Maniakalny Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) GALERIA MOICH KONTENERÓW CPU ALU POTS CPU COPPER POTS <a href="http://img247.imageshack.us/my.php?image=lucasrjv5.jpg" target="_blank"> </a> NB POTS GPU POTS SOLID POTS Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 pokaz od srodka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Podoba mi się pomysł z gwintem... ;] Jak wykonany jest środek tego kontenera? Jakiś stożek? Idzie na handel czy do użytku własnego, jak sprzedajesz to machnij cenke na PM.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 pokaz od srodka :] Podoba mi się pomysł z gwintem... ;] Jak wykonany jest środek tego kontenera? Jakiś stożek? Idzie na handel czy do użytku własnego, jak sprzedajesz to machnij cenke na PM.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Podoba mi się pomysł z gwintem... ;] Jak wykonany jest środek tego kontenera? Jakiś stożek? Idzie na handel czy do użytku własnego, jak sprzedajesz to machnij cenke na PM.. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=218306 patent z gwintem od Littledevila zaczerpniety ;) zadna nowosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 miodzio :banana: tylko co z tą uszczelką pod ln ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zamarznie i nic nie przepuści ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zamarznie i nic nie przepuści ? :lol: a może pęknie od temperatury ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zrobi sobie człowiek kontener z alu i zaraz wszyscy robią tak samo :lol: :wink: Spód pewnie koło 2 cm? Czyli znowu do LN2 może sie nada ale w przypadku DI lepiej tego nie zapinać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zrobi sobie człowiek kontener z alu i zaraz wszyscy robią tak samo :lol: :wink: Spód pewnie koło 2 cm? Czyli znowu do LN2 może sie nada ale w przypadku DI lepiej tego nie zapinać. tyle że Ci powiem że wcześniej od Ciebie miałem te rurki alu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a właśnie... jak przewidujecie pracę tego kontenerka z DI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a właśnie... jak przewidujecie pracę tego kontenerka z DI?Marnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Identycznie jak mojego czyli przy większym obciążeniu baaardzo kiepskie temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 czyli ogólnie rzecz biorąc do DI lepsze byly by kontenery z rury miedzianej i podstawy a nie solidy/semi-solidy alu ? To sprawa słabej przewodności ciepła alu czy za grubej podstawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zrobi sobie człowiek kontener z alu i zaraz wszyscy robią tak samo :lol: :wink: Ja rozumiem, ze żart, ale to już nie jest śmieszne..... dlaczego zawsze na tym forum ludzie muszą takie coś pisać..... Pomysł z gwintem..... słyszałem już o tym ,ale co spaw to spaw, jakoś gwint mi sie nie widzi, a już uszczelka nijak pasuje do ln2 i 'takiego' mrozu... ale..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) rura alu 54/60mm podstawa 50mm wysokosci, 64mm srednicy Edytowane 5 Maja 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Fajne :D :D zrób jakieś testy :D i pokaż na co to stać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ALU POT przetestowany na DI -40C core temp in the EVGA BIOS with 1.85V on 4.4Ghz E6600 L631F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Ten Copper Pot fajny jest... :wink: I powinien się lepiej spisywać przy DI, od tego Alu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Do di pewnie i tak lepszy by był kontener z cienkim denkiem. np. taki jak ja mam 1 cm miedzi i spawana rura. Solidy to raczej do ln2 się najlepiej nadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 @Maniakalny, a jaka jest grubość spodu w Copper Pot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Do di pewnie i tak lepszy by był kontener z cienkim denkiem. np. taki jak ja mam 1 cm miedzi i spawana rura. Solidy to raczej do ln2 się najlepiej nadająZgadza się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) @Maniakalny, a jaka jest grubość spodu w Copper Pot?12mm wedle uznania przyszłego właściciela :-P Edytowane 14 Maja 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 ładne poty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 NB POT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) NB POT Nice... Mam w domu juz jednego pota Maniakalnego... i sorry ze tak dlugo schodzi z tym testem ale jak mzoe wiesz mOJ e2140 Ma FSB WaLLa i nie mam nawet po co dawac go pod DI... chociaz dzis bede walczyl z nim i moze uda mi sei wyjsc ponad fsb = 400Mhz :P Edytowane 5 Czerwca 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 co ty robisz z taką ilością tego złomu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 co ty robisz z taką ilością tego złomu :D zupe gotuje, a co mozna innego robic z potkami :P btw. na ostatniej fotce spod i rura sa wcisniete na prasie czy bedzie to spawane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 zupe gotuje, a co mozna innego robic z potkami :P btw. na ostatniej fotce spod i rura sa wcisniete na prasie czy bedzie to spawane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...