Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Nowa Seria Bloczków :)

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładnie się prezentują . Fakt ładniej by to wygladało gdyby zapinka była malowana na czarno , proszkowo tak jak to robi obecnie mcs . Na pewno minimalnie poprawiła się wydajność bo alu odbiera ciepło . Kto by pomyślał że aluminiowe topy się przyjmą :rolleyes: . Niewątpliwa zaleta to to że nie pękają i są trwalsze . Za wade można uznać fakt że na gwintach anoda potrafi zejść jak rozkręcimy bloczek raz czy dwa . Wiem bo mam jeden takowy wyrób mcs , ale jako że miedz jest chromowana / niklowana to niema się czym przejmować tym bardziej jak się zamierza dolać kopalu :rolleyes: . Gratki . Czekamy na konstrukcje GPU :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już mam bloczek na GPU, mam pare fotek tylko nawet nie narzekać mi tu najakość zdj bo robione komem:

Jest nawet plomba gwarancyjna :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i na koniec spód :D

Dołączona grafika

Mi sie podoba taka szczotkowana zapinka :D

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta plomba to rozumie , ze tak dla zartu tam jest ?

Co w przypadku gdy blok sie "zasyfi" ? Rozumie , ze nie bede go mogl rozkrecic i wyczyscic tak ? :lol:

Co do samego bloku na gpu to nigdy nie podobala mi sie tego typu konstrukcja . Wole jednak gdy krocce wylatuja z boku a nie z topu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój mały prywatny ranking pod względem wyglądu (od najlepszego):

NB intel => GPU => NB klasyczny => CPU (temu niestety coś brakuje).

A co do plomby to wcale sie nie dziwię po tych klockach z gwarancjami, peknięciami, reklamacjami itp.

Teraz przynajmniej jest czarno na biały - masz gwarancję, o ile sam przy bloku nie majstrujesz.

I jeśli gowien w układzie nie używasz, to tak szybko się moim zdaniem nie zasyfi...

Ponawiam pytanie odnośnie CHANNEL V3 non-pro - kiedy i za ile można się go spodziewać?

Bo jeśli pod względem wyglądu się nie zmieni, to jestem zainteresowany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast bloczek na NB wyglada swietnie , az naszla mnie ochota zeby znowu jakis uklad poskladac...

Co temat to piszesz.. ;p

IMO pomysł z gwarancja i plomba jest OK - przynajmniej teraz nie bedzie juz problemow czy blok uległ sam uszkodzeniu czy brała w tym udział osoba ktora go rozkrecila..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

postaram się odpowiedzieć na najgorętrze pytania a więc :

- Zapinka czarna Hmmm do rozważenia - choć ja osobiście planuję poexperymentować z polerowaniem zapinek - wtedy wyglądem będą przypominały chromowane. Hmmm może jakieś oczojebne kolory zapinek ;) choć tak naprawdę to jest kwestia dalszej przyszłości :(

- Channel non pro - posiadać będize tylko kanały okrężne - nie będzie dodatkowego kanału przez środek - praktycznie będzie jak w starym poczciwym channelu z plexianym topem - nie niklowany - jednakże poważnie rozważam niklowanie i tańśzych wersji - w związku z tym że bloki są blokmbowane to warto zabezpieczyć przed śniedzeniem.

- Bloki na grafikę będą w 2 wersjach - jedna taka jak ma Greg a druga z króccami z boku - jednakże na 80% wersja z króćcami z boku(top też z czarnego anodowanego alu) będzie trochę droższa...

Z ciekawostek - zapewne wiecie iż anodować można nie tlyko na kolor czarny ;) jak interesik się rozkręci to rozpocznę wdrażanie innych kolorków ;) te są czarne - bo to najpopularniejszy kolor - jeszcze srebrny jest bardzo popularny... trzeba będzie pomyśleć ;)

P.S. mi osobiście najbardziej podoba się blok na NB klasyczny - nie na haczyki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że to pierwsza seria bloków, która mi sie podoba w wykonaniu Kyńka. (no poza tym blokiem na cpu :P )

Powiedziałbyś coś na temat tej firmy, która to istnieje od 86 roku :D

MNP ... to jakie Muzeum Narodowe?

żartuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też przyłączę się do zachwytów nad blokami-takie podobają mi się znacznie bardziej niż plexi, która chyba się trochę przejadła jeżeli chodzi o wc ;). Pomysł z plombą też bardzo dobry nie będzie problemów "kto to zrobił" tylko albo reklamacja albo nie, choć nie odpowiedziałeś na pytanie co zrobić kiedy blok się zasyfi a przez plombę nie można go otworzyć :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kyniek a planujesz robić także bloczki na RAM i GPU (ale całe tak aby obejmowały GDDR) oraz na zasilanie?

Generalnie chodzi mi o takie 'water block pack'i' dla POSZCZEGÓLNYCH TYPÓW płyt głównych i kart GPU? Chętnie jak będę nowy konfig dla siebie składał wyposażył bym się w cały komplecik Twojej produkcji.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Blok jest produktem firmowym kupując otrzymujesz fakturę oraz gwarancję na 12 miesięcy "

Cycat z allegro. Zgadłem Kyniek. No to w chwili obecnej możemy sprawdzić wydajność bloczków Kyńka z bloczkami sama Samhaina bo w chwili obecnej nie są już to hołmejdy. Jaro wiesz co robić :> :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też przyłączę się do zachwytów nad blokami-takie podobają mi się znacznie bardziej niż plexi, która chyba się trochę przejadła jeżeli chodzi o wc ;). Pomysł z plombą też bardzo dobry nie będzie problemów "kto to zrobił" tylko albo reklamacja albo nie, choć nie odpowiedziałeś na pytanie co zrobić kiedy blok się zasyfi a przez plombę nie można go otworzyć :?:

Spód jest pokryty powłoką ochronną - dzięki niej nawet jak będziesz w układzie używał aluminiowej chłodnicy to nic się nie zasyfi :) więc nie ma potrzeby.

@Kyniek a planujesz robić także bloczki na RAM i GPU (ale całe tak aby obejmowały GDDR) oraz na zasilanie?

Generalnie chodzi mi o takie 'water block pack'i' dla POSZCZEGÓLNYCH TYPÓW płyt głównych i kart GPU? Chętnie jak będę nowy konfig dla siebie składał wyposażył bym się w cały komplecik Twojej produkcji.

Pozdrawiam,

Hmmm po głowie mi chodzi projekt bloku na pamięci - coś jak Zalman i Swiftech wypuścił. Na grafę wchodziły by 2 bloki - jeden na rdzeń a drugi na pamięci (i może sekcję zasilania?) takie rozwiązanie moim zdaniem jest dużo bardziej elastyczne od blokó fullcover no i sporo wydajniejsze - dlatego że bloki fullcover zwykle średnio chłodzą sam rdzeń - blok fullcover nigdy nie schłodzi rdzenia karty lepiej niż blok dedykowany.

jeśli chodzi o bloki na mosfety do płyt głównych Hmmmm nie zaniedbam tego - lecz to dopier w dalszej perspektywie - planuje się tym zająć po opracowaniu bloku na pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm po głowie mi chodzi projekt bloku na pamięci - coś jak Zalman i Swiftech wypuścił. Na grafę wchodziły by 2 bloki - jeden na rdzeń a drugi na pamięci (i może sekcję zasilania?) takie rozwiązanie moim zdaniem jest dużo bardziej elastyczne od blokó fullcover no i sporo wydajniejsze - dlatego że bloki fullcover zwykle średnio chłodzą sam rdzeń - blok fullcover nigdy nie schłodzi rdzenia karty lepiej niż blok dedykowany.

niby dlaczego? gdyby wykonać fullcover DOBRZE, to na pewno byłby w stanie schłodzić rdzeń tak samo jak "mały" na gpu. Kwestia tylko tego, że full covery robi się nie po to, żeby były wydajne, ale żeby wszystko dostatecznie schłodziły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie można by robić dla chcących mieć 'fullcover' właśnie takie oraz także osobne dla GPU i GDDR ;)

Generalnie EKWaterBocks robi fajne tylko ceny jeszcze jak na nasz portfel trochę wysokie jakby kupować zestawik pod konkretne mobo i GPU w całości ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

postaram się odpowiedzieć na najgorętrze pytania a więc :

Nie wiem co to "najgorętrze" ale zapytam może o co chodzi z :

- Channel non pro - posiadać będize tylko kanały okrężne - nie będzie dodatkowego kanału przez środek - praktycznie będzie jak w starym poczciwym channelu z plexianym topem - nie niklowany - jednakże poważnie rozważam niklowanie i tańśzych wersji - w związku z tym że bloki są blokmbowane to warto zabezpieczyć przed śniedzeniem.

Tutaj domyślam się że "blokmbowane" = plombowane.

Co to oznacza dla nas (użytkowników purepc, WC-maniaków, etc...) ?

Bo jest na nie jakaś - o ile dobrze rozumiem - gwarancja, a więc jakiś dokument sprzedaży, a więc i jakies warunki gwarancji.

Możemy je poznać, najlepiej tutaj, na forum ? (muszę przyznać że niektóre z powyższych rozwiązań są nawet praktyczne, nawet jeśli totalnie oklepane, i być może rozważyłbym zakup)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi