w mobo PD 805@4ghz a potem e4300@3,6ghz i jakies kości 667mhz, chyba goodram PS Artykuł na frazie daje tylko jakiś pogląd, na egieldzie jak opisali asusa to sie kazdy na niego rzucił......a usterki wyszły dopiero w praniu, dlatego zawsze chce znac opinie userów Edytowane 10 Maja 2007 przez manieczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus'91 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) baaa.....o abicie wiem już prawie wszystko co chciałem Kolego moglbys mi podrzucic jakies testy o ABICIE AB9 (bez Pro) Ja tez wlasnie sie zastanawiam czy brac MSI czy ABITA. Edytowane 10 Maja 2007 przez swirus'91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m821206 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Rowniez mam pytanie, do uzytkowanikow tej plyty. W tamtym topicu na hardforum wspominali cos, ze bywaja problemy z ramem, ktory ma wyzsze napiecie. Tak sie sklada, ze posiadam OCZ SOE PC6400, ktore to chodzi na 2.1v, wiec nie wiem czy powinienem ja kupowac. Teoretycznie widizalem tam, ze ludize uruchamiali ja z pamieciami wymagajacymi wyzszego napiecia, ale niektorzy mieli z tym problemy. Gdzies dalej w tym temacie (przyznaje, ze nie cyztalem jeszcze calego, bo to >50 stron - narazie przeskanowalem go ogolnie) ktos pisal, ze w takim przypadku trzeba wziac jakis ram z nizszym napieciem i przestawic cos w biosie. Czy ktos z was uzywal tej plyty z takimi pamieciami? I jesli tak, to rzeczywiscie musial miec rowniez "zapasowa" pamiec na rozruch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etoo Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Czy na tej płycie da sie osobnno podkręcać procka a osobno pamieęci RAM ? i jest wogole taka możliwośc że sie podkreca tylko procesor ,nie ruszajac przy tym pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Czy na tej płycie da sie osobnno podkręcać procka a osobno pamieęci RAM ? i jest wogole taka możliwośc że sie podkreca tylko procesor ,nie ruszajac przy tym pamieci ? 2 x TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 siemka!!! to ja dorzuce cos od siebie!!!! :D http://pclab.pl/art26223-2.html milego czytania pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Test coraz bardziej przekonuje mnie do tej płyty. Czy ktoś wie coś o wersji P6N SLI V2? Czerwony laminat i nic poza tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Test coraz bardziej przekonuje mnie do tej płyty. Czy ktoś wie coś o wersji P6N SLI V2? Czerwony laminat i nic poza tym? Ehh - wystarczy poczytać info na stronie producenta - brak portu FireWire - pomiędzy PCI-E x16 jest PCI-E x1 zamiast PCI - inny kontroler sieciowy - jumper - zamiast przycisku CLR_CMOS - brak portu dla drukarki (tak wygląda na fotce i w manualu) - brak kilku wyjść dzwiekowych - gorzej umieszczone gniazdo FDD to chyba wszystko :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Witam Mam P6N SLI Platinum. Czy ktoś ma na tych płytach problemy z coldbootem? U mnie to się pojawia często jak włożę obojętnie jaką kartę na PCI. Dodam, że BIOS najnowszy. Jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Kurcze, wlasnie waham sie ktora plytke wybrac Asusa P5n-e Sli czy tego MSI, czytalem ze sporo Asusów padło w ostatnim czasie. W ogole nie rozumiem, skoro byla by rownie dobra co Asus to czemu tak malo ludzi ja ma? hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 bo każdy twierdzi że MSI to shit i nikt nie chce kupować podobnie było z Asrockiem.....ale płytka na s939 wyszła im idealnie :) ja mam Asusa i nie narzekam, bo E2140 wykręcony tylko na 3GHz. te plyty padają przy wysokim OC, wkoncu kazdy chciałby mieć 3,6Ghz i wiecej na codzien :D, ale akurat zasilanie tej plyty tego nie wytrzymuje......wkoncu do ostrego OC tak naprawde nie ma płyty w cenie 400zł, przeciez to klasa średnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Dlatego że MSI zazwyczaj nie robiło płyt di OC, chociaż DQ6 im wyszedł całkiem nieźle, stąd takie zainteresowanie jej produktami u ludzi z tego forum jakby nie patrzyć skierowanego mocno pod tym kątem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 z tego co pamiętam to dq6 to gigabyte tak mi się wydaje :wink: a co do płyty to msi się źle kojarzy, ale to można jedną (patrz ds3) płytką zmienić. zależy jaki proc chcesz bo jak e4xxx to bierz msi bo raczej osiągniesz fsbwall procka niż płyty i wykonanie solidniejsze i lepiej wyposarzona. P.S. dlaczego mało osób ją ma? Pewnie z tego samego powodu co gigabyte i abita, czyli niewiem ale mało jest osób z mobo na n650i innym niż asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Chyba jest rzeczywiście tak jak ktoś wyżej napisał - poszła opinia o MSI i tak zostało... Sam miałem dylemat, co wybrać - wiedziałem, że ma być coś na 650 sli i po długich poszukiwaniach wybrałem P6N SLI-FI. Miałem już kiedyś MSI na chipsecie 815 była całkiem OK. Dlaczego ta płytka? Asus - problemy, Abit i Gigabyte - trochę za drogie jak na możliwości a musiałem mieć dwa złącza PATA (czyli w tym przedziale cenowym coś na intelu 965 odpadło) Co mogę powiedzieć o niej - potwierdzić w 100% to co piszą w recenzjach. Dla mnie rewelacja - E4400 na boxowym chłodzeniu bez problemu pracuje przy napięciu default na taktowaniu magistrali 300MHz, pełny zasób ustawień overclockerskich w biosie (porównywalnie z Abitem AS8 , którego miałem do tej pory) a przede wszytkim jest jak bardzo stabilna. Jedynie co mogę zarzucić to brak optymalnej regulacji wentylatorów w biosie. Jest co prawda w windowsie Dual Core Center - ale obsługa tego "wynalazku" jest dość uciążliwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 bo każdy twierdzi że MSI to shit i nikt nie chce kupować Porozmawiaj z tymi ktorzy to w glownym MSI naprawiaja a wczesniej robili to dla Gigacrapa. Wyprowadza Cie z bledu. MSI nie bylo zainteresowane oc w modelach z czerwonym laminatem , a drozsze jak Diamond i Platinium bez problemow sie krecily , tylko ich cena Polakow zwalala z nog na tle konkurencji. Dlatego że MSI zazwyczaj nie robiło płyt di OC, chociaż DQ6 im wyszedł całkiem nieźle, stąd takie zainteresowanie jej produktami u ludzi z tego forum jakby nie patrzyć skierowanego mocno pod tym kątemDQ6 to jesli sie nie myle Gigabyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Kumplowi dziś rano ok 7 przyszla paczuszka z USA a w niej (moj C2D;) i) właśnie P6N Sli-fi :wink: Jak narazie chlopak jest na etapie stawiania windy więc jak coś podeśle mu linka to coś powie o tej mobo. Ja moge powiedzieć tyle że wydaje się bardzo fajna, czarny laminat jest twardszy i solidniejszy niż na moim Biostarze, i ogólnie wrażenia wizualne bardzo pozytywne :) Jak z wydajnością? Nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 z tego co pamiętam to dq6 to gigabyte tak mi się wydaje :wink: a co do płyty to msi się źle kojarzy, ale to można jedną (patrz ds3) płytką zmienić. zależy jaki proc chcesz bo jak e4xxx to bierz msi bo raczej osiągniesz fsbwall procka niż płyty i wykonanie solidniejsze i lepiej wyposarzona. P.S. dlaczego mało osób ją ma? Pewnie z tego samego powodu co gigabyte i abita, czyli niewiem ale mało jest osób z mobo na n650i innym niż asus. No :oops: , mea culpa. Tak to jest jak człowiek czyta kilka tematów naraz i pisze posta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Plyta bedzie we wtorek,bedzie pelne przetestowanie wlacznie z SLI. cale 60$ jak zadarmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 bios beta http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=107946.0 NB podnies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Rozwiazuje duzo w sprawie kompatybilnosci pamieci. PS.przy zmianie na Manual pamieci dobrze maz ustawione vmem? Jak ten bios ci niepomoze mam jeszcze 2.23 tez beta,bedzie gdzies za dwa ,trzy tygodnie na serverach MSI. Sprawdz ustawienia napiecia pamieci,raczej w tym bedzie problem. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Niestety problem dalej występuje. Sflashowałem bios na ten najnowszy beta. Wyłączylem C1E. Po resecie i ustawieniu w biosie procesora na 375 x 9 (1400 fsb) (...) Cóż 375x9 to jest przy 1500, prawda? Nie wiem co masz za problem z tym o/c. U mnie Na razie nie widzę sensu we flashowaniu biosu. Wszystko stabilne. Co zauważyłem to latający radiator chipsetu, a tak nic złego powiedzieć nie mogę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...